רקע עובדתי
תביעת התובע להכיר במחלת הריאות כ"פגיעה בעבודה", נדחתה על ידי המוסד לביטוח לאומי בטענה כי :
"על פי סעיף 79 לחוק הביטוח הלאומי, פגיעה בעבודה היא תאונת עבודה או מחלת מיקצוע. "מחלת מיקצוע" היא מחלה, שנקבעה כמחלת מיקצוע בתקנות, והמבוטח חלה בה עקב עבודתו.
התובע סובל מאסתמה מגיל 16 ברשום של מחלות בתיק הרפואי (שנת 1969), אך מצד שני לא נרשם שום התקף של אסתמה ושום טפול או היתייחסות לכך עד 1998 כך שלא בטוח שלא מדובר ברשום מוטעה, לציין עישון כבד מגיל 15 עד גיל 28 כ-50 סיגריות ליום אשר מהוה כאילו 33 שנות עישון/קופסא (מחשבים שנות עישון לפי קופסא ליום) התובע נבדק ברפואה תעסוקתית של קופת חולים כללית, לפי רישום עקב חשיפה לרעש, ולממיסים (טולואן קסילן סטירן) לכרום ולעופרת.
כלומר יש לנו עובד אשר ב-1998 כאשר אובחן אצלו בעיה ריאתית (בצלום) עובד כבר 23 שנים בעבודתו ללא הגדרה של חשיפה לאסבסט הן בניטור סביבתי (לא נבדק אסבסט) לא בבדיקות תעסוקתיות, ולא גם בתודעתו היות ומסר כי לא היה חשוף, למרות זאת בעבודות יש חשיפה לאסבסט, לא כמותית והממצאים בבדיקות הדמיה מתאימים לחשיפה לאסבסט (סימני חשיפה לא מחלה).
...
בתיק הרפואי במכתב הפניה לביופסיה מ-1999 נכתב כי הנבדק שולל חשיפה לאסבסט!
ב-1.06.2000 בדיקה חוזרת שנתית תעסוקתית אותם מאפיינים אותה מסקנה.
לאור כל האמור, מתקבלת חוות דעתו של ד"ר לוי והנני קובעת, כי מחלות הריאה והפלקים שבהם לקה התובע, נובעים מתנאי עבודתו ויש לראות בהם כ"פגיעה בעבודה".
אשר על כן, התביעה מתקבלת.