לקביעת שיעור הנכות הרפואית הצמיתה מונו מטעם בית המשפט ארבעה מומחים רפואיים: הראשון: מומחה א.א.ג, ד"ר אמיר גורי, שהמליץ על נכות בשיעור 10% בגין סחרחורות תנוחתיות לאחר חבלת ראש-צואר, וזאת בהתאם לסעיף 72(4)(ב)I לתוספת לתקנות הביטוח הלאומי (קביעת דרגת נכות לנפגעי עבודה), תשט"ז-1956 (להלן: התוספת לתקנות); השני: אורתופד, ד"ר אבי שזר, שהמליץ על נכות בשיעור 5% בגין הפגיעה בכתף שמאל בהתאם לסעיפים 35(1)-(2) לתוספת לתקנות, ונכות נוספת בשיעור 5% בגין הגבלה קלה בתנועות ע"ש צוארי, בהתאם לסעיף 37(5)א' לתוספת לתקנות באופן חלקי; השלישי: נורולוג, ד"ר עאיד מחאג'נה, שהעריך כי הנכות עומדת על 5% בגין נכות נוירופסיכולוגית בהתאם לסעיף 32א(1)(א)-(ב) לתוספת לתקנות; והרביעי: פסיכיאטר, ד"ר אילן טל, שהעריך כי נכון ליום 18.3.2020 התובעת סובלת מנכות נפשית בשיעור 15% והמליץ על טפול נפשי, היתערבות זוגית משפחתית וטפול תרופתי למשך שנתיים (להלן: חוות הדעת הראשונה).
לאור חשיבות הדברים אביא להלן דבריו של המומחה במהלך עדותו בפני: "[...] למעשה זוהו שני אזורים של פגיעה בכתף: האחד, זה המפרק האקרומיו-קלביקולרי, כאשר הפגיעה שם היא בדרגה קלה. בצלום, אגב, בצלום מעודכן לא רואים סימנים שחיקתיים במפרק עצמו, אבל כן יש את אותה פתיחה של המפרק שמראה על פריקה בדרגה קלה. זה צלום שהיא ביצעה לפי בקשתי [...] והוא מופיע בחוות הדעת. בנוסף לזה, עכשיו, כעקרון ספר התקנות קובע שפריקה של המפרק האקרומיו-קלביקולרי כאשר תיפקוד הכתף תקין, אני חושב שזה פחות או יותר המינוח, הנכות היא 5%. עכשיו, יכולה להיות פריקה בדרגה מאוד קשה, בדרגה מאוד קלה, אין הפרדה בדברים. אז במקרה הזה הפריקה היא בדרגה קלה. יש לה הגבלה מסוימת בתנועות, זה לא תיפקוד תקין של הכתף. לגבי הקרע עוד הפעם, אני בעצמי בספק לגבי הקרע אבל יכול להיות שיש שם אזשהו משהו קטן. אני כן ראיתי באולטרה-סאונד שאני נוטה להסכים איתו. לכן, אני יותר שלם עם לקבוע שמדובר ב- 5% ולא ב- אולי 1%-2% פחות." (ראו: עמ' 11 בתמליל).
עצם העובדה כי רופא אחר (זה שבדק את התובעת מאוחר יותר במסגרת תביעתה לנכות בענף נפגעי עבודה במוסד לביטוח לאומי) מצא בבדיקה עקיפה כי לתובעת אין הגבלה בתנועות הצואר, אינה יכולה להקים נימוק המצדיק סטייה מחוות דעתו של המומחה.
...
באשר לתפקוד התובעת בבית ובפעולות היומיומיות, שוכנעתי כי לנכות הרפואית השפעה פחותה על התפקוד האמור.
על כן, להלן הפיצויים להם זכאית התובעת:
הפסדי שכר לעבר: לאור חוות דעת המומחים, תקופת הנכויות הזמניות, אישורי המחלה וקביעות המל"ל בדבר תקופת דמי הפגיעה, שוכנעתי כי התובעת נעדרה מעבודתה עקב התאונה למשך 16.5 חודשים (מיום התאונה 13.8.2017 ועד ליום 31.12.2018).
לסיכום
לאור כל האמור לעיל, אני מקבלת את התביעה ומחייבת את הנתבעת לשלם לתובעת פיצויים בסך של 1,010,000 ₪ בצירוף 15.21% בגין שכ"ט עו"ד ובצירוף סך של 704 ₪ בגין אגרת פתיחה.