מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעת נזקי רכב בשל נהיגה ללא רישיון בתוקף

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי נצרת נפסק כדקלמן:

במישור הנזק קיבל בימ"ש קמא את התביעה חלקית, תוך שקבע את ערך הרכב לפי חווה"ד שצרפו התובעים בנכוי ירידת ערך בשל תאונה קודמת לפי חוו"ד שצרפה המבטחת, הוצאות גרירה, עלות פירוק מעלית ברכב וכן הוצאות נסיעה וניידות עודפות, ודחה את התביעה לתשלום בגין גריעת קצבת ניידות והתקנת מעלית חדשה וכן לפסיקת פיצויים עונשיים וריבית מיוחדת.
לכל אלה יש להוסיף כי ממילא טענת המבטחת באשר לצורך להפחית מערך הרכב בשל תאונה קודמת, בה מיקדה היא את עיקר טענתה בסיכומיה בערכאה קמא באשר לאי-חקירת השמאי, התקבלה במלואה ע"י בימ"ש קמא, כך שלא נגרמה לה פגיעה של ממש בהקשר זה. טענת המבטחת בדבר אי-התייצבות המשיבה 2 (אמו של המשיב) לדיון ההוכחות, אין בה כל ממש, ומוטב היה שלא נטענה.
כפי שנפסק, נוכח ההשלכות הקשות של נהיגה ללא רישיון תקף, הן במישור הפלילי והן במישור האזרחי, יש לנקוט מידה של זהירות בבואנו לבחון דבר ידיעתו של הנהג אודות פסילת רישיונו, ובמקרה של ספק עובדתי, הכף תיטה למסקנה בדבר ביטוח תקף (השוו: ע"א 703/11 כלל חברה לביטוח בע"מ נ' פלוני (26.6.12), פסקה ח'; והשוו: ע"א (מחוזי חיפה) 23016-04-15 הכשרה חברה לביטוח בע"מ נ' טרבלסי ואח' (29.11.15)).
בעניינינו, מקובלת עלי עמדת בית משפט קמא כי לא הוכח שהמבטחת פעלה בחוסר תום לב. מדובר בסיטואציה בה אין חולק שהנהג נהג ברכב בעת שלא היה לו רישיון נהיגה תקף, והתעוררה בנסיבות מחלוקת עניינית וכנה באשר לחבות הביטוחית, שדינה להתברר בהליך המשפטי כפי שנעשה.
...
בענייננו, מקובלת עלי עמדת בית משפט קמא כי לא הוכח שהמבטחת פעלה בחוסר תום לב. מדובר בסיטואציה בה אין חולק שהנהג נהג ברכב בעת שלא היה לו רישיון נהיגה תקף, והתעוררה בנסיבות מחלוקת עניינית וכנה באשר לחבות הביטוחית, שדינה להתברר בהליך המשפטי כפי שנעשה.
בנסיבות אלה, סבורני כי לא היה בסיס לפסוק הסכום האמור לחובת המבטחת ויש לבטלו.
סוף דבר: על יסוד כל המקובץ, ערעור המשיבים נדחה בזאת במלואו.

בהליך תיק אזרחי דיון מהיר (תאד"מ) שהוגש בשנת 2022 בשלום פתח תקווה נפסק כדקלמן:

מכאן אני מוצא שנהג המשאית-הנתבע 1 אחראי לנזק האחורי והנזק הקידמי ברכב התובעים, ללא אשם תורם לנהג התובעים.
לא הובאה ראייה מצד הנתבעים או מי מהם להקף נזק שונה מזה שבגינו הוגשה התביעה וממילא לא הוצגה חוות דעת נגדית שיש בה לסתור את גובה הנזק.
כסוי בטוחי: כדי שתהיה זכאית חברת הביטוח להסיר כסוי בטוחי בשל נהיגה ללא רישיון בתוקף עליה להוכיח כי הרישיון של הנהג לא היה בתוקף במועד הרלוואנטי; וכי הנהג ידע שרישיונו אינו בתוקף.
...
התוצאה: אשר על כן אני מחייב את הנתבעים 1 ו-2 לשלם לתובעים 33,751 ₪ בתוספת אגרת בית משפט (422 ₪) ושכ"ט עו"ד 4,743 ₪.
התביעה נגד הנתבעת 3 נדחית ללא צו להוצאות.
הודעת צד ג' נדחית ללא צו להוצאות.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2023 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

לאחר מספר חודשים קיבל עידכון כי הנתבעת 1 מסרבת לשלם את הנזק מאחר שהנתבע 2 נהג ללא רישיון נהיגה והפנתה אותו לתבוע את כספו מהנתבע 2.
התובע העמיד תביעתו על סך של 33,000 ₪ כפצוי על הנזק לרכב ובגין הוצאות ניידות שנגרמו לו לדבריו בתקופה בה היה הרכב מושבת.
הלכה היא כי כל עוד שלילת רישיון נהיגה לא הובאה לידיעת בעליו כדין, השלילה אינה בתוקף ובעל הרישיון רשאי לנהוג ברכב לעניין המשפט הפלילי והאזרחי כאחד (ראו: ע"א 11924/05 שומרה חברה לביטוח בע"מ נ' עיזבון ממו (20.6.2007); ע"א 7602/06 פסקה 34 (11.10.2011)).
...
בכתב ההגנה מטעם הנתבעת 1 – טענה הנתבעת 1 כי דין התביעה להידחות על הסף שכן התובע אינו הבעלים הרשום של כלי הרכב.
משלא הוצגו כל ראיות להוכחת ידיעתו של הנתבע 2, אף לא אישורי מסירה של הודעת השלילה לידי הנתבע 2 ובשים לב לכך כי הנתבע 2 לא התייצב למועדים הקבועים והנתבעת 1 לא עמדה על חקירתו - לא מצאתי כי עלה בידי הנתבעת 1 להרים את הנטל הדרוש להוכחה כי רישיון הנהיגה של הנתבע 2 אכן היה שלול וכי הנתבע 2 היה מודע לשלילה זו. משכך, אני קובעת כי הנתבעת 1 חייבת בשיפוי נזקי התובע.
בנסיבות אלה, אני קובעת כי הנתבע 2 חייב בשיפוי נזקיו של התובע.
סוף דבר הגעתי לכלל מסקנה כי דין התביעה להתקבל בחלקה, כך שהנתבעים 1-3 ישלמו לתובעת, ביחד ולחוד, סך של 19,783.54 ₪.

בהליך תיק אזרחי דיון מהיר (תאד"מ) שהוגש בשנת 2023 בשלום בית שמש נפסק כדקלמן:

עוד טען, כי נוכח התאונה הוגש נגדו כתב אישום אולם שם לא היתה כל היתייחסות או אישום באשר לנהיגה ללא רישיון בתוקף, ועל כן מוגשת התובענה דנא.
מנגד, הנתבעת מבקשת לדחות את התביעה הן מחמת העדר יריבות והן מן הטעם כי פוליסת הביטוח אינה בתוקף, לנוכח ההתניה בה, כדלקמן: "הגבלת הרשאים לנהוג ברכב המבוטח- התניית הכסוי הבטוחי
לטענת התובע, בפנייתו אל משרד התחבורה ביום 17.11.21 חודש רישיונו רטרואקטיבית ואף הונפק לו רישיון עד לשנת 2030, כך שחידוש הרישיון רטרואקטיבית מעיד על כך שבמועד התאונה היה רישיון הנהיגה בתוקף, ברם הנתבעת עודנה מסרבת לפצותו בגין הנזק.
גם אם תיתקבל טענת התובע כי רישיון הנהיגה חודש באופן רטרואקטיבי, בפועל ניתן לומר כי הפגם הטכני התרפא אולם אין בכך כדי לכסות על הפגם המהותי – קרי העדר רישיון נהיגה בשל התלייתו.
...
לנוכח כל האמור הנני מקבלת את טענת הנתבעת להיעדר יריבות בין הצדדים.
מנגד, הנתבעת טוענת שיש לדחות את התביעה מחמת היעדר כיסוי ביטוחי, כמוסבר לעיל.
סוף דבר- התביעה נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2023 בשלום כפר סבא נפסק כדקלמן:

תביעה זו עניינה נזק לכלי רכב, שהיו מעורבים בתאונת דרכים, אשר אירעה ביום 16.1.2018 בקלאנסווה.
צד ג', מנגד, טוענת להעדר כסוי בטוחי, נוכח חשדה לתרמית באשר לפרטי הרכב שפגע ברכב התובעת, וכן בשל טענתה לנהיגה ללא רישיון תקף.
...
לאור כל האמור, אני מקבל את התביעה ומחייב את הנתבעים, ביחד ולחוד, לשלם לתובעת סך של 18,312 ₪, וכן את אגרת התביעה (מחצית ראשונה, כפי ששולמה), כשסכומים אלה נושאים הפרשי הצמדה למדד וריבית כדין מיום הגשת התביעה ועד היום.
כן אני מחייב את הנתבעים, ביחד ולחוד, לשלם לתובעת את אגרת התביעה (מחצית שניה, כפי ששולמה, בצירוף הפרשי הצמדה למדד וריבית כדין מיום ששולמה ועד היום), את שכר העדה (כפי שנפסק), וכן שכ"ט עו"ד בסך של 3,214 ₪.
בנוסף, נוכח דחיית ההודעה לצד שלישי, ישלמו הנתבעים, ביחד ולחוד, לצד השלישי, שכ"ט עו"ד בסך של 3,214 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו