התובעת ביצעה עבודות בשני בנינים כדלקמן: בבניין D4- עבודות גמר ב-7 דירות, למעט עבודות טיח בחדרי ממ"ד (לגבי עבודות הטיח אישרה התובעת כי קבלן משנה פעל לפירוק הטיח שביצעה, אך הוא לא בוצע מחדש, ולכן אינו נכלל בסכום התמורה); תקוני טיח ושפכטל וכן ביצוע הנמכות גבס באחת הדירות; עבודות שפכטל, גבס וצבע בדירה הטכנית; עבודות שפכטל, גבס וצבע ב- 14 מחסנים ושני חדרי משאבות בחניון.
יצוין בהקשר זה, כי הנתבעת טענה בסיכומיה שהתובעת הסתירה את קיומו של הליך משפטי וטענה שההליך עוסק בכך שהתובעת לא שילמה לקבלן משנה בגין עבודות שביצע באתר הפרויקט.
מנהל התובעת היתייחס בחקירתו להליך בין התובעת לקבלן המשנה כדלקמן:
"ש. האם נכון שהיה קבלן שתבע אותך כי לא שילמת לו בפרויקט הזה והוא טען ואתה טענת כנגדו שהוא ביצע עבודה חסרה ולכן לא מגיע לו כסף, כן או לא?
לעניין הזכות לשכר ראוי, ראו דברי כב' השו' גרוסקופף בע"א 6290/18 עיזבון טמירה פינצ'וק ז"ל נ' הבנק הבנלאומי הראשון לישראל בע"מ (פורסם בנבו, 2.5.2021):
"כאשר בעל מיקצוע, ועורך דין בכלל זה, מעניק שירות מקצועי לאחר עשויה לקום לו זכות לתשלום שכר בעבור עבודתו משני מקורות נורמאטיביים שונים: דיני החוזים או דיני עשיית עושר ולא במשפט. במקרה החוזי, עסקינן בזכות לשכר מוסכם; במקרה המבוסס על דיני עשיית עושר ולא במשפט, ענייננו בזכות לשכר ראוי (ראו **** פרידמן ואלרן שפירא בר-אור דיני עשיית עושר ולא במשפט 242-235 (מהדורה שלישית, התשע"ה) (להלן: פרידמן ושפירא, עשיית עושר)). ... זכות לשכר מכוח דיני עשיית עושר ולא במשפט, דהיינו לשכר ראוי, עשויה לקום במצבים בהם נותן השרות אינו זכאי לשכר מוסכם. אפשרות אחת, היא שכלל לא היתקיים הסדר חוזי בין הצדדים, כגון שהשרות ניתן לאדם שלא הזמינו או שהצדדים לא השכילו לגבש את התנאים הנדרשים על מנת לכרות הסכם (ראו פרידמן ושפירא, עשיית עושר, עמ' 242-238); אפשרות שניה, היא שבין הצדדים נכרת הסכם, ואולם הוא לא מסדיר את מתן טובת ההנאה בה עסקינן, למשל כאשר מדובר בעבודות נוספות שבוצעו על ידי נותן השרות, החורגות ממסגרת החוזה ומהסדריו (ראו פרידמן ושפירא, עשיית עושר, עמ' 142-138); אפשרות שלישית, היא שההסדר החוזי בדבר מתן השרות כשל, לדוגמה כאשר ההסכם בין הצדדים בוטל מחמת פגם ברצון או הפרה, ועל כן אין אפשרות לתבוע את השכר שהיה מוסכם תמורת השרות שניתן (ראו פרידמן ושפירא, עשיית עושר, עמ' 138, 238-236). בכל אחד מהמצבים הללו אין באפשרות נותן השרות לתבוע שכר מוסכם (בין אם בשל העידר הסכם; בין אם בשל חוסר הרלוואנטיות של ההסכם לשירות בו מדובר; ובין אם מחמת כשלון ההסכם), ונפתחת עבורו האפשרות לתבוע שכר ראוי מכוח דיני עשיית עושר ולא במשפט... ודוק, לעיתים קו הגבול שבין שכר הסכמי, מכוח הסכם מכללא, לבין שכר ראוי, מכוח דיני עשיית עושר ולא במשפט, הוא דק למדי. כך, לדוגמה, כאשר סוכם על ביצוע עבודה, מבלי שסוכם התשלום בגינה, הרי שניתן לומר כי בין הצדדים נכרת הסכם הטעון השלמה בסוגיית השכר או שלא נכרת הסכם בשל העידר מסוימות בשאלת השכר. החלופה הראשונה משמעה שעסקינן בשכר הסכמי; החלופה השנייה משמעה שאנו דנים בשכר ראוי (השוו ע"א 499/89 רמת אביבים בע"מ נ' מירון, בן-ציון ופריבס, עורכי-דין, שותפות רשומה, פ"ד מו(4) 586, 594-593 (1992); ראו גם: **** פרידמן "שכר-טירחה ראוי לעורך-דין" המשפט ב 105, 108-107 (התשנ"ה)).
...
עת זוהי תשובתו של מומחה בית המשפט לעניין אומדן המחירים, והנתבעת לא סתרה את תשובתו זו, אין בידי לקבל את טענת הנתבעת בסיכומיה, כי מדובר בפרויקט גדול והתובעת לקחה סיכון והתמודדה מול קבלני משנה אחרים על ביצוע עבודות הגמר בפרויקט, ולכן לא ניתן לפסוק לה תוספת הנסמכת על ביצוע עבודות בפרויקטים קטנים (סע' 62 ו-63 לסיכומי הנתבעת).
כך, אין בידי לקבל את טענת הנתבעת בסיכומיה לפיה, יש להפחית מחוות דעת המומחה 10%-30%, וזאת כיוון שהתובעת ציינה כי ביצעה בין 70% ל-90% מהעבודות שנמסרו לה (סע' 61 לסיכומי התובעת).
סוף דבר
לאור האמור, הסך הכולל לו היתה זכאית התובעת בגין העבודות הוא 268,330 ₪ (סכום חוות הדעת 233,330 ₪ בתוספת 15%), ובניכוי הסכום ששולם לתובעת על החשבון בסך 65,702 ₪ ובסך הכל 237,074 ₪ (₪202,628 ₪ בתוספת מע"מ).