התובע נישאל על החישוב של רכיב נזק זה, והופנה לבקשתו לתיקון כתב התביעה, שם הובא ציטוט של סעיף 45ד לכתב התביעה, בו נכתב כי החישוב הוא 1000 ₪ הכנסות ליום כפול מספר הימים, באופן שאינו מתיישב אף עם מכתבו של החשבונאי מטעמו, ואף עומת עם כך שהעיד כי אינו עובד בשבת – לעניין זה, אישר התובע כי לא צריך היה להחשיב את יום השבת כיום עבודה, בחישוב רכיב נזק זה. לעניין התחשיב, לא נימסרה תשובה ברורה מפי התובע.
בהמשך, אישר התובע כי לא צירף אסמכתא לטענותיו בדבר עלויות תשלום פרמיית הביטוח לרכב.
בהמשך הסביר, כי אף שכסוכן מכירות התמריץ שלו הוא העמלה על כל עסקה, מבחינה קולגילית בין הסוכנים, ברגע שיש הזמנה פתוחה, הנוהג הוא להפנות לסוכן שהחל את הטיפול באותו לקוח פוטנציאלי.
עדותו של שמאי הנתבעת – מר אורי גורביץ':
מטעם הנתבעת הוגשו שני מסמכים שערך שמאי הרכב, מר אורי גורביץ;
האחד, מיסמך "סיכום בדיקה", מיום 11.11.18, בו נכתב כך: "2.1 ביום 27.08.18 בדקתי את הרכב במוסך חברתכם ברשל"צ, בנוכחות הלקוח, ביתו, נציג המוסך וגב' גבעתי (ראו צילומים 1 – 39) וממצאי בדיקתי העלו כדלקמן: 2.1.1 כל חלקי המרכב, למעט הפגושים, נבדקו על ידי בעזרת מכשיר "אלקומטר" למדידת עובי שכבת הצבע ולא נמצאה אינדיקאציה על כך שנצבע חלק מחלקי הרכב פעם נוספת.
...
באשר לרכיבי הפיצוי שנכללו בכתב התביעה ובבקשה לתיקון כתב התביעה, הרי דינה של התביעה להידחות מאחר ולא עלה בידי התובע לעמוד בנטל ולהוכיחם – לא את זכאותו להם ולא את קרות הנזק הנטען;
באשר לרכיב השבת התמורה: לטענת התובע, ברכב אותו מכרה לו הנתבעת נמצאה אי התאמה, בהתאם לחוק המכר, תשכ"ח 1968, ובכך הפרה הפרה יסודית את ההסכם עימו, באופן המזכה אותו בזכות לביטול ההסכם ולהשבה כספית.
סוף דבר:
לאחר שקבעתי לעיל, כי לא עלה בידי התובע להוכיח את טענותיו בדבר הטעייתו ע"י הנתבעת, לא הוכיח קיומה של אי התאמה בין הרכב שהוזמן על ידו לבין זה אשר נמכר לו, לא הוכיח הפרה יסודית של הסכם המכר ע"י הנתבעת, ואף לא הוכיח את נזקיו הנטענים, דינה של תביעתו להידחות במלואה.
אשר על כן, התביעה נדחית.