מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעת נציגות בניינים נגד קבלן בגין ליקויים ברכוש המשותף

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

הנתבעת טוענת כי היא יזמית הפרויקט, ובניית הבניין בוצעה על ידי קבלן מבצע מטעמה, האחים שגראוי, כנגדה הגישה הודעת צד ג' לבצוע התיקון ו/או שיפוי הנתבעת בגין כל סכום בו תחויב במסגרת תביעה זו, אם תחויב מכוח הסכמי ביצוע בין הנתבעת לאחים שגראוי.
בהחלטתו, דחה כבוד השופט גייפמן את היתנגדותו של הצד השלישי והורה על הוספת תובעים אלו, בקבעו כי התביעה בבית משפט השלום הוגשה בגין ליקויים בתוך הדירה ועגמת הנפש שנגרמה לדיירים בגינם, ואילו תביעת הנציגות הוגשה בגין ליקויים ברכוש המשותף של הבניין.
...
סבורני כי בנסיבות המקרה יש לפסוק הוצאות לטובת התובעים שכן על אף טענות הנתבעת והצד השלישי, מדובר בתביעה מוצדקת שבסופו של יום התקבלה ברובה.
לאור זאת, אני מחייבת את הנתבעת בתשלום הוצאות בסך של 15,000 ₪.
סוף דבר; אני מחייבת את הנתבעת לשלם לתובעים את הסכומים כדלקמן בתוך 30 ימים ממועד פסק הדין: בגין ליקויי הבנייה את הסך של 137,225 ₪ בתוספת מע"מ כדין.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום פתח תקווה נפסק כדקלמן:

התובעת פנתה בעיניין למר יגאל רום, נציג הוועד של הבניין ובתגובה סיפר לה מר רום, כי קיימים ליקויים רבים של אי איטום וחדירת רטיבות, הן בשטחים המשותפים כגון החניון והמעטפת החיצונית והן בחלק מהדירות, לרבות הדירה, להם אחראי הקבלן, ואשר בעקבותיהם הגישה נציגות הבניין תביעה נגד הקבלן, אשר עודנה מיתנהלת.
יצויין, כי ביום 19.3.19 ניתן פסק דין בתביעה נגד הקבלן המחייב את הקבלן לשלם לתובעים סך של 1.8 מליון ₪ שעיקרם בגין ליקויי האיטום, וכן פיצוי נפרד לכלל התובעים בסך 125,000 ₪ על עגמת הנפש, בצרוף הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד. בערעורים הדדיים שהוגשו לבית המשפט העליון, חוייב הקבלן לשלם לדיירים סכום נוסף של 155,000 ₪.
בהסכם המכר הצהירו הנתבעים מספר הצהרות כוזבות והן כי לא ידוע להם על פגם או מום נסתר בדירה; כי לא צפויות עבודות ברכוש המשותף – וזאת כאשר רק 10 ימים לפני חתימת ההסכם קבע בית המשפט בתביעת הדיירים נגד הקבלן, בפרוט' מיום 9.6.14, כי קיימים ליקויים שעל הקבלן לתקן בבניין ואף את דרך תקונם, מתוך האפשרויות שהוצעו בחוו"ד המומחה.
...
ביהמ"ש נעתר לבקשתה של התובעת ועיון בתביעת הליקויים חשף את חומרת הליקויים הקיימים בדירה ובבניין, אשר היו ידועים היטב לנתבעים כבר בשנת 2007.
טענת הנתבע, כי לא קרא את התביעה, כי חזרת הרטיבות לא היתה בדירה אלא במקומות אחרים בבניין, או כי מטרת הוועד היתה "לנפח" את התביעה, לא היתה מהימנה עלי וברור כי הוא מבקש להתחמק בתואנות שונות מהמסקנות הלא נעימות העולות ממכלול הראיות.
לסיכום, הוכח כי הנתבעים הסתירו מהתובעת עובדות חשובות לגבי ליקויים בדירה ובבניין שהיו בידיעתם, ונהגו בחוסר תום לב במשא ומתן לכריתת הסכם המכר.
לסיכום, על הנתבעים לשלם לתובעת סכום כולל של 130,000 ₪ בצירוף אגרת המשפט, שכ"ט עו"ד בסך 30,000 ש"ח והוצאות המומחים שהוציאה התובעת במסגרת תיק זה, כנגד הצגת קבלות.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפניי תביעה שהגישה נציגות ביניין ברחוב התורן 2 ביבנה (להלן: "הבניין") נגד הנתבעת, חברה קבלנית ויזמית שבנתה את הבניין, מכרה את דירותיו ומסרה אותו לבעלי הדירות לאיכלוס בחודש אוגוסט 2014.
בישיבת קדם המשפט הראשונה טענה לראשונה הנתבעת כי חוות הדעת של המומחה מטעם התובעת מתייחסת לליקויים בבניין ולרכוש המשותף של הבניין והבניין השכן, וכי התובעת אינה רשאית להגיש תביעה בגין ליקויים ברכוש משותף של הבניין והבניין השכן ללא צירוף הנציגות של הבניין השכן כצד להליך.
...
התובעת טענה כי לנתבעת היו הזדמנויות רבות לתקן את הליקויים, והיא שלחה עובדים לביצוע תיקונים אך בסופו של דבר נותרו ליקויים שלא תוקנו.
כן תשלם הנתבעת חלק יחסי של הוצאות התובעת בגין חוות הדעת וחלק יחסי של האגרה כיחס שבין פסק הדין לכתב התביעה.
בנוסף תשלם הנתבעת לתובעת שכ"ט עו"ד בשיעור של 20% מסכום פסק הדין (ללא הוצאות).
הנתבעת תשלם את הסכומים האמורים תוך 45 יום.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

כמו כן, הנתבעים הצהירו שאין ליקוי מוסתר הידוע להם בעוד הגישו תביעה נגד הקבלן בגין ליקויי בנייה בבניין.
על כן, יש לידון רק בשתי שאלות – האם אי גילויו של ההליך המשפטי שניהלה נציגות הבית המשותף באשר לרכוש המשותף הוא הפרה של ההסכם, ואם מדובר בהפרה, האם מדובר בהפרה יסודית המזכה את התובעת בבטול והשבה.
על כן, אני קובע שהנתבעים לא הטעו את התובעת בעיניין התביעה כנגד הקבלן בגין ליקויים ברכוש המשותף.
...
התוצאה היא שאף אילו היתה התובעת זכאית לפיצויים בנוסף להשבה עקב ביטול (והיא לא זכאית), היתה תביעתה לפיצוי מעבר להשבה נדחית בהעדר הוכחה (ע"א 355/80 נתן אניסימוב בע"מ נ' מלון טירת בת שבע בע"מ, לה(2) 800 (1981)).
סיכום על פי כל האמור לעיל, אני דוחה את התביעה.
בהתאם לתקנה 153, וכללי לשכת עורכי הדין (התעריף המינימלי המומלץ), ועל פי סכום התביעה שהוא כ-1.9 מיליון ₪, אני מחייב את התובעת לשלם לנתבעים הוצאות המשפט בסך 70,200 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפיכך הגישו הנציגות והדיירים את תביעתם נגד גינדי ודורי (להלן: התביעה או התביעה הראשית), בה עתרו לפצוי בסך כולל של 65 מיליון ₪, בגין ליקויי בנייה שונים שנתגלו במערכות השונות של הבניין כגון: באבני החיפוי החצוני של הבניין, בקירות המסך של הבניין המהוים את מרבית קירותיו החיצוניים, במיתחם הבריכה, בדלתות היציאה למרפסות, במערכות השליטה והבקרה של מועדון הדיירים ועוד.
ביום 27.6.19 הגישו גינדי ודורי הודעות לצדדים שלישיים, נגד קבלנים שונים שביצעו עבודות שונות בפרויקט בפועל (צדדי ג' 10-1) וכן נגד הנציגות (צד ג' 11) ונגד חברת הביטוח איילון (צד ג' 12); וכן נגד 14 דיירים מהבניין (שמהווים גם חלק מהתובעים).
עוד טענו כי כל הפרטים הללו לא נצרכים, וממילא מרבית התביעה היא בגין ליקויים שארעו ברכוש המשותף של הבניין, לרבות קירות המסך שגם הם נחשבים לרכוש משותף בהיותם קירות חצוניים.
...
עיקר טענת התובעים היא, שאין להיעתר לבקשה מעבר לכך, מאחר שהמדובר באינספור פרטים משלל סוגים, ולא ריאלי לדרוש מהתובעים לציין את המועד המדויק שנתגלה להם כל ליקוי וליקוי, שכן מדובר בליקויים דינמיים שהופיעו באופן מתפתח והדרגתי.
מקובלת עלי עמדת התובעים כי לא יוכלו למסור פרטים כמבוקש נוכח היות הליקויים דינמיים ורחבי יריעה, והדרישה לקבל פרטים לגבי כל ליקוי וליקוי היא מכבידה.
לאחר עיון אין בידי להיעתר לדרישה.
התוצאה הבקשה נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו