מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעת נזקי רכוש עקב פגיעה בעמודי ברזל בחניית נכים

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2018 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפניי תביעת שבוב בסדר דין מהיר, לתשלום סכום של 15,844 ₪ בגין ניזקי רכוש שנגרמו על פי הנטען, לרכב התובע ביום 8.1.13 ברחוב ס"א 16 בתל אביב בעת שחנה בקירבת מקום לעמוד השייך לנתבעת, שנפל ועקב נפילתו פגעו הכבלים שחוברו אליו, על רכב התובע והסבו לו נזק.
לטענת התובע, הארוע היתרחש בעת שרכבו חנה כדין , כאשר לפתע נפגע על ידי כבלים של עמוד הנתבעת אשר נפלו על רכבו וגרמו לו לנזקים.
התובע, העיד לבקשת ב"כ הנתבעת והבהיר שהוא אדם נכה ובתו מחזיקה ברכב והוא נוהג לבקרה במקום מגוריה אך לא נתן דעתו לעמודים המצויים בקירבת מקום.
לדבריו, כלל ברזל הוא שכל מפגע בטיחותי מטופל תוך 24 שעות מעת הדיווח.
...
סבורני שבמקרה דנן מתקיימים שלושת התנאים המצטברים כפי שעלה מהתשתית הראייתית.
בנסיבות אלה ובהעדר ראיות מטעמה לסתור את חזקת התרשלותה הרי שהמסקנה המתבקשת הינה שהיא לא נקטה זהירות סבירה ולכן האחריות לנזק רובצת לפתחה.
סוף דבר נוכח כל המקובץ לעיל אני מחייבת את הנתבעת לשלם לתובעת סך של 15,044 ₪, בתוספת הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום הגשת התביעה ועד לתשלום בפועל,  אגרת בית משפט כפי ששולמה, שכר בטלת עדה כפי שנפסק במהלך הדיון ושכר טרחת עורך דין בסך של 3,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בית משפט השלום בתל אביב - יפו ת"א 56263-03-18 גרליץ ואח' נ' הברזל 24א שותפות אינה רשומה ואח' לפני כבוד השופטת חנה קלוגמן התובע: עמנואל גרליץ, ת.ז. 007061153 ע"י ב"כ עוה"ד אבנר אשד הנתבעות: 1. שותפות הברזל 24 א' ע.מ. 558277257 (בלתי רשומה), ששותפיה הם: 2. אליס נכסים והשקעות בע"מ, ח.פ. 514005867 3. אווה סווק נכסים בע"מ, ח.פ. 514025386 4. א.מ. רוזאל נכסים, ח.פ. 514025303 5. ליענום נכסים, ח.פ. 514005875 (בפרוק) ע"י ב"כ עוה"ד ויקטור בן חיים 6. רויאל טי סוויטס בע"מ, ח.פ. 515796530 או הוטל דוידוב בע"מ , ח.פ. 515796530 ע"י ב"כ עוה"ד בובליל או וולוביק וגם עו"ד סופי רסקין 7. אם.די.אי.בי. השקעות בע"מ (פורמאלית) ע"י ב"כ עוה"ד טרי דלויה התביעה שכנגד: התובעת שכנגד 1: שותפות הברזל 24 א' ע.מ. 558277257 (בלתי רשומה), ששותפיה הם: אליס נכסים והשקעות בע"מ, ח.פ. 514005867 אווה סווק נכסים בע"מ, ח.פ. 514025386 א.מ. רוזאל נכסים, ח.פ. 514025303 ליענום נכסים, ח.פ. 514005875 (בפרוק) ע"י ב"כ עוה"ד ויקטור בן חיים התובע שכנגד 2: עוה"ד ויקטור בן חיים (מייצג את עצמו) נגד הנתבע שכנגד 1: עמנואל גרליץ, ת.ז. 007061153 ע"י ב"כ עוה"ד אבנר אשד הנתבע שכנגד 2: יוסי מלכי, ת.ז. 050628304 מנהל ובעלים של חב' מגדלור מערכות זמן אמת בע"מ ע"י ב"כ עוה"ד אבנר אשד הנתבעת שכנגד 3: איי.בי.אס. אלטמן שירותי ברודקסט בע"מ, ח.פ. 511946592 (נמחקה) הנתבעת שכנגד 4: רויאל טי סוויטס בע"מ, ח.פ. 515796530 (פורמאלית) או הוטל דוידוב בע"מ , ח.פ. 515796530 ע"י ב"כ עוה"ד איליה וולוביק וגם עו"ד סופי רסקין הנתבעת שכנגד 5: אם.די.אי.בי. השקעות בע"מ (פורמאלית) ע"י ב"כ עוה"ד טרי דלויה פסק דין
ביום 13.11.19 הגיש התובע הודעת עידכון אליה צירף את החלטת ועדת הערר מיום 11.11.19, לפיה היתקבל הערר שהוגש על ידו במובן זה שיש "להגיש בקשה מלאה להיתר בנייה אשר תיכלול את כל עבודות הבנייה המבוקשות לצורך הקמת בית המלון, ובכלל זה, עבודות האינסטלציה, העבודות הנדרשות בצד החצוני של הבניין וברכוש המשותף. לפיכך, הערר מתקבל " (עמוד 15 בהחלטת ועדת הערר).
בנסיבות אלו, מצאתי שיש לתת החלטה בבקשת התובע לסיום ההליכים בתיק, וזאת לאחר שהצדדים הגישו טיעונים רבים בנידון בבקשות והתגובות הרבות שהוגשו בתיק זה. רקע כללי ומיהות הצדדים: התובע בתביעה העיקרית הנו בעל רוב הזכויות ברכוש המשותף בבניין בעל 4 קומות, הידוע כגוש 6638 חלקה 355, הנמצא ברח' הברזל 24 א' בתל-אביב.
תוך כך, נראה כי הצדדים מקיימים גם ההליך בבית המשפט השלום בתל אביב בתביעה ת.א 56263-03-18, [פורסם בנבו] בה התובע הוא נתבע 1 בתובענה זו. במסגרת ההליך בבית המשפט הגיעו הצדדים לכלל הסכמה שקבלה תוקף של החלטה לפיה - "המשיבים לא יבצעו כל עבודות שהן ברכוש הפרטי של המבקשת ויימנעו מלבצע כל עבודה ברכוש המשותף או שיש בה כדי לפגוע ברכוש המשותף ובכלל זה שבירת קירות חצוניים והתקנת מתקנים ברכוש המשותף, לרבות צנורות וכל כיוצא בזה, אלא אם כן קיבלה לכך היתר כדין והיתר של ועד הבית או לחילופין החלטה של המפקחת על הבתים המשותפים המתירה להם לבצע עבודות". להסכמה זו שקבלה כאמור תוקף של החלטה, שותפים גם הצדדים שבפניי.
להלן איחזור למען הנוחות על הסעד המבוקש ורכיבי הנזק בתביעה שכנגד: הסעדים המבוקשים בתביעה שכנגד: מתן צו הריסה כנגד הנתבע שכנגד 1 (וגם הנתבעת שכנגד 3- אולם היא נמחקה, כאמור, ולכן אינני מתייחסת לטענות נגדה)- להריסת הבנייה הבלתי חוקית בתתי חלקות 1-3 והשבת המצב לקדמותו- הריסת כל שניבנה ע"י הנתבעים שכנגד ללא היתר כדין ובנגוד לתקנון הבית המשותף תוך גזלת זכויות הבנייה של חברת אליס נכסים והשקעות בע"מ (אחת החברות בשותפות והנתבעת 2 בתביעה העיקרית) (להלן: "חברת אליס נכסים").
...
סוף דבר: אני מקבלת את התביעה העיקרית ומוחקת על הסף את התביעה שכנגד.
בעניין התביעה העיקרית אני קובעת כדלקמן: ניתן בזאת צו מניעה קבוע המורה לנתבעים, או מי מטעמם, כמפורט להלן: צו מניעה קבוע האוסר על השותפות להתיר לנתבעת 6 (חברת רויאל טי סוויטס) לבנות או לעשות שימוש שלא כדין בנכס השייך לשותפות ברחוב הברזל 24 א' הידוע כגוש 6638 חלקה 355.
בעניין ההוצאות- לאחר שנלקחו בחשבון כלל הבקשות ותוצאות ההחלטות שניתנו בגינן, אני קובעת, כי הנתבעות ישלמו לתובע סך של 5,000 ₪ עבור הוצאות משפט וכן שכ"ט עו"ד בסך של 25,000 ₪ (כולל מע"מ).

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2014 בשלום אשקלון נפסק כדקלמן:

" ואילו בכתב התביעה תוארה התאונה כך: "בתחילת חודש יוני 2005, צעד התובע מאחורי מיתחם הערייה שברח' הגבורה, לפתע נתקלה רגלו של התובע בברזל בולט שבמדרכה, התובע איבד את שיווי משקל והוטח ארצה בעצמה רבה." הנתבעת חולקת על אופן היתרחשות התאונה כשם שתוארה על ידי התובע, כאשר טוענת, כי התובע שינה גירסתו בין זו שתוארה בכתב התביעה לבין זו שנמסרה במהלך עדותו ובין זו שנמסרה לרופאיו ואף לחוקר מטעמה וכי גירסתו אינה מתיישבת עם השכל הישר והפגיעה שנגרמה לתובע.
עוד הסביר מר ביבס, כי את הרמפה בנה הקבלן שבנה את הבניין, כבר בשעת בנייתו, על מנת להקל על פריקת סחורה: "יש את חניות המסחר לאורך הבניין כולל הבנק מאחור יצרו מן רמפה של 60-70 ס"מ שמשאית אמורה לחזור ריוורס בכדי לפרק רמפה להורדת סחורה לעסקים. מי שיצר את הרמפה זה בעלי הבניין סולל בונה כשבנו את הבניין" עיינתי בתמונות ולאחר שמיעת העדים, איני סבורה, כי מדובר במקום שאינו מיועד למעבר הולכי רגל.
למען הסר ספק, לא הוצג לפניי תקנון הבית המשותף ממנו ניתן ללמוד, כי המדובר ברכוש משותף אשר הוצמד לדייר זה או אחר בבניין וגם לא הוצגו לפניי אישורי בעלות, מהם ניתן לדעת האם ביניין העיריה כולו או חלקו מצוי בבעלות העיריה, כשלעניין זה, לדידי, אין הדבר מעלה או מוריד לעניין מעמדה של העיריה לגבי תחזוקת ביניין העיריה, שבו היא אחד המחזיקים העקריים.
שאלת הנזק: משקבעתי, כי הנתבעות אחראיות לפצוי התובע בגין נזקיו יש לאמוד את ניזקי התובע: כאב וסבל: התובע עתר לפצותו בסכום של 200,000 ₪, על בסיס נכותו הרפואית שנקבעה ותוך הדגשת חומרת הפגיעה.
כפי שנקבע לא אחת, על הפיצויים בגין נזק לא ממוני בתביעות נזיקין בשל ניזקי גוף, שאינם בהתאם לחוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים, להיקבע בהתאם לנסיבותיו של כל מקרה ומקרה, כאשר על הסכום שנפסק לשקף באופן ממשי את הנזק הלא ממוני שניגרם לניזוק בשל הפגיעה וכתוצאה ממנה.
התובע טוען כי בשל הפגיעה בברך מתקשה לשבת זמן ממושך ולעמוד.
...
אחר ששקלתי טענות הצדדים, הגעתי לכלל מסקנה, כי נכותו של התובע הינה נכות תפקודית, שבעטיה מתקשה התובע בעבודה ולכן אף בחר לעבוד בעבודה שיש בה כדי למנוע כאבים ומגבלות ברגל.
לאור האמור, מסקנתי היא, כי נכותו של התובע היא נכות תפקודית, אשר בעבר הצליח התובע להסתדר עמה, אך מנגד, לא ברור כיצד יוכל להתמודד עמה בעתיד.
לאור האמור, כאשר התרשמותי היא, כי במהלך תקופת עבודת התובע כנהג בחברת אגד, הגיע התובע למיצוי יכולת ההשתכרות שלו ולפיכך מסקנתי היא כי לתקופת העבר יש לחשב את הפסדי שכרו של התובע על בסיס הפסד ממוצע של 500 ₪ ולתקופת העתיד יש לחשב את הפסדי שכרו של התובע על בסיס הפסד של 700 ₪, כשחישוב זה לוקח בחשבון לתקופת העבר גם הפסדי פנסיה וגם ריבית, כשהפיצוי עבור תקופות שהתובע לא עבד, או עבד בהיקפים מצומצמים ללא כל קשר לתאונה, מתאזן אל מול התקופות בהן התובע לא עבד כלל בשל אירוע התאונה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2014 בשלום נצרת נפסק כדקלמן:

אין להכביר מילים, כי הודעת החוץ של וג'די, מאשרת, תומכת ומחזקת את עדותו של התובע ולמעשה היא, מהוה, סיוע לה. רביעית, התובע הגיש, בזמנו, תביעה לביטוח לאומי לתשלום דמי פגיעה ולקביעת דרגת נכות מהעבודה, בשל התאונה.
הוא אישר, כי התאונה היא אפשרית, במידה והסגר של מוט הברזל בארגז המשאית היה פתוח (עמ' 47, ש' 33) וכי נוהגים לפרק את ארגז המשאית (העמודים והמוטות), לצורך פריקה וטעינה של סחורה מהמשאית (שם, ש' 27-26).
זו לשון ההגדרה של "תאונת דרכים": "מאורע שבו נגרם לאדם נזק גוף עקב שימוש ברכב מנועי למטרות תחבורה; יראו כתאונת דרכים גם מאורע שארע עקב היתפוצצות או היתלקחות של הרכב שנגרמו בשל רכיב של הרכב או בשל חומר אחר שהם חיוניים לכושר נסיעתו, אף אם ארעו על-ידי גורם שמחוץ לרכב, וכן מאורע שניגרם עקב פגיעה ברכב שחנה במקום שאסור לחנות בו או מאורע שניגרם עקב ניצול הכוח המכני של הרכב, ובילבד שבעת השמוש כאמור לא שינה הרכב את ייעודו המקורי; ואולם לא יראו כתאונת דרכים מאורע שארע כתוצאה ממעשה שנעשה במתכוון כדי לגרום נזק לגופו או לרכושו של אותו אדם, והנזק נגרם על-ידי המעשה עצמו ולא על-ידי השפעתו של המעשה על השמוש ברכב המנועי". וכן, המונח "שימוש ברכב מנועי" מוגדר בפיסקה השלישית של סעיף 1 לחוק, כהאי לישנא: "נסיעה ברכב, כניסה לתוכו או ירידה ממנו, החנייתו, דחיפתו או גרירתו, טפול-דרך או תיקון-דרך ברכב, שנעשה בידי המשתמש בו או בידי אדם אחר שלא במסגרת עבודתו, לרבות הדרדרות או היתהפכות של הרכב או היתנתקות או נפילה של חלק מהרכב או מטענו תוך כדי נסיעה וכן הנתקות או נפילה כאמור מרכב עומד או חונה, שלא תוך כדי טיפולו של אדם ברכב במסגרת עבודתו ולמעט טעינתו של מטען או פריקתו, כשהרכב עומד". בהלכה הפסוקה נקבע, כי רשימת דרכי השמוש ברכב המנוע, שנקבעה בסעיף 1 לחוק, היא רשימה סגורה, וכי ההבחנה בין "שימוש עקרי" ל- "שימוש לוואי" שנועדה להרחיב את הגדרת ה"שימוש ברכב" שוב אין לה נפקות, שכן ההבחנה הברורה היום היא בין דרכי השמוש הכלולות ברשימה הסגורה לבין אלה שאינן בה (רע"א 9084/05 אגד בע"מ נ' ינטל, פסק דינו של המשנה לנשיאה (בדימוס) א' ריבלין, 29.10.2007; וראו – רע"א 5099/05 נביל נ' הדר חברה לביטוח בע"מ, פסק דינו של המשנה לנשיאה (בדימוס) א' ריבלין, 4.2.2009) בהתאם לפסיקה והספרות המקצועית, יש לבדוק תחילה האם חלה ההגדרה הבסיסית.
...
התוצאה התוצאה, היא כי התאונה היא תאונת דרכים, כהגדרתה בחוק.
התביעה נגד הנתבעת 3 נדחית בזה.
וכן, ההודעה נגד הצד השלישי נדחית בזה, ללא צו להוצאות.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2020 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

בפני תביעה כספית בגין ניזקי רכוש של רכב שניפגע כתוצאה מפגיעה בעמודי ברזל שהוצבו בסמוך למקום החניה של התובעים.
הארוע היתרחש במקום הנקרא "קרייזי מרי". לטענתם, התובע 2 החנה את הרכב במקום בו הוצבו עמודי ברזל (להלן: "עמודי הברזל") בחניית נכים.
...
בענייננו, אני סבור שאדם סביר אשר החנה את הרכב בין עמודי הברזל, יכול היה וצריך היה יכול להוציא את הרכב מהחניה ללא כל פגע.
סיכום נוכח כל האמור לעיל, דין התביעה להידחות.
התובעים ישלמו לנתבעת הוצאות ההליך בסך של 1,500 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו