מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעת סילוק יד נגד דיירים מוגנים במקרקעין מאוחדים

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2019 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

עמידר מצדה הודיעה לבית המשפט כי המקרקעין עברו הליך של איחוד וחלוקה והיא אינה הבעלים שלהם יותר (נספח ד' לתביעת פור).
עוד נטען שלא ייתכן שבמסגרת תכנית איחוד וחלוקה זכויותיו של פור כדייר מוגן עברו לחלקה שבבעלות שרקאוי ולא לחלקה שבבעלות רשות הפיתוח.
פור טוען להגנתו ששרקאוי אינו רשום כאחד מבעלי החלקה; שהוא (פור) מחזיק בנכס כדין בדיירות מוגנת מזה 39 שנה; הוא (פור) הגיש תובענה לסילוק ידו של שרקאוי מהחלקה ולמניעת הפרעה לשימוש בה. פור מכחיש שקמו עילות פינוי נגדו מכוח חוק הגנת הדייר.
...
מסקנה זו מוליכה מניה וביה לדחיית תביעת פור להורות לשרקאוי להימנע מלהפריע לשימושו במקרקעין, משאין לפנינו תביעה פוססורית אלא תובענה פטיטורית לצו מניעה ולפיצוי כספי.
סוף דבר דין תביעתו של פור להידחות.
דין תביעתו של שרקאוי להתקבל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפניי תביעה לסילוק יד משלוש יחידות בבניין ברחוב אלנבי 81 תל אביב, הידועים כגוש 6937, חלקה 5 (להלן: "הבניין").
ביום 11.9.2017 שלחה התובעת הודעות לנתבעים על המחאת הזכויות והחובות, שלפיה הועברו הזכויות והחובות בקשר לדירות המחוזקות על ידם בבניין מהבעלים הקודמים לידי התובעת כלהלן: המחאת זכויות על פי חוזה דיירות מוגנת מיום 17.12.1975 שנחתם עם המנוח חיים סייג ז"ל (להלן: "המנוח"), ממנו עולה שהמנוח שכר דירה בת שלושה חדרים בקומת קרקע בבניין, למטרת בית מלאכה ומסחר לצורפות.
לטענת התובעת, שתי הדירות בקומת הקרקע אוחדו בעבר לעסק אחד המשמש לבית מלאכה ומסחר לצורפות, כאשר חוזי השכירות לגבי שתי הדירות הופרו בהפרה יסודית, בהשכרתן לחברות שונות, וזאת בנגוד לסעיף 5 בחוזי השכירות.
מכל מקום, גם אילו הנחתי כי הנתבעת 1 הייתה דיירת "מקורית" בדירה, אזי בהעברת הפעילות בדירות בקומת הקרקע לנתבעת 5 (דבר שלא הוכחש כאמור על ידי הנתבעים) הפרה הנתבעת 1 את הוראות הסכם השכירות, באופן המקים עילת פינוי נגדה.
...
אציין, כי הנתבעים טענו בסיכומים מטעמם להתיישנות; שיהוי; העדר עילה ונזק ראייתי- טענות שלא נטענו בכתב ההגנה מטעם, כך שמדובר בהרחבת חזית פסולה ודינן להידחות.
מכאן, שהפסיקה למעשה מונעת את האפשרות לאפשר לנתבעים להמשיך ולהשכיר – בניגוד לחוזי השכירות את הדירות בקומתה הקרקע, שכן זו לא תכליתו של מוסד הסעד מן הצדק – כך שדרישתם של הנתבעים בעניין זה נדחית.
סוף דבר הפועל היוצא הוא כי הנתבעת 1, כדיירת חוזית ודיירת נגזרת בדירות בקומת הקרקע, הפרה את הוראות חוזה השכירות בהעברתן לנתבעת 5, ומשכך – יש להורות על פינויה מהדירות בקומת הקרקע.

בהליך תובענה ייצוגית (ת"צ) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לבקשת המשפחות הוציא בית המשפט צו-על-תנאי, בו נידרש מינהל מקרקעי ישראל להראות טעם, מדוע לא יגיש תביעה נגד דיור ב.פ. לביצוע בעין של הסכם 1961, ומדוע לא יבטל את תביעות סילוק-היד שהוגשו נגד העותרים (ת"א 18366/65 ות"א 22776/64) או יבקש למחוק את שמו כתובע מתביעות אלה (ראו בג"ץ שלמה סרבי, בעמ' 494).
התביעות הנ"ל נדונו כאמור תחת תיק אזרחי מאוחד (40071/88), ותיארתי לעיל בהרחבה את ההליכים שם. בחודש מארס 2015 כב' השופטת ר' ניב נתנה החלטה בבקשה לקביעת סדרי דיון, בה קבעה כי ניתן להגיש תובענות נוספות, בדרך של תיקון כתב התביעה.
בית המשפט קיבל את טענת התביעה שהפיצוי איננו זכות קניינית או דיור מוגן, לא קיימת הבטחה לדירה בבניינים שייבנו בעתיד בשכונה או במקום אחר ספציפי, אלא קורת גג למשך החיים.
...
על רקע האמור, ומשהתייתר הצורך בהמשך ניהול ההליך הייצוגי, הגישו המבקשים, תושבי השכונה, בקשה להסתלק מן ההליך הסתלקות מתוגמלת.
סוף דבר ההסתלקות מבקשת האישור שבכותרת מאושרת בזאת.
אני מורה על מחיקת בקשת האישור בהתאם להוראות סעיף 16 לחוק תובענות ייצוגיות.
כמו כן, נדחית התובענה האישית של התובעים נגד המשיבה, ללא צו להוצאות.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2019 בשלום נצרת נפסק כדקלמן:

לפני שתי תביעות שאוחדו, האחת תביעה כספית לתשלום פיצויים מסוכמים בגין הפרת הסכם שכירות ואי-פינוי מושכר במועד, והשנייה לסילוק יד של השוכרת מהמושכר.
במענה לטענת הנתבעים שהועלתה בכתבי הגנתם, כי הן עצמן אינן אוחזות בזכות כלשהיא בנכס שכן זכות הדיירות המוגנת פקעה עם מות אביהם או למצער עם מות אימן, טענו התובעות כי אין הנתבעים יכולים להשמע בטענה מעין זו, שהיא טענת "זכות צד שלישי", וכי עומדת להן זכותן, כיורשות אמן המנוחה, לידרוש את סילוק ידם של הנתבעים מהמושכר, על בסיס דיני החוזים, חוק המקרקעין ופקודת הנזיקין.
באותו מקרה, כמו בעניינינו, נדונה תביעה לסילוק יד של צאצאי דייר מוגן שנפטר, נגד דייר משנה בנכס אשר חדל מלשלם את דמי השכירות.
...
אשר לתביעה לסילוק יד נגד הנתבעת; התביעה מתקבלת בזאת.
אני מורה לנתבעת וכל מי מטעמה לסלק את ידם מהחנות, ולהשיבה לתובעות כשהיא פנויה מכל אדם וחפץ.
בנסיבות ונוכח השימוש שנעשה בחנות, אני מורה כי צו הפינוי ייכנס לתוקפו בתוך 90 ימים מהיום.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

כתב התביעה התובע, אשר מתגורר בדירה הנמצאת בבניין ברחוב אלנבי 39א' בחיפה (להלן: הדירה או הבניין), הגיש תביעה נגד הנתבעים, בה עתר לקבלת פסק דין הצהרתי לפיו הוא בעל זכויות דיירות מוגנת בדירה לפי סעיף 20 לחוק הגנת הדייר.
במהלך הפיקוח נמצא כי שתי הדירות העליונות אוחדו, כי הדירה בקומת ביניים הרוסה וללא תשתיות ושדירת המרתף הרוסה.
תעוד שהגישו הצדדים להלן נסקור את המסמכים שהגישו הצדדים בסדר כרונולוגי: * 9.3.1999 - ניתן פסק דין בבית המשפט השלום בחיפה שסומן ת"א 19153/94 בתביעה לסילוק יד שהגישה רתיבה נגד כמאל, אחיו של התובע.
בית המשפט נתן תוקף של פסק דין להסכם בין הצדדים, לפיו אין לכמאל "זכות לדיירות מוגנת באף אחת מהדירות שברח' אלנבי 39 א' חיפה". עוד הוסכם כי כמאל "יוכל לגור אצל אמו בדירה הנוכחית בקומת הקרקע בדירה בה היא גרה כיום, עד אחרית ימיה וכן עד 6 חודשים לאחר מכן, שאז יפנה את עצמו ואת כל המיטלטלין מהדירה". * 8.9.2003 - נפטרה רסמיה פיסל, אמו של התובע, בהתאם לאישור מיום 19.3.2018.
...
תוצאה אשר על כן, הנני מורה כדלקמן: (א) התביעה נדחית.
(ב) התובע ישלם לנתבע מס' 2 שכר טרחת עורך-דין בסך כולל של 5,000 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה למדד וריבית כחוק החל מהיום ועד לתשלום המלא בפועל.
(ג) התובע ישלם לנתבעת מס' 3 שכר טרחת עורך-דין בסך כולל של 5,000 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה למדד וריבית כחוק החל מהיום ועד לתשלום המלא בפועל.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו