רקע רלוואנטי
המשיבה, גב' נעים (להלן: "המשיבה" או "התובעת"), רכשה פוליסה לביטוח דירת מגורים אצל המבקשת, אשר כללה, בין היתר, כסוי בגין ניזקי גניבה או פריצה.
נוכח דחיית התביעה, הגישה המשיבה תביעה כנגד המשיבה וסוכנות הביטוח לתשלום תגמולי הביטוח.
לטענת המבקשת, מידע זה הוסתר ממנה בעת רכישת פוליסת הביטוח, ובכך הביאו המשיבה ובעלה את המבקשת לבטח את רכושו של מר נעים, אשר באופן רגיל לא היה מתקבל לביטוח אצל המבקשת.
עוד טוענת המבקשת בכתב הגנתה, כי המשיבה לא הוכיחה כי הדירה נפרצה או כי בוצעה אליה כניסה באלימות ובכוח וכי מדובר בתביעה שהיא על פניה ניסיון לקבלת תגמולי ביטוח בדרך של מירמה או הכשלת בירור חבות מתוך כוונת מירמה.
וכן, בת"א (חיפה) 1999/83 יוסף נ' אושיות חברה לביטוח בע"מ (טרם פורסם, 10.7.86), שם ביקשה חברת הביטוח חסיון על הודעה של המבוטח שנגבתה על ידי חוקר מטעמה, בית המשפט (כבוד השופטת שטרסברג- כהן) דחה את טענת החיסיון, למרות היתרונות הגלומים בה בכל הנוגע לחקירה הנגדית:
"אינני מיתעלמת מכך שתובעים כמו כל צד מעוניין אחר במשפט, עלולים לחטוא לאמת בהיותם בבית משפט ולספר ככל העולה על רוחם כדי להצליח בתביעתם... אני ערה גם לחשש שאם ידע התובע מראש מה מסר בהודעתו, ואם מסר שם דברים שאינם נוחים לו, עלול הוא להצטייד בהסברים ולהכין עצמו לנטרל את הדברים הבלתי נוחים... אלא שאינני רואה בכך הצדקה למנוע ממנו לראות את ההודעה שמסר".
ויפים הדברים לענייננו.
...
בכתב הגנתה טענה המבקשת כי המשיבה שימשה כסות להסתרת עברו של בעלה, מר נאור נעים, שהינו עבריין מורשע בעבירות רכוש, לרבות עבירות של התפרצות לדירה.
(-) הלכת סוויסה לא עוסקת בחיסיון מסמכים שהוכנו לקראת משפט אלא בעיתוי גילוי המסמכים, קרי, בדחיית המועד לגילוי המסמך (וראו החלטתי בבש"א (מחוזי חי') 4078/06 שירביט חברה לביטוח בע"מ נ' מפרם סוכנויות 1999 בע"מ, [פורסם בנבו] בפסקה 3 (החלטה מיום 24.4.2006)).
האם בענייננו מוצדק עיכוב גילוי ראיות המבקשת? אקדים ואומר, כי לאחר שעיינתי בחומרים שנמסרו לעיוני, לטעמי התשובה לכך היא שלילית.
כן ראו בת"א (מחוזי מרכז) 48209-05-17 אליהו רבי זאדה נ' גבריאלה כהן (10.12.2019) והפסיקה המוזכרת שם לעניין זה.
התוצאה
סיכומם של דברים, הבקשה נדחית.