בכתב ההגנה נטען כי התובעת לא הוכיחה קיומו של מקור שבדין המזכה אותה בשכר תמורת התקופה בה לא עבדה בפועל, התובעת לא היתה זכאית לשי לחג בתקופה בה לא עבדה, התובעת אינה זכאית למעמד של קביעות בטרם תעמוד בפני ועדת קבלה, ואין הנתבעת נושאת באחריות בגין הנזקים להם טוענת התובעת.
התובעת לא הופלתה לרעה ביחס לעובדות אחרות בנתבעת.
כפי שהעיד ששון: "אין בתקופת העדרה של התובעת מן העבודה עד ללידה משום ניתוק יחסי העבודה ולא נעשה אקט של פיטורים. זאת ועוד, כפי שהודענו לתובעת כבר אז, תקופה זו נמנתה אף לצורך ותק בעבודה של התובעת, למרות שלמיטב ידיעתי לא היינו חייבים להכיר בותק." (סעיף 13 לתצהירו של ששון), כמו כן העיד ששון כי: "בבדיקה שערכתי הוברר לי שאין בנמצא משרה פנויה בה ניתן היה לשבץ את הנתבעת" (סעיף 10 לתצהירו של ששון) סעיף 2(א) לחוק שויון הזדמנויות בעבודה, התשמ"ח-1988.
(להלן: חוק שויון הזדמנויות) קובע:
"לא יפלה מעביד בין עובדיו או בין דורשי עבודה מחמת מינם, נטייתם המינית, מעמדם האישי, היותם הורים, גילם, גזעם, דתם, לאומיותם, ארץ מוצאם, השקפתם או מפלגתם או משך שירות המילואים, כמשמעותו בחוק שירות בטחון [נוסח משולב], התשמ"ו-1986, הצפוי להם בכל אחד מאלה:
התובעת מעריכה נזקיה, נזקים שאינם ממוניים בסך 140,000 ש”ח.
ב"כ הנתבעת טוען לחוסר סמכות עניינית של בית הדין לדון בעילת תביעה זו. לגופו של עניין, טוען ב"כ הנתבעת כי התובעת לא עמדה בנטל להוכיח קיומם ושיעורם של נזקים כנטען על ידה, וכי הנתבעת חבה בנזקים אלו באם נגרמו.
לגבי השאלה אם היתה מוטלת, בכלל, חבות על הנתבעת להעסיק את התובעת בעבודה חלופית בתקופת הריונה – סבורני, כי אין להתעלם מן העובדה שבענייננו מוסדרים תנאי העסקתה של התובעת בהסכם עבודה קבוצי מיוחד (ת/27) ובנוהלי הנתבעת; ובהתאם לנ"ל, קיימת אבחנה ברורה ומפורשת בין עובד קבוע (שלגביו קיימת גם קיימת חובת העסקה בעבודה חלופית) לבין עובד זמני שאינו קבוע (כמו בעיניינה של התובעת), שם לא קיימת כלל חובה מעין זו.
נ.צ. עובדים – מר עמוס וויל:
מצטרף לדעתה ולפסק דינה של כב' השופטת ו. סאמט.
...
(2) היות האפליה קיימת מחמת אחד מן הגורמים שמנויים בסיפא לסעיף 2 (א) הנ"ל.
הואיל וסבורני כי בנסיבות המקרה שלפנינו לא היתה, בעצם, הפליה כלשהיא בפועל, מצד המעביד, בין התובעת לבין עובדיו האחרים, כמשמעותו בסעיף 2 (א) לחוק שוויון הזדמנויות בעבודה (ור' ניתוח מפורט, בהקשר זה, בסעיפים 11 עד 12 בדנג"צ 4191/97, רקנט אפרים נ. בית הדין הארצי לעבודה, פ"ד נד (5) 330, 342 – 343) – אין מקום להחיל את הוראת סעיף 2 (א) הנ"ל בעיניינה של התובעת.
לגבי השאלה אם היתה מוטלת, בכלל, חבות על הנתבעת להעסיק את התובעת בעבודה חלופית בתקופת הריונה – סבורני, כי אין להיתעלם מן העובדה שבעניינינו מוסדרים תנאי העסקתה של התובעת בהסכם עבודה קיבוצי מיוחד (ת/27) ובנוהלי הנתבעת; ובהתאם לנ"ל, קיימת איבחנה ברורה ומפורשת בין עובד קבוע (שלגביו קיימת גם קיימת חובת העסקה בעבודה חלופית) לבין עובד זמני שאינו קבוע (כמו בעניינה של התובעת), שם לא קיימת כלל חובה מעין זו.
נ.צ. עובדים – מר עמוס וויל:
מצטרף לדעתה ולפסק דינה של כב' השופטת ו. סאמט.
סוף דבר, הנתבעת תשלם לתובעת את הסכומים כדלקמן:
בגין פיצוי על אי תשלום שכר בתקופה מיום 1/1/02 ועד 30/5/02, סך של 16,255 ש”ח, בצירוף הפרישי הצמדה וריבית כחוק מיום 1/6/02 ועד ליום התשלום בפועל.