מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעת סוכן ביטוח בגין פוליסות "רימון לדירה

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2019 בשלום עכו נפסק כדקלמן:

בפניי תביעה כספית לתשלום תגמולי ביטוח בעקבות ניזקי רטיבות שנגרמו לדירת התובע אשר מבוטחת אצל הנתבעת.
הצדדים וגדר המחלוקת: התובע הנו הבעלים של בית מגורים בן שתי קומות בשטח של כ-180 מ"ר בכפר ג'דידה–מכר (להלן: "הבית"), ואשר מבוטח אצל הנתבעת בפוליסת ביטוח 'רימון לדירה'.
בעקבות כך, התובע הודיע לסוכן הביטוח של הנתבעת אודות הארוע, וביום 11.5.2014 בוצעה לבקשת התובע בדיקה מטעם מכון התקנים הישראלי לצורך מדידת תכולת הרטיבות של החול מתחת לריצוף הקיים, כאשר על פי התקן אחוז הלחות המותר הוא עד 6% ואילו מימצאי הבדיקה הצביעו על לחות בשיעורים שונים שהגיעו ל-10.2%.
...
מנימוקים אלה, אני דוחה את טענת הנתבעת לגבי הפיצוי שאושר להחלפת קטע הצינור והסיפון.
סיכום ביניים: אני מקבלת ממצאי המומחה מטעם בית המשפט לגבי כלל רכיבי הנזק שאושרו על ידו אשר מסתכמים בסך של 59,963 ₪, כולל מע"מ והוצאות פיקוח.
אחרית דבר: אני מקבלת את התביעה בחלקה ומחייבת את הנתבעת לשלם לתובע סך של 20,208 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2018 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

הנתבעת בת"א 19329-03-14 (להלן: מנורה) הנפיקה לוולדימיר פוליסת "רימון לדירה - פוליסה לביטוח הדירה ותכולתה" שמספרה 22437985122 לתקופה 1.12.2012 - 30.11.2013, ובה נרשם המנוח כמבוטח.
בעמ' 803 הוא אמר: "לכן אינני סבור שיש מקום לראות באי-ממושה של האפשרות הנתונה למחזיק בנכס לקבוע את הבעלים כמוטב על-פי הפוליסה משום איונה של החבות של חברת ביטוח לשפות את המחזיק גם בגין נזקים שנגרמו לאנטרס הבעלים בנכס, מקום שבו מכוונת הפוליסה לחול גם על נזקים שנגרמו לאנטרס זה". המסגרת הנורמאטיבית - דיני עשיית עושר ולא במשפט מנורה ביססה תביעתה להשבה על טענה בדבר תשלום בטעות וחובת השבה לפי חוק עשיית עושר ולא במשפט, תשל"ט-1979 (להלן: חוק עשיית עושר).
במייל נוסף ששיגרה כעבור חודש עורכת-דין שגיא אל סוכנת הביטוח של מנורה (ת/3) נכלל, בנוסף לאותם מצורפים, אף הסבר מפורט לגבי ולדימיר, "שנספה בשריפה, היה בן זוגה של המנוחה וקיבל רשות בצוואת המנוחה להתגורר בדירה עד יום מותו" ו"במסגרת התחייבויותיו כדייר הוא התחייב לבטח את הדירה ולשלם את כל החובות השוטפים".
התביעה לתשלום הפסדי שכר דירה בסך 10,500 ₪ נסמכה על סעיף 3 בפרק ג' של הפוליסה, בו נכתב: "הפוליסה מורחבת לכסות: א. אובדן שכר דירה של הדירה המבוטחת או הוצאות בשל שכר דירה לצורך מגורים למבוטח או לבני משפחתו, כל עוד מבוצעות בדירה פעולות לתיקונה, שיפוצה ובנייתה מחדש, ובתנאי שבתקופה זו אין הדירה מתאימה למגורים". השריפה בדירה התרחשה ביום 14.5.2013, ועל-פי עדותה של עורכת-דין שגיא (עמ' 18) הדירה נמכרה בחודש דצמבר 2013.
...
אשר על כן, הנני דוחה את תביעת מנורה להשבת התגמולים ששילמה.
מטעמים אלו יש לדחות את התביעה בנוגע להחזר הוצאות בסך 24,148 ₪.
התוצאה לאור האמור לעיל, נדחות שתי התביעות שבכותרת.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בהיות הפוליסה אישית הנתבעים 2-5 אינם זכאים לכסוי בטוחי; כי חברת א.ו.ר.ה. הנה בבעלות הנתבע 2 ולכן הנתבעים 3-5 אינם זכאים ממילא לכסוי על פיה; כי גם הנתבע 2 חסר כסוי בטוחי מאחר ושמו אינו נקוב בפוליסה; כי הנתבעים 2-5 אינם בני מישפחה של חברת א.ו.ר.ה כנדרש בפוליסה מה גם שאיש מהם לא התגורר בתקופה הרלוואנטית בדירות בבניין.
עוד ציינה, כי הטענות כלפי נתבעים 2-5 הנן גם במישור המקצועי אלא שחברת א.ו.ר.ה. לא בוטחה בפוליסת אחריות מקצועית או פוליסת קבלנים לעניין בניית הבניין ולכן כלל אינה מכסה אותה גם מכיוון זה. מעבר לכך הודעה אודות המקרה נימסרה לכלל רק לאחר הגשת התביעה בחודש מרץ 2012 מה שפגע ביכולת ההגנה שלה והסבה לה נזק ראייתי.
סוכן הביטוח, כך נטען, הציג מצג שוא בדבר מקצועיותו והתחייב למתן כסוי בטוחי לנתבעים 2-5 בגין הדירות שבבעלותם, כי הנתבעים 2-5 הסתמכו על מצגים אלה ועלולים להפגע בשל כך. מכל מקום סוכן הביטוח חב במקומם ככל שיחובו מאחר והתבקש להכין פוליסות לדירות אלה ע"ש הנתבעים 2-5 אך בפועל דאג להכין פוליסות שאינן מכסות המקרה; מר כהן גם ציין שם מבוטח שאינו הנתבעים 2-5;לא נהג כסוכן ביטוח סביר והתרשל כלפיהם.
ולעניין היתיישנות תביעת הישתתפות הנה קובעת כך: התביעה שהגישה BIP היא תביעת הישתתפות ומירוץ ההתיישנות להגשתה מתחיל על כן במועד בו שילם התובע-החייב לנושה סכום העולה על חלקו בחוב, או לכל המוקדם במועד מתן פסק הדין שהכיר בעצם החבות כלפי הנושה (ראו והשוו: פרידמן וכהן, 320; ברק, 495; ע"א 493/63 קופת חולים של ההסתדרות הכללית של העובדים העברים בישראל נ' קבוצת כינרת, קבוצת פועלים להתיישבות שיתופית בע"מ, פ"ד יח(2) 225, 235-231 (1964); ע"א 1386/05 סיבוס רימון תעשיות מבנים ופיתוח בע"מ נ' מוסד הטכניון למחקר ופיתוח בע"מ, פיסקאות 9-5 ([פורסם בנבו], 2.7.2008)).
...
מאחר שהתובע לא המציא חוו"ד ביחס לצלקת הנטענת לא מצא ב"כ הנתבעים 2-5 להיעתר לבקשת התובע וסבר כי אין לקבוע כל נכות בתחום זה. הנתבעות 6 -7 מאמצות למעשה את חוו"ד פרופ' שדה מטעם ביהמ"ש למעט בנושא הנכות בתחום כאבי הראש החופפים לנכות בשיעור 30% בתחום הירידה הקוגניטיבית.
סוף דבר הנתבעים 1, בעלי הדירות, הנתבעים 2-5 יחד עם חברת גני ירושלים בע"מ, והנתבעים 6-7 יישאו בנזקי התובע בסך 996,964 ₪ ביחד ולחוד כפי חלקיהם כאמור לעיל.
משנדחו ההודעות לצד ד וצד ה' ששלחה כלל לסוכן הביטוח ניסים כהן והתקבלה למעשה הודעת הצד השלישי ששלח כהן כנגד כלל, הנני מחייב את כלל לשאת בהוצאות סוכן הביטוח כהן ובשכ"ט בא כוחו בסכום כולל של 20,000 ₪ בלבד לאחר שקבעתי כי גם סוכן הביטוח לקה בהתנהלותו.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2022 בשלום קריות נפסק כדקלמן:

התביעה הנה מכח פוליסת ביטוח לדירה ותכולתה, שנרכשה על ידי התובע בחודש דצמבר 2018 וחודשה בשנה לאחר מכן.
השאלה שנשאלה הייתה האם היו תביעות ב-3 שנים האחרונות, התשובה לכך הייתה שלילית, והיא נותרה שלילית גם לאחר שנזרקו רימוני ההלם, היות ואלו לא גרמו נזק ולכן גם לא הוגשה תביעה לחברת הביטוח בגינם.
סבורני כי בהתאם לעובדות הרלוואנטיות למקרה שבפני, אין זה סביר לצפות מהתובע שידווח לחברת הביטוח או לסוכן הביטוח על זריקת רימוני ההלם.
...
לאחר שעיינתי בכתבי הטענות, על נספחיהם, וכן שמעתי את הצדדים שהופיעו לפני בדיון שהתקיים ביום 3/1/22, לרבות עד מטעמו של התובע- בנו, מצאתי כי דין התביעה להתקבל במלואה.
סבורני כי בהתאם לעובדות הרלוונטיות למקרה שבפני, אין זה סביר לצפות מהתובע שידווח לחברת הביטוח או לסוכן הביטוח על זריקת רימוני ההלם.
בנוסף לסכום זה, תשלם הנתבעת לתובע את הוצאותיו בסך של 1,000 ₪ וכן את שכר העד מטעמו, בנו, בסך של 500 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2024 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לטענת התובע קיים בעניינינו כסוי בטוחי שכן ארע לו מקרה ביטוח כמובנו בפרק 1 סעיף 9 לפוליסה, הסירה טבעה כשהיא מאוישת ובשליטת התובע המבוטח, ולא היתקיים החריג בסעיף 19.2 לפוליסה אליו הפניתה איילון ביטוח משום שהסירה לא טבעה כשהיא עוגנת ללא השגחה אלא טבעה רק לאחר שנגררה כברת דרך על ידי סירה אחרת, כשהתובע נמצא עליה.
חוות דעתה של ד"ר רימון לא נסתרה, ולפיה למעשה לא ניתן לתבוע בגין נזק תוצאתי מסוג זה על פי הדין האנגלי, אלא אם הוכח שנרכש בנפרד ביטוח נוסף לעניין זה. כפי שארחיב בהמשך פסק הדין להלן, אני סבורה כי בנסיבות המקרה דנן ניתן להחיל את דיני החוזים הישראליים על מערכת היחסים החוזית בין התובע לנתבעים בעניינינו, באופן שמאפשר ברמת העקרון לפסוק פיצוי בגין נזק תוצאתי שניגרם כתוצאה מהפרת חוזה הביטוח על ידי הנתבעים, שלא מכוח הפוליסה עצמה (ר' על כך פירוט בהמשך בכל הנוגע לעילת התביעה החוזית נגד הנתבעים שלא מכוח הפוליסה).
כך או כך, אני סבורה כי בהנתן העובדה שהפוליסה מושא דיוננו נערכה בידי חברת ביטוח ישראלית באמצעות סוכן וסוכנות בישראל ומכוח מערכת יחסים חוזית שכוללת, מעבר לפרק 1 העוסק בביטוח גוף כלי השיט, גם פרקים נוספים שהוכפפו לתנאיו ולהוראותיו של חוק חוזה הביטוח (ר' למשל ס' 1 לפרק 6 לפוליסה, עמ' 43 לקובץ ראיות התביעה), ממילא חלים על מערך היחסים החוזיים בין הצדדים גם דיני החוזים הכלליים בישראל.
על פי ס' 28א. לחוק חוזה הביטוח שכותרתו "ריבית מיוחדת": "מבטח בביטוחים אישיים, שלא שילם את תגמולי הביטוח שלא היו שנויים במחלוקת בתום לב, במועדים שבהם היה עליו לשלמם לפי סעיף 27, יחייבו בית המשפט, ולעניין מבטח כאמור בביטוחים שאינם ביטוחים אישיים – רשאי בית המשפט לחייבו, בתשלום ריבית מיוחדת בשיעור שלא יעלה על פי עשרים מן הריבית הקבועה בהגדרת הפרישי הצמדה וריבית שבחוק פסיקת ריבית והצמדה, התשכ"א-1961, ולעניין מבטח בביטוח סיעודי – יחייבו כאמור בשיעור שלא יפחת מפי עשרה מאותה ריבית, אלא אם כן החליט בית המשפט לקבוע שיעור נמוך יותר, מטעמים מיוחדים שיירשמו; הריבית המיוחדת תחושב על תגמולי הביטוח האמורים ועל תוספת הפרישי ההצמדה על תגמולים אלה לפי סעיף 28, מהמועדים בהם היה על המבטח לשלמם עד תשלומם בפועל; הריבית המיוחדת תשולם בנוסף לריבית האמורה בסעיף 28. לענין זה, "ביטוחים אישיים" – ביטוח חיים, ביטוח תאונות אישיות, ביטוח מפני מחלות ואישפוז, ביטוח לפי דרישות פקודת ביטוח רכב מנועי [נוסח חדש], התש"ל-1970, ביטוח רכב (רכוש), ביטוח דירות ותכולתן, ולמעט ביטוח אחריות.
...
סיכום אשר על כן התביעה מתקבלת בחלקה.
בנוסף תשלם הנתבעת 3 (איילון ביטוח) לתובע תשלומי ריבית מיוחדת לפי ס' 28א. לחוק חוזה הביטוח, הגבוהה פי 6 מהריבית הקבועה בהגדרת הפרשי הצמדה וריבית שבחוק פסיקת ריבית והצמדה על סכום תגמולי הביטוח בגין הסירה כמפורט לעיל (קרי - $64,000 כערכם בשקלים על פי השער היציג נכון למועד התשלום כשהם מוצמדים מיום מקרה הביטוח ועד למועד התשלום בפועל), וזאת החל מיום 3.9.20 ועד מועד התשלום בפועל.
עוד ישלמו הנתבעים לתובע, ביחד ולחוד, פיצוי בגין עוגמת הנפש שהתנהלותם הסבה לו בסך 25,000 ₪, וכן אגרת משפט מלאה כפי ששולמה; שכר העדים כפי שנפסק בדיוני ההוכחות ושכ"ט עו"ד בסך 50,000 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו