כשבע שנים לאחר מכן, ביום 24.6.12, התקבלה אצל המוסד תביעת התובע (לטענת התובע, התביעה הוגשה על ידו ביום 11.6.12), במסגרתה ביקש התובע כי המוסד יכיר במחלת הסוכרת שאובחנה בו, כתאונת עבודה.
המוסד מוסיף וטוען, כי אף אם נפרש את סעיף 296 לחוק ברוח סעיף 8 לחוק ההתיישנות, דין התביעה להדחות, שכן התובע ידע, ולמצער היה עליו לדעת, על הקשר האפשרי שבין ארוע דחק נפשי לבין פרוץ המחלה, וממילא לא מתקיימים תנאי סעיף 8 הנ"ל.
אשר להפניית התובע לעניין יעקב ארנון טוען המוסד, כי המקרה שם אינו זהה לענייננו, שכן שם דובר על מקרוטראומה ולא על ארוע תאונתי ספציפי.
להלן נפרט את הנימוקים שבבסיס הכרעתנו זו.
בשים לב לפסיקה שהובאה לעיל, הרי ששאלה מרכזית העולה בעניינינו היא, האם נכון למועד הארוע שבעקבותיו הוכר התובע כנפגע עבודה (2.8.05), היה עגון אובייקטיבי במחקר המדעי-רפואי לקשר שבין חוויית דחק נפשי לבין התפרצות מחלת הסוכרת.
...
לפיכך, אין בידינו לקבל את טענת התובע בסעיף 20 לכתב התביעה, שלפיה אם הגורמים המקצועיים בעניינו (רופא המוסד, שלושת המומחים שמונו בהליך הקודם וחברי ועדת רפפורט) התלבטו/שללו קיומו של קשר בין האירוע לבין המחלה, הרי שהתובע לא יכול היה לדעת על קיומו של קשר כאמור.
לאור התוצאה אליה הגענו, לא מצאנו מקום להידרש במסגרת פסק דין זה לטענת הנתבע שלפיה חוק הביטוח הלאומי, בהיותו חוק ספציפי הקשור לתחום הביטחון הסוציאלי, גובר על חוק ההתיישנות, בהיותו חוק כללי המתייחס לעולם המשפט בכללותו.
בנסיבות אלה נדמה כי אף התובע זנח טענתו זו.
סוף דבר
לאור כל האמור,התביעה נדחית.