מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעת פינוי דיור ציבורי בשל ירושת דירה

בהליך שניים (שניים) שהוגש בשנת 2022 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

סה"כ בבניין החדש ארבע דירות מגורים וקומת גג (להלן: "הבניין החדש") לאחר שהבן שהתגורר בדירת הקרקע עבר לגור בדיור צבורי, הכשירו את דירת הקרקע לשתי דירות מגורים ואיפשרו לשניים מבניהם להתגורר שם (להלן: "הבנין הישן").
הנתבעים הם ברי רשות בלתי הדירה בנכס או בעלי זכות מגורים מכוח סעיף 115 לחוק הירושה מאחר ואין להם מקום מגורים אחר.
הנתבע 1 עצמו לא עמד על ברור תביעותיו לזכות דיירות מוגנת בדירה באופן פוזיטיבי, ולא נמצא כל בסיס לקבל את טענתו זו כטענת הגנה בתביעת הפינוי.
...
טענת הנתבעים 2-3 להשקעות בדירה המקנות להם זכות פיצוי כנגד פינוי הדירה – נדחית משלא הוכחה.
אני דוחה את טענת הנתבעים 2-3 כי שינו מצבם לרעה בהסתמך על מגוריהם בנכס.
סוף דבר בכל הנוגע לנתבע 1 – נפסק כאמור בסעיף 30 לעיל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

ביני לביני, הלך בן זוגה של התובעת, יואב מגן ז"ל לעולמו, והתובעת ירשה את כל זכויותיו.
נזכיר גם כי כנגד התובעת ובעלה הוגשה תביעת פינוי לבית משפט השלום שהתבססה על הטענה כי התובעת איבדה את זכאותה להתגורר בדיור הצבורי בעקבות רכישת הדירה השנייה.
...
למעלה מן הצורך אציין, כי אף אם היה מדובר בהבטחה שלטונית, ייתכן שהיה צידוק לסטות ממנה בנסיבות העניין לנוכח כל האמור לעיל.
סוף דבר לאור כל האמור מתחייבת המסקנה כי בין עמידר נכרת הסכם מחייב אולם לעמידר עמדו עילות בדין לביטולו.
על כן אני מורה על דחיית התביעה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לטענת המבקשת, עו"ד בבייב שלח עורכת דין צעירה ממשרדו לדיון בתביעת הפינוי, וטען מטעמה כהגנה טענה שגויה ולפיה הדירה היא "דירה ציבורית" כהגדרתה בחוק זכויות הדייר בדיור הצבורי, תשנ"ח -1998, ולא טען שלמבקשת זכויות בעלות בדירה מכוח ירושה ולחלופין שלמבקשת זכות דיירות מוגנת "נדחית" בדירה, בהתאם לחוק הגנת הדייר [נוסח משולב], תשל"ב -1972.
...
לטענת המבקשת, עו"ד בבייב שלח עורכת דין צעירה ממשרדו לדיון בתביעת הפינוי, וטען מטעמה כהגנה טענה שגויה ולפיה הדירה היא "דירה ציבורית" כהגדרתה בחוק זכויות הדייר בדיור הציבורי, תשנ"ח -1998, ולא טען שלמבקשת זכויות בעלות בדירה מכוח ירושה ולחלופין שלמבקשת זכות דיירות מוגנת "נדחית" בדירה, בהתאם לחוק הגנת הדייר [נוסח משולב], תשל"ב -1972.
טענתה להיותה דיירת מוגנת נדחית מעלה על פניו קושי, אם לא יותר מכך, כאשר המבקשת אינה מצביעה על התקיימות כל התנאים המצטברים להכרה בה כדיירת מוגנת נדחית ובכללם, המשך מגוריה בדירה מאז סבה (הדייר המוגן המקורי הנטען) ועד לפטירת האב (הדייר הנגזר הנטען) (ראו; סעיף 27 לחוק הגנת הדייר; רע"א 1711/98 שפי נ' עזבון המנוחה שדז'ונסקי, פ"ד נד(1) 34 (2000)).
שיהוי בהגשת הבקשה, מטה את הכף שלא להיעתר לה (ראו: רע"א 3569/10 אלו עוז בע"מ נ' קליל תעשיות בע"מ (פורסם בנבו, 28.6.2010)) וכבר נפסק ש"אין לקבל התנהלות של בעל הדין השוקט על שמריו ורק כאשר "חרב" הפינוי מונחת על צווארו, בוחר הוא לפתוח בהליכים שונים שמטרתם לעכב או למנוע את הפינוי.
הבקשה, אפוא, נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום קריות נפסק כדקלמן:

פתח דבר: התובעת הנה החברה הלאומית לשיכון בישראל העוסקת בדיור צבורי.
עוד טען כי במהלך ביצוע העבודות הוא לא הורשה לכנס לדירה, נגנב רכוש מדירתו, והתיקונים אשר בוצעו בחלקם לא היו נדרשים כלל למניעת הסכנה (גג רעפים, עבודות גבס במטבח) ושינו את מבנה הדירה ללא אישורו מראש (פירוק מרפסת ושביל גישה אליה בקומה השלישית).
הדרישה לפינוי : בפתח פרק זה יובהר כי במסגרת כתב התביעה עתרה התובעת לפינוי הנתבעים מהדירה, חיובם בתשלום דמי שכירות לעבר, חיוב בהוצאות התיקונים אשר בוצעו במקום, וחיוב בדמי שכירות עבור דיור חלופי אשר הועמד לרשותם בתקופה שבה בוצעו התיקונים.
...
בנסיבות העניין, לא מצאתי כל נימוק מדוע יש לחייב את הנתבעות 2-4 בחיובים המבוקשים לעיל ודין התביעה נגדן דחייה.
סוף דבר: לאור כל הנימוקים אשר הובאו לעיל, התביעה נגד הנתבע 1 מתקבלת חלקית.
כן ישלם הנתבע לתובעת סך של 5,000 ₪ בגין הוצאות משפט ושכר טרחת עו"ד כחוק.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2024 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

אין חולק במועד פטירתה של אימו, היה לנתבע דירה בדיור צבורי, ברחוב הקנאים 13/9 בעיר ערד וכי רק בשנת 2014 , כשנתיים לאחר פטירת הדיירת החוזית, החזיר את הדירה לעמידר ולמעשה במשך כשנתיים, החזיק בפועל שתי דירות, הן את הדירה מושא התובענה והן את הדירה שלו.
השאלה במחלוקת האמנם זכאי הנתבע להמשיך ולגור בדירה התובענה? האם הנתבע עונה להגדרה של בן זוג של אמו ומכוח היותו בן זוגה, רשאי הוא להמשיך להתגורר בדירה? או שמא זכאי הנתבע להמשיך להתגורר בדירה בשל היותו אפוטרופוס של אחותו החסויה? דיון והכרעה לאחר שעיינתי בטענות הצדדים הגעתי להכרעה כי הצדק עם התביעה, וכי הנתבע הנו פולש בדירה מושא התובענה, והוא אינו זכאי להמשיך להתגורר בדירה, לא מכוח היותו בן זוג של אימו היא הדיירת החוזית ולא מכוח היותו אפוטרופוס של אחותו החסויה, ולא מכל סיבה אחרת, והנני נותנת צו לפינוי וסלוק יד הנתבע מהנכס נשוא התובענה.
ולהלן נימוקי בהרחבה: בין הדיירת החוזית, אמו של הנתבע, לבין חברת "עמידר", נחתם ביום 11/5/99 "חוזה שכירות בבית דיור גיל הזהב", ביחס לדירה מושא התובענה ובסעיף 3.12 להסכם השכירות נקבע כלהלן: "...למניעת ספק מוסכם בזאת כי במקרה של פטירת השוכר לא יקנה חוזה זה כל זכויות ליורשיו לרבות זכויות בכל הנוגע למגורים...". קרי, על פי הסכם השכירות מכוחו קיבלה אמו של הנתבע את הזכות להתגורר בדירה, בשכירות, נקבע מפורשות, כי במקרה של פטירת הדיירת החוזית, ההסכם לא יקנה כל זכויות לצד ג' .קרי, כעולה מהחוזה השכירות בין הדיירת החוזית לעמידר, לבנה של הדיירת החוזית, הוא הנתבע, אין כל זכות לגור בנכס ופטירתה של אימו, לא יכולה להקנות לו כל זכות להתגורר בדירה.
...
השאלה במחלוקת האמנם זכאי הנתבע להמשיך ולגור בדירה התובענה? האם הנתבע עונה להגדרה של בן זוג של אמו ומכוח היותו בן זוגה, רשאי הוא להמשיך להתגורר בדירה? או שמא זכאי הנתבע להמשיך להתגורר בדירה בשל היותו אפוטרופוס של אחותו החסויה? דיון והכרעה לאחר שעיינתי בטענות הצדדים הגעתי להכרעה כי הצדק עם התביעה, וכי הנתבע הינו פולש בדירה מושא התובענה, והוא אינו זכאי להמשיך להתגורר בדירה, לא מכוח היותו בן זוג של אימו היא הדיירת החוזית ולא מכוח היותו אפוטרופוס של אחותו החסויה, ולא מכל סיבה אחרת, והנני נותנת צו לפינוי וסילוק יד הנתבע מהנכס נשוא התובענה.
לבסוף, טענתו של הנתבע בסיכומיו כי הדירה הוקצתה לאמו המנוחה בגין מצבה של הבת היא אחותו, והוא נכנס לנעליה של האם, נדחית על ידי מכל וכל ואיננה מתקבלת על הדעת.
סוף דבר נוכח כל האמור לעיל אני מורה על קבלת התביעה ואני מורה לנתבע לפנות את הדירה מושא התובענה ברחוב מפל 10-2 בעיר ערד, בדיור מוגן ולהשיבה לתובעת כשהיא נקיה מכל אדם וחפץ.
בשים לב כי הנתבע מתגורר בדירה כבר משנת 2012, כי עסקנין בתביעת פינוי שניה, כי הנתבע מודע לדרישת התובעת לפינויו מהדירה, הן במסגרת ההליך הקודם והן במסגרת ההליך הנוכחי, ובשים לב למצבו ולאחר ששקלתי את התנהלותו הן בהליך שלפניי, הנני מורה על פינוי הנתבע מהדירה מושא התביעה עד ליום 1/8/24.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו