הנתבע 3 אישר בעדותו כי לנתבעים 4 סניפים בביתר (עמ' 38 שו' 22), ומשכך הנתבעת נכללת בהגדרות שנקבעו בצו: "רשת המפעילה לפחות 2 חנויות לממכר מזון (כסניפים עצמאיים או כזכיינים) לרבות מוצרי צריכה אחרים (כרשת ארצית או אזורית). "
בע"ע (ארצי) 36041-10-21 א. דינאמיקה אחזקות 2002 בע"מ נ' גוואהר מסודה ואח' (פורסם בנבו) נקבע כי "השאלה אם זכות נילוות לעבודה (קרי, טובת הנאה, בכסף או בשווי כסף, לה זכאי העובד בנוסף לשכר עבודתו במשמעותו הצרה; להרחבה ראו: עניין קלר) ניתנת לפדיון אם לאו, צריכה להילמד מתוך ההוראות המפורשות או המשתמעות באותו מקור נורמאטיבי המקים את הזכות, לרבות בהיתחשב במהותה של הזכות".
בע"ע (ארצי) אברהם ארצי נ' עאמר סונוקרט (פורסם בנבו) נקבע בעיניין דמי ביגוד:
"ביגוד - על פי סעיף 45 לצוו ההרחבה בענף הבנייה זכאי היה המערער לסט ביגוד ובגדי מגן. סעיף 45(ב) קובע כי מערכת הביגוד שתנתן לעובד תעמוד על סך של עד 250 ₪ וכן נכתב כי ''מעסיק רשאי לספק לעובד או לעובד שיפוצים ביגוד בעין או בתשלום של 250 ₪ לשכר העובד''. בנסיבות אלה, משהמשיב לא סיפק למערער ביגוד, הרי שהוא זכאי לפסיקת הסכום הקבוע בצו ההרחבה ולא היה מקום לדחות רכיב תביעה זה בנימוק שלא קמה זכאות לפדיון הרכיב. למעשה, עסקינן בהחזר הוצאות שנקבע להן שיעור מוסכם. לפיכך, על המשיב לשלם למערער ביגוד בסכום שנתבע של 500 ₪ בתוספת הפרישי הצמדה וריבית ממועד הגשת התביעה ועד לתשלום בפועל".
נוכח האמור, יש לבחון את הזכאות לדמי ביגוד, כפי שנקבעה בצו ההרחבה בענף רשתות שיווק מזון:
מהאמור עולה כי בנגוד לצוו ההרחבה בענף הבניה, בענף שווק רשתות המזון לא מדובר בזכות שניתן לתת אותה בעין, אלא בהתאם לתעריף שנקבע.
להלן לשון הפסיקה בעיניין פלסטין:
" כל תשלום שאינו נילווה למימוש הזכות עצמה, אינו אלא 'פדיון' הזכות. אותו 'פדיון' אינו הכלל, והוא בא רק מכוח הוראה שבחוק (סעיף 13 לחוק חופשה שנתית), או מכוח הוראה מפורשת במקום הזכות החוזית. הגורס אחרת יביא דברים לאבסורד: 'יפדו' חופשת מחלה שלא חלו, ארוחות במפעל שלא אכלו, ביגוד שלא קנו, העדרויות מהעבודה בשל אבל במשפחה - שלא נעדרו (סעיף 15 לחוקת העבודה 1974 ) וכיוצא באלה זכויות נילוות שעובד לא מימשן, אך דורש תשלום כאילו מימש אותן".
38.
התובעת הפניתה לפסק הדין בסע"ש (י-ם) מנחם נפתלי נ' מדינת ישראל – משרד ראש הממשלה וטענה כי בית הדין קבע מספר כללים בעיניין היתעמרות בעבודה, ולפיהם, אין מדובר בהתנהגות חד פעמית, אלא מדובר בהתנהגות פוגענית באופן חוזר ונשנה; ההתעמרות פוגעת בכבוד האדם, בחרותו, רווחתו, ביכולתו לבצע עבודתו ובתפקודו המקצועי, וכן בבריאותי הגופנית או הנפשית של העובד, וכן ערך בית הדין הבחנה בין היתנהלות של המעסיק שפוגע בעובד, לבין "היתנכלות תעסוקתית" ומאמץ מבחן אובייקטיבי לפיו ההיתנהגות נתפסת בפגיעה מנקודת מבט חיצונית לעובד.
מהסכם ההעסקה שהגישה הנתבעת במסגרת תצהיריה עולה כי הוא נחתם ביום 16.6.16, ומשכך טענה התובעת כי יש לחייב את הנתבעים בפצוי בסך 15,000 ₪ "ואולי אף בנוסף פיצוי עונשי מעבר לסכם המתבקש ע"י התובעת בכתב התביעה, וכנגזרת להתנהלות הרשלנית והאדישה של הנתבעים, כאשר נגד הנתבעת 1 הוגשו על פי מנוע החיפוש בנבו למעלה מ-170 תביעות שמרביתן בעינייני עבודה".
הנתבעים טענו כי התובעת חתמה על הסכם עבודה בשנת 2016, לאחר הנתבעת החליפה את מערך הנהלת החשבונות בחברה, כעולה מתלושי השכר, ולאחר שהנתבעת נקתה את שולחנה.
...
הנתבעים טענו כי נחתם עם התובעת הסכם העסקה, התובעת התפטרה בשל נסיבותיה שלה וללא קשר לטענות בדבר הרעת תנאים, שכרה ותנאי עבודתה שולמו כדין, התובעת זכתה ליחס הוגן ומכבד, קיבלה ביגוד, ודין התביעה להידחות.
התביעה נדחית בגין הרכיבים הבאים: פיצוי בגין עוגמת נפש בשל העסקה פוגענית, דמי ביגוד, והפרשי שכר חודשיים.
הנתבעת תשלם לתובעת את הסכומים הבאים, בגין הרכיבים כדלקמן:
משכורת 13 בסך 14,589 ₪.
הנתבעת תשלם שכ"ט ב"כ התובעת בסך 8,500 ₪.