לפני תביעת שבוב בגין ניזקי רכב-רכוש שנגרמו לרכב המבוטח אצל התובעת על רקע תאונת דרכים שארעה ביום 16.11.2021.
בתקנה 49(א) לתקנות התעבורה, התשכ"א-1961 (להלן: "תקנות התעבורה") נקבע כי "לא ינהג אדם בעקבות רכב אחר אלא תוך שמירה על רווח המאפשר לעצור בכל עת את הרכב ולמנוע תאונה, בהיתחשב במהירות הנסיעה של שני כלי הרכב, במצב הדרך ובמצב הראות והתנועה בה".
תקנות התעבורה מהוות מקור לחובות חקוקות, כמו גם לנורמות היתנהגות סבירות ככל שנידרש לצורך העוולות בפקודת הנזיקין [נוסח חדש], התשכ"ח-1968.
מר חמו העיד כי נהג בכביש 6; בנתיב הכי שמאלי ומהיר מבין שלושה נתיבים; בכביש עמוס; במהירות של כ-70 עד 80 קמ"ש; בשעת החשיכה; וכי לפני שארעה התאונה, הוא נסע מאחורי רכב מידגם "סיטרואן", אשר עקף מצד ימין את הטנדר מידגם "איסוזו"; ולאחר העקיפה, ובעת התאונה, הרכב מידגם "סיטרואן" היה הראשון, אחריו הטנדר מידגם "איסוזו" והרכב שבו נהג מר חמו נותר הרכב השלישי (עמ' 1).
ראשית, בסירטון שצולם בזירת התאונה בסמוך לאחריה ניתן לראות את הרכב השני מונע, כאשר הפנסים הקדמיים שברכב השני פועלים כשורה ואילו הפנסים האחוריים כבויים.
...
בתקנה 342 לתקנות התעבורה נקבע כי "(א) ברכב .. יותקנו שני פנסי בלימה בשני צדי הרכב שאורם אדום והם ייראו .. ובזמן תאורה במזג אוויר נאה ממרחק של 150 מטרים לפחות; .. (ב) מותר שפנס אחורי ישמש גם כפנס בלימה, ובלבד שיהיו בו שני אורות נפרדים ושהאור המראה על בלימה יהיה בעל עצמה חזקה יותר וניתן להבחנה ברורה מן האור האחר".
כאמור, על יסוד העדויות והמוצגים שנשמעו והובאו לפניי, אני קובעת כממצא עובדתי כי עובר לקרות התאונה הפנסים האחוריים ברכב השני לא היו תקינים.
לסיכום, הגעתי לכלל מסקנה כי האחריות לקרות התאונה נחלקת בין הנהגים המעורבים.
אשר על כן, התביעה מתקבלת בחלקה, בהתאם לשיעור האחריות היחסי.