ראו לענין זה סעיפים 4-5 לת/1 (תצהיר עדותו הראשית של התובע), שם ציין כי בסיום לימודיו התיכוניים (12 שנות לימוד עם בגרות חלקית – סעיף 3 לת/1) הוציא רשיון נהיגה למשאית עד 12 טון, בהמשך הוציא רשיון למשאית מעל 12 טון, וכארבעה חודשים לפני התאונה הוציא רשיון "לעבוד על סמיטריילר ודאבל טריילר". במועד התאונה עבד כנהג משאית (והתאונה ארעה בשירות המעביד), שכן טרם מצא עבודה כנהג סמיטריילר.
בבסיס שכר זה לקחתי בחשבון את היותו של התובע בעל רשיון נהיגה E, שהוצא כארבעה חודשים לפני התאונה (אך טרם החל לנהוג במשאית כנ"ל בפועל) והיותו תובע צעיר (כבן 23 שנים בעת התאונה), שעתידו כנהג משאית כבדה עוד היה לפניו (עמד על כך התובע בסעיפים 10-14 לסיכומיו).
מנגד טוענת הנתבעת בסיכומיה לעניין ראש הנזק של ניידות, כדלקמן:
א. אין חולק כי בעקבות התאונה יזקק התובע לשימוש תכוף יותר ברכב;
ברם יש לקחת בחשבון כי גם אילמלא התאונה היה התובע מחזיק רכב פרטי אוטומאטי בעלות מתאימה.
כיום יש לתובע רכב מסוג טויוטה קורולה, כפי שאף אישר בחקירתו כי מחזיק ונוהג בפועל (עמ' 264 שו' 11 לפרו');
(כאן אציין, כי בהתאם לתעודת עובד ציבור מטעם המכון לבטיחות בדרכים של משרד הבריאות מיום 19.6.2022 התובע הורשה לנהוג, לנוכח מגבלתו לאחר התאונה, ברכב פרטי עם תיבת הילוכים אוטומאטית, ללא כל אביזר עזר אחר שהוא).
...
שוכנעתי כי התובע זכאי החזר הוצאות אלה מהנתבעת, שכן התובע הוציאן להוכיח את פרטי נזקיו, בצירוף שערוך מתאים (הפרשי הצמדה וריבית כדין) לכל הוצאה שהוצאה בפועל.
סוף דבר בתביעה העיקרית
לכל האמור לעיל, אני פוסק לתובע (ובכללו לתובעים 2-3) בתובענה זאת סכום של 76,350 ₪ (לאחר ניכוי תשלומי מל"ל ותשלומים תכופים, כמפורט בהרחבה לעיל) – (להלן: "הסכום שנפסק").
משכך אני מורה כי כל סכום בו חוייבה הנתבעת במסגרת פסק הדין בתביעה העיקרית, על צד ג' 1 לשפותה באופן מלא, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כדין מיום התשלום על ידי הנתבעת, ועד ליום תשלומו על ידי צד ג' 1; בצירוף הוצאות משפט שנשאה בהן הנתבעת כמפורט בנספח 12 לתיק מוצגיה (סכום של 135,559 ₪ נכון ליום 3.8.2022) בערכו המשוערך (הפרשי הצמדה וריבית) ליום התשלום, לרבות יתרות אגרה בתביעה העיקרית ובהודעה לצד ג', ככל שתישא בהן הנתבעת, ובכל הוצאת משפט נוספת שנוצרה לאחר יום 3.8.2022 ושלא נכללה בנספח 12 לתיק מוצגי הנתבעת.