סגן הנשיאה אילן איטח
לפנינו ערעור על פסק דינו של בית הדין האיזורי תל אביב (השופט אורן שגב; סע"ש 68424-12-14) שבו התקבלה תביעת המשיבה, המכהנת כשופטת בבית משפט שלום, והוצהר כי היא זכאית לפנסיה תקציבית החל ממועד תחילת עבודתה כעובדת מדינה בצרוף תקופת שרותה הצבאי "תוך עריכת היתחשבנות מתאימה, בין היתר, ביחס למענקים הכספיים שקבלה עם שיחרורה מצה"ל ולאחרונה, המענק הכספי שקבלה כשופטת". כמו כן, נפסקו לזכות המשיבה הוצאות משפט בסכום של 5,000 ₪ ושכר טירחת עו"ד בסכום של 20,000 ₪.
"
ביום 3.3.09 השיבה גב' מרקוביץ למשיבה כך:
"אין אפשרות להעביר את ימי המחלה לשירות המדינה. אני מבינה שאת בפנסיה צוברת ולכן הימים לא עוברים.
]
ניתן לראות כי חלק מהטענות בשני הנדבכים חופפות מבחינת תוכנן (דוגמאת טענת האפליה ביחס לשלושת השופטים), אך לא מבחינת המהות, שכן כמפורט לעיל כל נדבך מכוון ליעד אחר.
עוד יש לקבוע כי:
"47. סבורני, כי בנגוד לעניין קבלאן [ע"ע (ארצי) 32616-02-18 קבלאן – שירות בתי הסוהר (31.10.2019) – א.א.], המקרה שהובא בפניי מעלה היתנהלות בעייתית מאוד של הנתבעת, ושלה בלבד (בעיניין קבלאן יוחסה 'היתנהגות לא מיטבית' גם לתובע); בנוסף, בנגוד למקרה קבלאן, שם דובר על פגיעה בכלל המתגייסים, ובכללם מר קבלאן, במקרה שלפניי, מדובר במקרה יחידאי של התובעת בלבד (בנגוד לטענת המדינה, שלא הביאה כל ראיה לסתור כי מדובר בתופעה רחבה).
כמו כן, לא נעלמה מעיניי טענת הנתבעת, לפיה פניותיה הראשונות של התובעת עסקו בכלל באובדן כ- 190 ימי המחלה הצבורים מתקופת שרותה הצבאי ולא בשינוי משטר הביטוח הפנסיוני, אלא שגם בכך אין כדי לסייע לנתבעת, וזאת מן הטעם ששתי הסוגיות (גרירת הזכות לימי מחלה צבורים וביטוח בפנסיה תקציבית), שלובים זה בזה ומן הטעם, שהוכח בפניי, וגם לא נטען אחרת ע"י המדינה, שהתובעת לא ישבה בחיבוק ידיים, אלא פנתה לכל הגורמים הרלוואנטיים בשירות המדינה בבקשה לקבל סעד לנוכח המצב שנוצר.
חייל שלא קיבל מענק שחרורים, תצורף תקופת שרותו בשירות קבע בצה"ל לתקופת עבודתו בשירות המדינה לצורך חישוב פצויי פיטורים ולצורך זכויות לפי חוק שירות המדינה (גימלאות) [נוסח משולב], התש"ל-1970, (לעניין זכויות לפיצויים - ראה פסקה 83.211 ולעניין זכויות לגימלאות ראה פסקות 85.161 ו- 85.162).
...
סוף דבר
ערעור המדינה מתקבל.
הוראות בית הדין האזורי בסעיפים 56 (סעד הצהרתי) ו-57 (הוצאות משפט ושכר טרחה) לפסק דינו מבוטלות ותביעת המשיבה נדחית.
המשיבה תשלם למדינה הוצאות משפט ושכר טרחת עו"ד בסכום כולל של
15,000 ₪ עבור ההתדיינות בשתי הערכאות.