על פי הנטען, ביום 21.6.2020 נערך ברכבו של התובע חפוש ללא צו חפוש כדין, ובזמן שערכו חפוש ברכבו של התובע גרמו נזק אדיר לרכב כתוצאה מהתנהלות המישטרה הפסולה והלא מקצועית, ובהמשך השוטרים לא חסכו מלתקוף ולהפעיל אלימות בלתי סבירה כנגד התובע.
סעיף 25(1) לפקודת סדר הדין הפלילי (מעצר וחיפוש) [נוסח חדש], תשכ"ט - 1969 קובע כי "שוטר רשאי, בלא צו חפוש, להכנס ולחפש בכל בית או מקום אם יש לשוטר יסוד להניח שמבצעים שם פשע, או שפשע בוצע שם זה מקרוב."
הנתבעת מנגד טענה כי בשל חומרת החשדות המצביעות כי מדובר בעבירה בת מעצר שבוצעה או מבוצעת זה מקרוב, הוחלט לפעול בהתאם לסעיף 23(א)(1) לחוק סדר הדין הפלילי (סמכויות אכיפה – מעצרים) ולא לפנות לבית המשפט לקבלת צו. וכך לשון הסעיף: "שוטר מוסמך לעצור אדם אם יש לו יסוד סביר לחשד שאותו אדם עבר עבירה בת מעצר והתקיים אחד מאלה: (1) האדם עובר בפניו או עבר זה מקרוב עבירה בת מעצר, והוא סבור, בשל כך, שהוא עלול לסכן את ביטחונו של אדם, את ביטחון הציבור או את ביטחון המדינה."
הנתבעת הגישה תעודת חיסיון בדבר ראיות חסויות מטעמי אינטרס צבורי.
יצוין, כי בנגוד לאמור בכתב התביעה ולפיו החיפוש נעשה ללא צו חפוש כדין, התובע העיד לפניי כי הסכים לבצוע החיפוש, כך (עמ' 2, שורות 10-11): "[ש]. השוטר שאל אותך אם אתה מסכים לערוך חפוש ואישרת לו נכון? [ת]. כן, אמרתי לו בכיף. זה מישטרה אני יכול להגיד לא?"
התובע אף סתר את עצמו לעניין האלימות הנטענת בעת עריכת החיפוש.
...
דיון והכרעה
לאחר שעיינתי בכתבי הטענות על נספחיהם, שמעתי את עדויות הצדדים ולאחר שבחנתי את הראיות ושקלתי את כלל השיקולים הצריכים לעניין, נחה דעתי כי דין התביעה להידחות.
לאחר ששמעתי את העדויות ועיינתי בחומר שהובא בפניי, לא שוכנעתי כי השוטרים נהגו בהגזמה או בהפרזה בעת החיפוש שבוצע ואני קובע כי החיפוש נעשה באופן יעיל וסביר.
סוף דבר
בשל כל האמור לעיל, התביעה נדחית.