מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעת נתין אריתריאה לפיצויים בגין סיום עבודה

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2018 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בפנינו תביעת התובע, נתין אריתריאה, לתשלום זכויות שונות הנובעות לטענתו מתקופת עבודתו וסיומה.
נוסף על כך, נחלקו הצדדים בשאלה האם זכאי התובע לתשלומים אותם דרש- תשלום בגין שעות נוספות, פיצוי בגין העידר הודעה לעובד בנגוד לחוק חוק הודעה לעובד ולמועמד לעבודה (תנאי עבודה והליכי מיון וקבלה לעבודה), תשס"ב-2002 (להלן: חוק הודעה לעובד), תשלום דמי חג, הפרשות פנסיוניות, פדיון דמי חופשה, פדיון דמי הבראה, פיצוי בגין אי מתן תלושי שכר, בנגוד לחוק הגנת השכר, תשי"ח – 1958 (להלן: חוק הגנת השכר).
...
מעיון בתיק בנט המשפט עולה כי הנתבעים לא פעלו כאמור ולא הוגש לתיק תצהיר שליח או אישור בדבר ביצוע מסירה אישית .נוכח זאת, משאין בידי בית הדין אישור בדבר המצאה כדין, הנני מורה על מחיקת התביעה כנגד הנתבעת 7.
סוף דבר - הנתבעים ישלמו לתובע תוך 30 יום מיום המצאת פסק הדין, את הסכומים הבאים: בגין תשלום שעות נוספות: הנתבעת 1 תשלם, ביחד ולחוד, עם הנתבעים 3 – 6, סך של 1,272 ₪.
לאחר ששקלתי את טענות הנתבעים לעניין גובה ההוצאות כפי שפורטו בסיכומיהם ואת כלל השיקולים הרלבנטיים, הנני קובעת כי הנתבעים 1 – 6 יישאו , ביחד ולחוד, בהוצאות שכ"ט עו"ד בסך של 11,000 ₪ אשר ישולמו תוך 30 יום מהיום אחרת יישאו הפרשי ריבית והצמדה כדין החל מהיום ועד התשלום המלא בפועל.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2019 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

מן הכלל אל הפרט- כמצוין בכתב התביעה, התובע הוא נתין מדינת אריתריאה אשר מתגורר בישראל ולפיכך, הכלל הוא כי להורות על חיובו בערובה.
התובע עתר לתשלום בגין פיצויים עונשיים (אי מתן הודעה לעובד ואי עריכת תלושי שכר כדין) פצויי פיטורים (בשל סיום עבודה בנסיבות המזכות בפיצויי פיטורים – אי תשלום זכויות קוגנטיות), הפרישי שכר ושעות נוספות (על פי הערכה של כ- 300 שעות עבודה), פדיון חופשה, הבראה, חגים, נסיעות וחלף הפרשות לפקדון מסתננים.
...
לאחר עיון בטענות הצדדים ובכלל המסמכים בתיק בית הדין לא שוכנעתי כי התובע עמד בנטל להוכיח ראשית ראיה בתביעתו כנגד הנתבעת 2 ואפרט נימוקיי בקצרה.
בשים לב לתקופת העסקה הקצרה של התובע בנתבעת 2 וכן לעילות התביעה אשר החלק הארי שבהן טעונות בירור עובדתי ושמיעת ראיות (כך לגבי תלושי השכר הפיקטיביים וכן הזכאות לפיצויי פיטורים וגמול שעות נוספות על בסיס הערכה ללא צירוף כל ראיה התומכת בטענתו) וחלקן בשיקול דעת בית הדין (פיצויים עונשיים), הרי שלא שוכנעתי כי הוכחה עילת תביעה ביחס לנתבעת 2.
לנוכח כל המפורט לעיל, אני סבורה כי דין הבקשה להתקבל ועל התובע להפקיד ערובה לצורך הבטחת הוצאות הנתבעת 2 בהליך זה. אשר לסכום הערובה, לאחר שנתתי דעתי לזכות התובע לגישה לערכאות שהיא זכות יסוד, כמפורט בהרחבה בתגובתו, לסכום התביעה ולשיעור ההוצאות הנפסקות בהליכים מהסוג דנן מצאתי לחייבו בהפקדת ערובה בסך של 2,000 ₪.

בהליך דיון מהיר (ד"מ) שהוגש בשנת 2019 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

מבוא לפני תביעת התובע, נתין אריתריאה, לכספים וזכויות מכוח משפט העבודה המגן.
במסגרת התובענה נתבעים, בין היתר, חלף הודעה מוקדמת, פצויי פיטורים, פיצוי בגין פיטורים שלא כדין, דמי חגים, דמי הבראה, פידיון חופשה, החזר נכויים בגין ביטוח בריאות ובגין פקדון מסתננים והפרשות לקרן הישתלמות.
מוסיף התובע וטוען כי לאחר סיום העבודה היתקשר אליו מוחמד ואמר לו שמאחר ולא ניקה את המקום שלא ישוב לעבודה מחר ויישאר בביתו.
...
התובע אמנם הפחית מתחשיבו סכום בסך 3,225 ₪, אולם סבורני כי אין להפחית סכום זה שכן מתלושי השכר עולה כי התובע קיבל דמי חגים בסכום נמוך יותר.
סוף דבר מהטעמים המפורטים לעיל תביעת התובע מתקבלת בחלקה הקטן בלבד.
הנתבעת תשלם לתובע את הסכומים הבאים, כולם נקובים בערכי ברוטו: פדיון חופשה בסך 312 ₪.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

לפנינו תביעת התובע, מבקש מקלט נתין אריתריאה, לכספים וזכויות מכוח משפט העבודה המגן.
התובע כלל לא תבע בכתב התביעה פיצוי בגין העדר הודעה על תנאי עבודה ואף בתצהירו אין היתייחסות לטענה זו. לפיכך, לא נזקקה הנתבעת להציג לבית הדין את הודעת הנתבעת לתובע בדבר תנאי עבודתו.
השאלות שבמחלוקת מהו שכרו הקובע של התובע? האם רכיב "תוספת לשעות"/"פנסיה לעובדים זרים" הנם בגין הפרשות המעסיק לפנסיה, והאם התוספת של 1.88 ₪, הנה חלק משכרו הקובע של התובע? האם בנסיבות סיום יחסי העבודה זכאי התובע לפצויי פיטורים? האם התובע זכאי לדמי חגים? ואם כן, לכמה? האם התובע זכאי להפרשות לפנסיה? ואם כן, לכמה? האם זכאי התובע לגמול שעות נוספות? ואם כן, לכמה? האם זכאי התובע לפיצויים לדוגמא מכוח סעיף 26 א' לחוק הגנת השכר? ואם כן, לכמה? מה דין התביעה שכנגד שהוגשה על ידי הנתבעת? דיון והכרעה מהו השכר הקובע של התובע? כפי שפירטנו לעיל, במקרה דנן חלוקים הצדדים לגבי השכר הקובע.
...
סוף דבר התביעה נגד הנתבעת מתקבלת ברכיבים הבאים: א. הפרשות לפיצויים בסך 4,500 ₪.
התביעה שכנגד – נדחית.
נוכח התוצאה אליה הגענו, תשלם הנתבעת לתובע הוצאות משפט בסך 7,000 ₪, בתוך 30 יום ממועד קבלת פסק הדין.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפנינו תביעתו של התובע, נתין מדינת אריתריאה, לקבלת כספים וזכויות סוציאליות הנובעות מתקופת עבודתו אצל הנתבעות.
הוראות סעיף 28 א' לחוק הגנת השכר התשי"ח -1958, קובעות בעיניין זה כך: "לא יפגע מעביד בשכרו של עובד, בקידומו בעבודה או בתנאי עבודתו, ולא יפטרו מהעבודה, מחמת תביעה שהגיש העובד או ארגון העובדים". בע"ע 1503/02 יחיאלי נ' חברת השמירה בע"מ, פד"ע מ 529, בדונו בפיטורי עובד עקב הגשת תביעה, אמר בית הדין את הדברים הבאים: ".... פיטוריו של עובד כסנקציה על כך שהגיש תביעה כנגד מעסיקו פסולים ואסורים מכול וכול. פיטורים שכאלה נגועים בהפרת זכות היסוד של המתדיין למיצוי הדין בערכאות ובפגיעה מהותית בה וכמוה כפגיעה בזכות לשויון ולחופש התארגנות של העובדים. ..". עוד נאמר כי: "לחומרת הפגיעה בזכות יסודית משקל רב בפסיקת הפצוי, בייחוד כן בעניינינו כשהוכח ונקבע, כאמור, שפיטוריו של המערער נעשו במובהק על רקע תביעתו כנגד חברת השמירה, בסמוך להגשתה ובעודה תלויה ועומדת בבית-הדין האיזורי. ..". בנסיבות אלו, לאור האמור, ולנוכח קביעתנו כי התובע הנו עובד של טנדר, עוד מחודש 1/2017, בהתאם לחוק קבלני כוח אדם, אנו קובעים כי סיום העסקתו של התובע בטנדר, ביום 7.1.2019, הנם בבחינת פיטורים שלא כדין, המזכים את התובע בפצוי.
לעמדתנו, הוראות הסכם הפשרה, אינן מתנות ואף אינן יכולות להתנות על עצם היותו של התובע עובד של טנדר, בהתאם להוראות חוק קבלני כ"א. משכך, ומאחר שחישוב הסכומים במסגרת התביעה נערך בגין חודשים 5/2018 – 1/2019, אין בידנו לקבל את טענות הנתבעות גם בעיניין זה. שכרו של התובע והקף משרתו בכל הנוגע לשכרו של התובע, על פי הוראות הדין וההלכה הפסוקה, הדרך הנכונה לחשב את שכרו הקובע של עובד שהיקף שעות עבודתו משתנה מחודש לחודש, לצורך פצויי פיטורים, הוא בהתאם לממוצע חלקיות המשרה של העובד לאורך כל תקופת העסקתו.
...
יחד עם זאת, לא מצאנו לנכון, בנסיבות העניין, לחייב את הנתבעות בתשלום פיצויי הלנה.
לסיכום, התביעה מתקבלת ועל הנתבעות לשלם לתובע את הסכומים הבאים, ביחד ולחוד, בתוספת הפרשי הצמדה וריבית, כדין, מיום פרסומו של פסק הדין ועד למועד התשלום בפועל, על פי המפורט להלן: בגין פיצוי בגין פיטורים שלא כדין ואי עריכת שימוע, סך של 11,000 ₪.
בנוסף ישלמו הנתבעות, ביחד ולחוד את הוצאות התובע בסך 2,000 ₪ ושכ"ט עו"ד בסך 10,000 ₪ שאם לא ישולמו בתוך 30 ימים, יישאו הפרשי הצמדה וריבית כחוק עד התשלום בפועל.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו