לפניי תביעת עיזבון ותלויה שהוגשה מטעם אלמנת המנוח, פלוני ז"ל, בטענת רשלנות רפואית המיוחסת לצוות הרפואי של בית החולים, הנתבע 1, בכך שלא נתן למטופל, בעלה, טפול הולם ולפי הסטאנדרטים המקובלים; היינו, שהתרשל בכך שלא נקט כלפי המטופל מידת זהירות, שאדם סביר ונבון וכשיר לפעול באותו משלח יד היה יכול וצריך לנקוט.
כפי שיפורט להלן, בנסיבות ענייננו, מצאתי כי נפלו כשלים באופן בו נוטר ואובחן מצבו של המנוח ובאופן בו טופל על ידי הצוות הרפואי, המקימים לתובעים עילה לפיצויים בגין התרשלות שגרמה לנזק שבגינו זכאית לפצוי אלמנתו – שהיתה תלויה בו בחייו גם ירשה את עיזבונו.
כדברי כב' השופטת וילנר (אמנם באותו ענין נדון מקרה של ניזקי גוף בתאונת דרכים, אך מעיון בפסיקה נוספת – יש לדברים אלה הדהוד משמעותי ביישום בפועל של דיני הנזיקין בכללם): "ברבות השנים חלו תמורות בגישה האינדיווידואלית. בפסיקת בתי המשפט בשנים האחרונות ניתן לזהות מגמה ברורה של האחדת סכומי הפיצויים והפשטתם, על ידי מעבר מגישה אינדיוידואלית מסורתית ליצירת חזקות והנחות עבודה. נראה כי הגישה האינדיווידואלית ששלטה בכיפה בדיני הפיצויים, נסוגה מפני הרצון והשאיפה להאחדה ולהפשטת מלאכת עריכת הפיצויים, תוך יישום עקרונות המונעים משקולי מדיניות משפטית, ערכים ושיקולים מתחום המשפט החוקתי - כבוד האדם, וזכותו של הנפגע לכתוב את סיפור חייו (למהותן של החזקות והטעמים ליצירתן ראו גם גיא שני חזקות רשלנות - העברת נטל ההוכחה בדיני נזיקין 37 (2011))" [בענין ת"א (מחוזי חי') 966/06 אולגה פינקלשטיין נ' הפול-המאגר הישראלי לביטוח רכב בע"מ (פורסם; 3.12.2013)].
זאת - כאשר בעצם אנו מוזמנים מטעם התובעים לבדוק האם ראוי, ובמיוחד, לנמק - מדוע ראוי, להכניס במודע אי-וודאות בהערכת הנזק, באופן שנוגד את ההלכה הספציפית לעיל (שנחזה כדין שמקפידים ביישומו – על אף מודעות לפער האפשרי מול "מספרי האמת", כאמור).
סך הפיצויים
סך הפיצויים בגין נזק הגוף שניגרם בעניינינו בשל התרשלות הנתבעת 1, כשלוחה של הנתבעת 2, הוא 813,895 ₪ (לפני נכויים), הכולל את סכומם של סך הפיצויים בראשי הנזק השונים, כדלקמן:
הפסד שכר לעבר
170,633 ₪
הפסד שכר לעתיד
168,262 ₪
הוצאות קבורה ומצבה
15,000 ₪
עזרת הזולת
10,000 ₪
אובדן שירותי בעל
100,000 ₪
כאב וסבל
350,000 ₪
סך הכל (לפני נכויים)
813,895 ₪
נכויים
בעקבות הפטירה, משולמת לאלמנת המנוח קצבת שארים.
...
סוף דבר
אשר על כן, אני פוסק בזאת כי:
התביעה הנדונה מתקבלת כך, שהנתבעות ישלמו לתובעים, ביחד ולחוד, סך של 681,135 ₪.
עוד ישלמו הנתבעות לתובעים, ביחד ולחוד, החזר שכר טרחת עורך דין בסך של 159,386 ₪.
כמו כן, ישלמו הנתבעות לתובעים, ביחד ולחוד - החזר הוצאות המומחים שהוצאו בתיק זה (לפי חשבוניות), וכן, בגין החזר הוצאות אגרה בסך של 712 ₪, כשלכל הוצאה המוחזרת, יש להוסיף ריבית והצמדה כדין מיום הוצאתה.