בכתב ההגנה מטעם הנתבעים 1 ו-2 נטען כי דין התביעה כנגד הנתבע 2 להידחות על הסף, בהיעדר יריבות, מאחר ולא התקיימו יחסי עובד ומעביד בינו לבין התובע; התובע הועסק כעובד שכיר בתחנת דלק המופעלת על ידי שותפות עסקית שהתקיימה בין הנתבע 1 לבין אביו של התובע, הנתבע 3; התובע פוטר כדין, בשל אבדן אמון בו מצד הנתבעים על רקע התנהלותו בניהול תחנת הדלק שהופעלה על ידי השותפות; לתובע שולמו פצויי פיטורים כדין, תוך קיזוז חובותיו לשותפות בגין הלוואה שנטל לעצמו; התובע, אשר שימש כמנהל תחנת הדלק, היה אחראי, בין היתר, על ביצוע הפרשות משכר העובדים לקופת גמל, לרבות ההפרשות משכרו; תביעת התובע לפדיון חופשה התיישנה, מה גם שהתובע היה אחראי על ניהול יומן חופשה לעובדים לרבות ימי החופשה שלו.
גם מעמדו של שמעון כיורשו של חיים אינו מקים יריבות אישית בין התובע לבין שמעון, בכל הקשור לטענות התובע בהתייחס לעבודתו כשכיר עבור השותפות והזכויות המגיעות לו לטענתו מעיזבונו של חיים.
בעניינינו לא הוצגה ראיה כלשהיא לעניין ניצול ימי חופשה על ידי התובע, כאשר גם בתלושי השכר לא מופיעים נתונים כלשהם בעיניין זה.
טענתו של שמעון לפיה התובע, במסגרת תפקידו כמנהל תחנת הדלק היה אחראי בין היתר על ניהול פנקס חופשות אינה גורעת מאחריותה של השותפות כמעסיקה לעקוב אחר רישום תקין של ימי החופשה כפי שנעשה על ידי העובד השכיר הממונה, בין היתר, גם על רישום ימי החופשה של עובדי תחנת הדלק, מטעמה, כאשר חובת הרישום חלה על המעסיק ולא על העובד השכיר.
...
בכתב ההגנה מטעם הנתבעים 1 ו-2 נטען כי דין התביעה כנגד הנתבע 2 להדחות על הסף, בהעדר יריבות, מאחר ולא היתקיימו יחסי עובד ומעביד בינו לבין התובע; התובע הועסק כעובד שכיר בתחנת דלק המופעלת על ידי שותפות עסקית שהתקיימה בין הנתבע 1 לבין אביו של התובע, הנתבע 3; התובע פוטר כדין, בשל אבדן אמון בו מצד הנתבעים על רקע היתנהלותו בניהול תחנת הדלק שהופעלה על ידי השותפות; לתובע שולמו פיצויי פיטורים כדין, תוך קזוז חובותיו לשותפות בגין הלוואה שנטל לעצמו; התובע, אשר שימש כמנהל תחנת הדלק, היה אחראי, בין היתר, על ביצוע הפרשות משכר העובדים לקופת גמל, לרבות ההפרשות משכרו; תביעת התובע לפדיון חופשה היתיישנה, מה גם שהתובע היה אחראי על ניהול יומן חופשה לעובדים לרבות ימי החופשה שלו.
אין חולק כי שמעון לא היה שותף בשותפות, כאשר ניסיונו להיכנס כשותף לא צלח בסופו של דבר.
אשר על כן דין התביעה שהוגשה כנגד שמעון באופן אישי להידחות.
בנסיבות המתוארות, לא שוכנענו כי נגרמה לתובע עגמת נפש בעטיים של הנתבעים, המזכה בפצוי.
כפי שפורט לעיל, פיטורי התובע נעשו במהלך סכסוך מתמשך בין הצדדים, במסגרתו הועלו טענות הדדיות בין הצדדים זה כלפי זה. בנסיבות העניין, אף אם נגרמה למי מהצדדים עגמת נפש בגין הסכסוך, אשר הביא בסופו של דבר לפירוק השותפות והפסקת ניהול תחנת הדלק, אין לייחס אותה לצד זה או אחר, שכן שני השותפים ובניהם (התובע ושמעון) לקחו "חלק פעיל" בסכסוך.
סוף דבר 36.