מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעת פגיעה בעבודה עקב הידבקות בקורונה

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

ביום 04.07.2021 הגיש התובע תביעה לנתבע להכיר במחלת הקורונה שבה לקה, כפגיעה בעבודה עקב ארוע הדבקה ביום 15.1.2021.
...
על כך, פתח התובע בהליך זה. דיון והכרעה לאחר עיון במכלול הראיות שהונחו לפנינו, התרשמות מהתובע ובחינת טענות הצדדים, החלטנו לדחות את התביעה, ונסביר: על מנת שתאונה תוכר כ"תאונת עבודה", כהגדרתה בסעיף 79 לחוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב], התשנ"ה – 1995 יש להוכיח שלושה תנאים.
ממכלול האמור, לא שוכנענו כי התובע הרים את הנטל להוכיח את תביעתו.
אכן, קיימת סבירות שהתובע נדבק בנגיף הקורונה מהלך עבודתו, אולם לא שוכנענו כי סבירות זו גבוהה יותר מהסבירות שנדבק ממקור אחר.
משכך, אין מנוס מדחיית התביעה.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

התובע נדבק במחלת הקורונה והיה מאושפז זמן ממושך בבית חולים.
המסגרת המשפטית בעב"ל (ארצי) 10490-10-16 מועדים לשמחה מיכאל - המוסד לביטוח לאומי (19.10.2017) (להלן – עניין מועדים לשמחה), בית הדין הארצי היתייחס לרקע ההסטורי של הצורך לפיתוח עקרון תורת המקרוטראומה בכל הנוגע לפגיעות בעבודה: "תורת המקרוטראומה באה למלא חלל ריק שהותיר המחוקק, כאשר לא כלל ברשימת 'מחלות המיקצוע', מחלות שונות שהתפתחו לאורך זמן עקב תנאי העבודה, ובכך הותיר את רשימת המחלות 'סגורה'. מדובר בפיקציה משפטית שמטרתה לפצות את המבוטחים בגין פגיעה מהעבודה, שמחד – אינה מחלת מיקצוע ומאידך – אינה תאונת עבודה במובנה הרגיל. משכך, הפכה תורת המקרוטראומה להיות 'מפלטו האחרון' של מי שאינו יכול להצביע על ארוע תאונתי מסוים בעבודה ואינו בא בגדרה של מחלת המיקצוע". עוד הובהר שם כי : "... אין בכוחה של תורה זו להביא לכך, שכל מחלה שנגרמה בשל העבודה אך אינה מנויה ברשימת 'מחלות המיקצוע', תוכל לזכות את העובד בהכרה כנפגע 'תאונת עבודה'. כוחה של תורה זו מוגבל על-ידי המונח 'תאונה', ומכאן, באה הדרישה שכל פגיעה זעירה, תעמוד, כשלעצמה, במבחן מאפייניה של 'תאונה' (פתאומיות ומסוימות). זאת ועוד, נפגע המנסה להשליך את יהבו על תורה זו ניתקל במשוכות רבות בדרכו, מפני שתורה זו, שהיא כאמור פיקציה משפטית, עומדת על יסודות עיוניים נוקשים". בקשר לעילת המקרוטראומה בהתייחס לחשיפה לחומרים מסוכנים, נקבע בעיניין מועדים לשמחה כי: "ההכרה בתביעות להכרה בפגיעות כגון מחלת ריאות, מחלות סרטן, מחלות עור ועוד, בדרך של מקרוטראומה, כתוצאה מחשיפה לחומרים (מסוכנים או אחרים) במסגרת העבודה ... מאז תחילת דרכו הבהיר בית הדין כי חדירה של חומרים כאלו ואחרים דרך הנשימה מהוה שרשרת של אירועים המהוים פגיעות חוזרות ונשנות". עוד נקבע בעיניין מועדים לשמחה, כי גם במקרה של פגיעות שהם תוצאה של חשיפה לחומרים במסגרת העבודה, נידרש מהנפגע להוכיח תשתית עובדתית הכוללת נתונים אודות החשיפה ה"חוזרת ונשנית" לחומרים.
כמו כן, מר שלומן העיד כי היו ארבעה פחחים כולל התובע ושותפו המנוח והתובע אף הסביר שהעובדים עובדים והוא עוזר, בודק ומסתכל והוסיף ש"לפני זה, עבדנו ברצף" ומאז הקורונה "אנחנו כבר התחלנו להפחית את העבודה שלנו" (עמ' 12 לפרוטוקול שורות 27-29).
...
אין בידינו לקבל את טענת הנתבע לפיה, עיקר עיסוקו של התובע היה בעבודה מנהלית כאשר ביצוע עבודות פחחות היו חלק שולי וזניח בעבודתו במוסך.
לא נעלמה מעינינו טענת התובע בתצהירו כי בכל יום הוכנסו למוסך בין 7-10 כלי רכב, מחברת לקסוס מוטורס לעומת הנטען בתצהירו של מר שלומן כי מדי יום מתקבלות לתיקון במוסך, מחברת לקסוס מוטורס כ- 4-5 מכוניות אולם אנו סבורים כי סתירה זו בדבריו של התובע אינה מספיקה כדי לשמוט את הקרקע מתחת לגרסתו, שעה שהתובע הסביר בעדותו ש"80 מכוניות זה לא תמיד.
אשר על כן, אנו סבורים כי יש להעביר את עניינו של התובע למומחה רפואי אשר יחווה דעתו על בסיס התשתית העובדתית הבאה: התובע יליד 1953, נהג לעשן קופסה ליום, הפסיק לעשן לאחר שעבר אירוע לבבי בחודש 8/07, חזר לעשן שוב והפסיק כליל בחודש 12/19.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

ביום 10.3.2021 הגיש התובע לנתבע תביעה לתשלום דמי פגיעה והודעה על פגיעה בעבודה בגין פגיעה מיום 31.1.21.
נפרט להלן מסקנה זו. לאחרונה ניתן פסק דינו של בית הדין הארצי לעבודה בעיניין עב"ל (ארצי) 32190-06-22 פרץ נ' המוסד לביטוח לאומי, ניתן ביום 9.2.23, שם נקבע כי "תביעה להכרה במחלת הקורונה כפגיעה בעבודה, בשים לב לכך שהדבקות במחלה יכולה להתרחש בסביבות חיים שונות של המבוטח ושל בני משפחתו הגרים עימו... מחייבת מסקנה כי סביר יותר שהמבוטח נדבק בסביבת העבודה מאשר בסביבה אחרת". בעניינינו, בטופס התביעה לתשלום דמי פגיעה שהגיש לנתבע (נ/1) ייחס התובע את הפגיעה לתאריך 31.1.21, אז אובחן כחיובי לנגיף.
...
בשאלון על אירוע הדבקה בקורונה לעצמאי (נ/2) כתב התובע, בין היתר, "בתאריך 7.1.21 לא נדבקתי, אך בתאריך 31.1.21 נדבקתי בחנות". עוד ציין התובע, כאשר נדרש לפרט באילו ימים ושעות שהה ליד חולה קורונה – "לא ידוע, אני מקבל קהל, שירות לקוחות במעבדה לאלקטרוניקה... כנראה נחשפתי לאחד הלקוחות שהיה חולה מאומת ונכח בחנות". כאמור, בניגוד למוצהר על ידו בטופס התביעה לנתבע, בתביעה בפנינו ייחס התובע את הידבקותו בנגיף לביקורו בבית משפחת סויסה ביום 7.1.21, לצורך תיקון מכשירי חשמל שברשותם.
לסיכום חלק זה: לא שוכנענו כי התובע הוכיח כי סביר שנדבק בקורונה בעת ביקורו בבית משפחת סויסה ביום 7.1.21.
סוף דבר לפיכך, דין התביעה להידחות.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

ביום 5.4.21 הגיש התובע את תביעתו לתשלום דמי פגיעה והודעה על פגיעה בעבודה בגין מחלת הקורונה בה חלה התובע, אשר נגרמה לו לטענתו מעבודתו כיועץ השקעות בבנק דיסקונט.
דיון והכרעה בעב"ל (ארצי) 32190-06-22 איציק פרץ – המוסד לביטוח לאומי [פורסם בנבו] (9.2.23) נקבעו הדברים הבאים: "תביעה להכרה במחלת הקורונה כפגיעה בעבודה, בשים לב לכך שהדבקות במחלה יכולה להתרחש בסביבות חיים שונות של המבוטח ושל בני משפחתו הגרים עימו (להלן – בני ביתו), מחייבת מסקנה כי סביר יותר שהמבוטח נדבק בסביבת העבודה מאשר בסביבה אחרת. באת כוח המוסד לביטוח לאומי טענה בפנינו כי מקום בו יש הוכחה לכך שהמבוטח נחשף במסגרת העבודה לחולה מאומת בטווח זמן סביר מהזמן שהוא אובחן כחולה, נוטה המוסד להכיר בתביעה.
...
משכך שוכנענו כי יש לקבל את גרסת התובע ואת עדותו שעה שתצהירו לא נסתר ושעה שעדותו עולה עם ראיות נוספות כפי שפורט לעיל.
משכך שוכנענו כי הוכח, ברמת הסתברות העולה על 50%, כי התובע, יועץ השקעות בבנק דיסקונט, אכן נדבק במחלת הקורונה במהלך עבודתו.
מהטעמים המפורטים לעיל התביעה מתקבלת – מחלת הקורונה בה חלה התובע מוכרת כפגיעה בעבודה.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2024 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

התובע הגיש לנתבע ביום 16.6.21 תביעה לתשלום דמי פגיעה והודעה על פגיעה בעבודה בגין הידבקות בנגיף הקורונה שאירעה לו לטענתו ביום 3.1.21 במשרד.
...
נציין, כי אכן הדוחות לא הוגשו לתיק ואף לא צורפה ראיה דיגיטלית הקושרת את התובע ועובדיו למקום העבודה במועד האירוע הנטען, ברם עדיין אנו סבורים, כי אף ללא צירוף ראיות כאמור עלה בידי התובע להוכיח את תביעתו, מאחר ומצאנו את גרסתו וגרסת עדיו כמהימנה.
מצאנו לקבל את עדותם של התובע והעדים מטעמו ולדעתנו סביר יותר שהתובע נדבק בסביבת העבודה מאחייניו מאשר בסביבה אחרת.
סוף דבר: מהנימוקים שפורטו מצאנו לקבל את התביעה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו