האם מסרים פוליטיים של חבר כנסת, הקוראים בין היתר להתפקדות לשורות המפלגה בה הוא חבר, הם בגדר "דבר פירסומת" אסור ("ספם") שהמחוקק ביקש לאוסרו? זו השאלה שבלב המחלוקת כאן, והתשובה הברורה: לא.
רקע
התובע, עורך דין במקצועו, מלין על שבע הודעות שנשלחו אליו כנגד דעתו החולקת, שתיים לדואר האלקטרוני שלו, חמש לטלפון הנייד.
התובע, במידה רבה כסרח עודף, ביקש להסמיך תביעתו לא רק על הוראת סעיף 30א לחוק התיקשורת (שעניינו "דבר פירסומת" אסור), כי אם גם ההוראה הסמוכה לה, זו שבסעיף 30 לחוק התיקשורת, הקובעת: "המשתמש במתקן בזק באופן שיש בו כדי לפגוע, להפחיד, להטריד, ליצור חרדה או להרגיז שלא כדין, דינו - מאסר שלוש שנים". קבלת המסרים הפוליטיים למכשירו או למחשבו, גורס התובע, יש בהן משום "הטרדה", המצדיקה חיוב בפצוי, ואת הפצוי, הוא מציע (על יסוד מספר פסיקות של בתי המשפט לתביעות קטנות) יש לשאוב מהוראת סעיף 30א לחוק, שעניינו אותם דברי פירסומת אסורים.
כאן: מפלגה שנדרשה להיתגונן מפני תביעה מיותרת ונטולת כל בסיס, לממן את שכר עורכי דינה לעריכת הגנתה והתייצבותם לעדות, ומנהלה של המפלגה נידרש אף הוא לעסוק בתביעה ובהתייצבות לדיון בה. נקודת המוצא היא שהצד שהפסיד בתביעתו יישא בהוצאות הריאליות של הצד שכנגד, כדי למנוע מן הצד הזוכה חיסרון כיס, להרתיע תובעים-בכח מלנקוט בהליכי סרק, ולעודד נתבעים-בכח להמנע מהתגוננות סרק מפני תביעה ראויה (רע"א 6793/08 לואר בע"מ נ' משולם לוינשטיין הנדסה וקבלנות בע"מ בפיסקה 19 (28.6.09)).
...
די באלה להביא למסקנה כי אין בסיס לתביעה גם בעילת ה"הטרדה" שבסעיף 30 לחוק.
סוף דבר
חבר כנסת שלח שבע פעמים מסרים פוליטיים, להנעת הנמען להצטרף לפעילותו הפוליטית, שמא אף להתפקד למפלגתו.
אני מורה אפוא על סילוקה של התביעה, בהיעדר עילה, כהוראת תקנה 100(1) לתקנות.