בהליך ע"ע 20880-07-20 Zerezgi נ' קפלן את לוי (20.6.22), נקבע כי:
"51. כאמור, תלוש פקטבי הנו תלוש שאינו משקף את התמורה הכוללת ששולמה בפועל או שחלוקת רכיביו הנה מלאכותית, אינה תואמת את הסכמת הצדדים, ונועדה לחמוק מתשלום זכויות סוציאליות."
בהליך ע"ע 3565-11-19 קייטרינג השרון מס. 1 (1993) נ' קליין (06.01.2021), סקר בית הדין את המקרים שבהם ניתן לפסוק פיצויים בגין פגמים בתלושי השכר:
"25. עולה מהסעיף כי בית הדין רשאי לפסוק פיצויים לדוגמה באחת או יותר מהחלופות הבאות: הראשונה, המעסיק לא מסר, ביודעין, את תלוש השכר במועד, קרי "לא יאוחר מהיום הקובע"; השניה, תלוש השכר מנוגד להוראות סעיף 24(א) לחוק, קרי לא כלל את הפרטים המפורטים בתוספת לחוק; השלישית, בתלוש השכר לא נכללים "פרטי השכר ששולם לעובד, כולם או חלקם, בנגוד להוראות סעיף 24ב, קרי מקום בו שולם לעובד פרטי שכר שנימנו בתוספת לחוק אך הדבר לא צוין בתלוש השכר".
לעניין חלופה 3, נקבע בהמשך:
"כל תכליתה של חלופה זו היא שרכיבי השכר המשולמים בפועל לעובד יקבלו ביטוי בתלוש השכר כך שהעובד יידע בגין אלו רכיבים השכר משולם לו. ככל שלטענת העובד הרכיבים המשולמים אינם עולים בקנה אחד עם דרישת הדין הרי שפתוחה בפניו הדרך לתבוע את ההפרשים להם הוא טוען. כאשר התלוש ברור בכל הנוגע לרכיבים המשולמים אזי גם יכול להיות ברור ההפרש לו טוענים. לכן הפגם מושא חלופה זאת מתרחש כאשר לעובד משולם שכר שאינו משתקף בתלוש השכר ולא במקרה שבו השכר ששולם סוטה מהוראות הדין".
(ההדגשה הוספה – הח"מ)
על כן, הרינו לקבוע כי תלושי השכר שהפיקו הנתבעים הנם תלושים פקטביים.
...
הנתבעים לא התייחסו לטענה טענה זו, ואף הודו כי התובע הועסק על ידם (סעיף 10 לכתב ההגנה וסעיפים 1 ו-2 לתצהיר מטעמם), משכך אנו מקבלים טענת התובע ומורים על חיובם של הנתבעים ביחד ולחוד.
נבהיר כי בהינתן הכלל שלפיו אין פוסקים לתובע מעבר לסך שתבע, אזי אין צורך שנידרש לשאלה האם בנסיבות היה מקום לפסוק לתובע פיצוי גבוה אף יותר, ואנו קובעים כי על הנתבעים לשלם סך של 3,400 ₪ כפי התביעה בגין פגמים בתלושי השכר.
על כן, אנו קובעים כי על הנתבעים לשלם לתובע סך של 5,000 ₪ בגין רכיב זה.
סוף דבר
התביעה מתקבלת בחלקה.
בנוסף, הנתבעים ישלמו סך של 10,000 ₪ בגין הוצאות משפט ושכר טרחת עורך דין.