כבר עכשיו אציין כי החלטתי לדחות את התביעה, הן מהטעם שלא קיימת אחריות בנזיקין, וגם אם הייתה קיימת הרי שלאור שיעור אחוז האשם התורם, וחישוב הנזק, התביעה "נבלעת" בתגמולי המל"ל.
רקע עובדתי תמציתי :
התובע נולד ביום 13.10.1981, הנדסאי חשמל ואלקטרוניקה, עבד בזמנים הרלבאנטיים לתביעה בעסק בבעלות אמו שנקרא "ש.ד." (להלן: "ש.ד.").
מהי אחריות הנתבעת?
על מנת לקבוע מהי אחריות הנתבעת, עלי לקבוע מהן נסיבות התאונה המדויקות של התאונה, כאשר אין מחלוקת כי המדחס מושא התביעה שקל 30.9 ק"ג (ראו עמוד 6 לחוות דעת יועץ הבטיחות) – חברת הביטוח לא חלקה על כך.
במסגרת חקירתו של התובע הוא העיד כי התאונה ארעה כדלקמן "בעת ההנחה, כשהנחתו אותו על הברגים הרגשתי מכה באיזור גב תחתון..." (הטעות במקור – י"ס - פרוטוקול דיון מיום 6.10.22 עמוד 15 שורות 13-14) הישיבה הייתה חצי שפופה (פרוטוקול דיון מיום 6.10.22 עמוד 13 שורות 14-15).
המשיך וטען התובע כי חברת הביטוח שילמה לו עבור 8 חודשי אי כושר מלא (סעיף 11ד' לתצהיר התובע) אולם אציין כי מעיון בחומר שהוצג לי ניתן ללמוד כי חברת הביטוח שילמה לתובע פיצוי כספי בסך של 70,000 במסגרת פוליסה לביטוח תאונות אישיות (מוצג 14 של התובע), אך לא ברור האם מדובר בתשלום עבור תקופה של 8 חודשי אי כושר מלא, כפי שטוען התובע בסעיף 11ד לתצהירו כאמור, וממילא התשלום שולם לצורכי פשרה, ולפני שניתנה חוות דעתו של המומחה, במסגרתה נקבעו נכויות זמניות כמפורט לעיל.
כאמור התובע העיד כי הרכב משמש את חייו הפרטיים, היה בחניה הפרטית שלו גם בתקופה שלאחר התאונה בה לא עבד, אך יחד עם זאת משמש אותו גם לצרכי עבודה (סעיף 12ג לתצהיר התובע), לא הוצגה לי חלוקה מסודרת של השמוש ברכב מבחינת זמן פרטי/זמן עבודה, ולכן אני סבור שחלוקה בשיעור של 50% משווי הרכב מהוה יחס ראוי והולם, בין אובדן אמיתי של ההטבה הפרטית, לבין חלק שכל מעביד היה מספק לו, קרי החזר הוצאות במסגרת העבודה, בין אם להגיע לעבודה (נסיעות), ובין אם להגיע לאתר בו אמורה להתבצע העבודה (החלפת מזגן).
בעיניין זה אתייחס לע"א 2235-96 כלל חברה לביטוח בע"מ ואח' נגד עזבון המנוח עבד שואמרה ואח' (24.8.2000) אליו הפנה, בין היתר, ב"כ התובע לתמיכה בטענתו לפיה יש לחשב את בסיס השכר אשר יכלול את שווי הרכב באופן מלא.
...
להלן אבחן את יסודות עוולת הרשלנות, אך לפני כן אעיר כי איני מקבל את טענת התובע (סעיף 7 לכתב התביעה) לפיה חל בענייננו סעיף 41 לפקודת הנזיקין.
וכך גם בענייננו, מדובר כאמור בהרמת משקל של כ-30 ק"ג לגובה של מספר ס"מ, לצורך החלפת מדחס, מדובר בעבודת כפיים, לפיכך אני קובע כי בנסיבות אלה הנתבעת לא העמידה את התובע לפני סיכון בלתי סביר, ולכן לא קיימת חובת זהירות קונקרטית.
סוף דבר:
התביעה נדחית הן מהטעם שלא מתקיימת עוולת הרשלנות, וליתר דיוק לא קיימת חובת זהירות קונקרטית ולא ברור כיצד היא הופרה, והן מהטעם שאם הייתה אחריות, אזי לאור שיעור האשם התורם וחישוב הנזק, התביעה הייתה נבלעת.
התובע ישלם לחברת הביטוח – הנתבעת מס' 2 - הוצאות משפט ושכר טרחת עו"ד בסך כולל של 20,000 ₪, וזאת בתוך 30 יום מהיום לידי בא כוחה, שאם לא כן יישאו הפרשי הצמדה וריבית כחוק עד למועד התשלום בפועל.
כמו כן אני מורה על השבת פיקדון העדים שנותר במזכירות בית המשפט לידי התובע, באמצעות ב"כ.
זכות ערעור כדין.