לפניי תביעה שעניינה חוב בגין תשלומי ארנונה בגין 2 נכסים המצויים בעיר רמת גן בהם החזיקה הנתבעת 1, חברת סופטריידר 2009 בע"מ (להלן: "הנתבעת" או "סופטריידר"), שבעל השליטה בה הוא הנתבע 2, פטרקצישוילי מלחז פנחס (להלן: "הנתבע" או "פנחס").
סילוק התביעה כנגד הנתבע – פנחס פטרקצישוילי
כאמור התביעה הוגשה כנגד הנתבע מתוקף היותו בעל שליטה בחברה הנתבעת וזאת מכוח סעיף 8(ג) לחוק הסדרים במשק המדינה (תקוני חקיקה להשגת יעדי התקציב), תשנ"ג-1992 (להלן: "חוק ההסדרים"), הקובע כך:
(ג) על אף הוראות סעיף קטן (א) והוראות כל דין, היה הנכס נכס שאינו משמש למגורים, והמחזיק בו הוא חברה פרטית שאינה דייר מוגן לפי חוק הגנת הדייר [נוסח משולב], התשל"ב-1972 (בסעיף זה – עסק), ולא שילם המחזיק את הארנונה הכללית שהוטלה עליו לפי סעיף קטן (א), כולה או חלקה, רשאית הרשות המקומית לגבות את חוב הארנונה הסופי מבעל השליטה בחברה הפרטית, ובילבד שהתקיימו לגביו הנסיבות המיוחדות המנויות בסעיף 119א(א) לפקודת מס הכנסה, בשינויים המחויבים; בסעיף זה –
"חוב ארנונה סופי" – חוב לתשלום ארנונה, שחלף לגביו המועד להגשת השגה, ערר או ערעור, לפי הענין (בסעיף זה – הליכי ערעור), ואם הוגשו הליכי ערעור או תובענה אחרת – לאחר מתן פסק דין חלוט או החלטה סופית שאינה ניתנת לערעור עוד;
"חברה פרטית" – כהגדרתה בחוק החברות, התשנ"ט-1999;
"בעל שליטה" – כהגדרתו בסעיף 119א לפקודת מס הכנסה.
ברע"א 7392/12 חיים רומנו נ' עירית יהוד מונסון (25.10.2012) (להלן: " "עניין רומנו") כתב כך כב' השופט י' דנציגר בנוגע לפרשנות הסעיפים הרלוואנטיים למקרה שלפניי:
"קריאת לשונם של הסעיפים שבמחלוקת – סעיף 8(ג) לחוק מזה וסעיף 119א(א)(3) מזה – במשולב, מלמדת בבירור כי צדק בית המשפט המחוזי בקובעו כי בהנתן קיומו של חוב מס סופי והפסקת פעילותה (או פירוק) של חברה פרטית, אין על המועצה להוסיף ולהוכיח כי נכסי החברה הועברו לבעל השליטה. במילים אחרות, החזקה על פי הסעיף, דהיינו: העובדה שלכאורה הוכחה (בהעדר הוכחה לסתור), מתייחסת הן לעצם ההעברה לבעל השליטה, והן לכך שזו נעשתה שלא בתמורה או בתמורה חלקית. כפי שציין בית המשפט המחוזי, אף אני סבור כי כל מסקנה אחרת תסכל למעשה את הטעם הטמון בהעברת הנטל אל בעל השליטה על פי ההסדר".
מהאמור בעיניין רומנו יש לקבוע כי נטל ההוכחה במקרים מסוג זה שנידון בפניי הוא על בעל השליטה .זאת לאור החזקה הקבועה בחוק.
...
ברע"א 7392/12 חיים רומנו נ' עירית יהוד מונסון (25.10.2012) (להלן: " "עניין רומנו") כתב כך כב' השופט י' דנציגר בנוגע לפרשנות הסעיפים הרלוונטיים למקרה שלפניי:
"קריאת לשונם של הסעיפים שבמחלוקת – סעיף 8(ג) לחוק מזה וסעיף 119א(א)(3) מזה – במשולב, מלמדת בבירור כי צדק בית המשפט המחוזי בקובעו כי בהינתן קיומו של חוב מס סופי והפסקת פעילותה (או פירוק) של חברה פרטית, אין על המועצה להוסיף ולהוכיח כי נכסי החברה הועברו לבעל השליטה. במילים אחרות, החזקה על פי הסעיף, דהיינו: העובדה שלכאורה הוכחה (בהיעדר הוכחה לסתור), מתייחסת הן לעצם ההעברה לבעל השליטה, והן לכך שזו נעשתה שלא בתמורה או בתמורה חלקית. כפי שציין בית המשפט המחוזי, אף אני סבור כי כל מסקנה אחרת תסכל למעשה את הטעם הטמון בהעברת הנטל אל בעל השליטה על פי ההסדר".
מהאמור בעניין רומנו יש לקבוע כי נטל ההוכחה במקרים מסוג זה שנדון בפניי הוא על בעל השליטה .זאת לאור החזקה הקבועה בחוק.
משאין בפניי ולו בדל ראיה בנוגע לנכסי חברת סופטריידר, אין בידי לקבל את טענת הנתבע לפיה הוא עמד בנטל לסתור את החזקה הקבועה בסעיף 119א(א)(3) לפקודת מס הכנסה.
סיכום
התוצאה היא שמקבלת את התביעה במלואה .