בהתאם לפסיקה (עע (ארצי) 20880-07-20 Tesfaselase Desale Zerezgi - קפלן את לוי בע"מ, 20.6.22 (להלן – פס"ד קפלן את לוי):
"בסעיף 2 לחוק הודעה לעובד ולמועמד לעבודה (תנאי עבודה והליכי מיון וקבלה לעבודה), התשס"ב-2002 (להלן: חוק הודעה לעובד) הטיל המחוקק על המעסיק חובה למסור לעובד הודעה על תנאי העסקתו או שינוי בהם, ואף הגדיר באופן מפורט את תוכן ההודעה על תנאי העבודה. בהמשך אף הותקנו תקנות הודעה לעובד (תנאי עבודה) (צורת הודעה ופרטיה), התשס"ב-2002, שבהן נקבעה בתוספת צורת ההודעה באופן מפורט. על פי סעיף 5א לחוק הודעה לעובד, ככל שהמעסיק לא מסר לעובד הודעה בהתאם להוראות החוק בנושא שיש לכלול בהודעה לעובד, ואותו נושא שנוי במחלוקת, חובת ההוכחה היא על המעסיק, בכפוף לכך שהעובד העיד על טענתו באותו עניין בתצהיר".
"בתיקון 24 לחוק הגנת השכר, התשי"ח-1958 [ס"ח תשס"ח 2162, ע' 612] שדרג המחוקק את החובות הרישומיות והעלה אותן לדרגת חקיקה ראשית, הוסיף חובות רישומיות, וכן קבע את השלכות הפרת החובות הרישומיות. בסעיף 26ב לחוק הגנת השכר, התשי"ח-1958 (להלן: חוק הגנת השכר) נקבע כי בתביעה של עובד לתשלום שכר עבודה, לרבות גמול שעות נוספות או גמול עבודה במנוחה שבועית, שבה שנויות במחלוקת שעות העבודה, הרי שבהיעדר תעוד על שעות העבודה כמתחייב מהוראות החוק, נטל ההוכחה כי העובד לא עמד לרשות העבודה בשעות שבמחלוקת מוטל על המעסיק, וזאת בכפוף לתקרה הקבועה בסעיף 26ב(ב) לחוק. עוד יש לציין את הוראת סעיף 26ב(ג) לחוק הגנת השכר, שלפיה ככל שהמעסיק לא מסר לעובד תלושי שכר, או לא מסר תלוש שכר שבו נכללו הרכיבים גמול שעות נוספות ומנוחה שבועית; דמי חופשה, תמורת חופשה או פדיון חופשה; דמי הבראה או דמי נסיעות - חזקה היא כי נקבע לעובד שכר כולל על פי סעיף 5 לחוק הגנת השכר, ועל המעסיק נטל ההוכחה כי רכיבים אלה שולמו לעובד".
גרסת התובע לפיה עבד החל מחודש 4/18 לא נסתרה והתובע אף לא נחקר ע"י הנתבעת לגבי מועד תחילת ההעסקה במסגרת עדותו המוקדמת.
בנסיבות אלו, לנוכח אי המצאת תלושי השכר ובהיתחשב בהוראות סעיפים 24 ו-26א' לחוק הגנת השכר, התשי"ח-1958 מצאתי לחייב את הנתבעת לשלם לתובע פיצוי בסך 500 ₪ עבור כל חודש בו לא הונפק לתובע תלוש שכר ובסה"כ 10,000 ₪ (20 חודשים * 500 ₪).
...
פדיון חופשה שנתית
כאמור בפסק דין קפלן את לוי "בכל הנוגע לתביעות לדמי חופשה/תמורת חופשה/פדיון חופשה, נטל ההוכחה בדבר יתרת החופשה הוא על המעסיק. נפסק, כי מחובתו של המעסיק לדעת כמה ימי חופשה הוא חייב לעובדו, וכמה נתן למעשה, ולנהל פנקס חופשה ולרשום בו את הפרטים הדרושים, כאמור בסעיף 26 לחוק חופשה שנתית, התשי"א-1951 (להלן: חוק חופשה שנתית) ובתקנות חופשה שנתית (פנקס חופשה), התשי"ז-1957 [דב"ע (ארצי) לא/22 - 3 ציק ליפוט - חיים קסטנר, פד"ע ג 215, 219 [פורסם בנבו] (1972)]".
לנוכח האמור טענות הנתבעת בסיכומיה לפיהן התובע לא ציין בתצהירו מהם ימי החופשה להם הוא זכאי ושינה את טענותיו לעניין מכסת ימי החופשה וסכום הזכאות, נדחות.
בנסיבות אלו וכאשר לא ניתן היה לחקור את התובע על גרסתו, יש לדחות את תביעת התובע.
סוף דבר
הנתבעת תשלם לתובע סכומים כדלקמן:
פיצויי פיטורים בסך 10,351 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום 13.11.19 ועד לתשלום המלא בפועל.