כך על פי הגדרת "תאונת דרכים" שבחוק שהינה:
" מאורע שבו נגרם לאדם נזק גוף עקב שימוש ברכב מנועי למטרות תחבורה; יראו כתאונת דרכים גם מאורע שארע עקב היתפוצצות או היתלקחות של הרכב, שנגרמו בשל רכיב של הרכב או בשל חומר אחר שהם חיוניים לכושר נסיעתו, אף אם ארעו על-ידי גורם שמחוץ לרכב, וכן מאורע שניגרם עקב פגיעה ברכב שחנה במקום שאסור לחנות בו או מאורע שניגרם עקב ניצול הכוח המכני של הרכב, ובילבד שבעת השמוש כאמור לא שינה הרכב את ייעודו המקורי; ואולם לא יראו כתאונת דרכים מאורע שארע כתוצאה ממעשה שנעשה במתכוון כדי לגרום נזק לגופו או לרכושו של אותו אדם, והנזק נגרם על ידי המעשה עצמו ולא על ידי השפעתו של המעשה על השמוש ברכב המנועי"
ואם נפגע התובע מן הרכב אך אין תחולה לחזקה הממעטת בדבר המעשה המכוון – הרי שמדובר בתאונת דרכים לפי החוק.
הארוע תואר כך בסעיף 7 לכתב התביעה המתוקן:
"במהלך עבודתו כסדרן באצטדיון סמי עופר בחיפה, הנתבע 2 ביקש להחנות את רכבו באיזור בו רק בעלי תוי חניה מתאימים יכולים להחנות. התובע הסביר לנתבע 2 כי תו הנכה שברשותו אינו יכול לאפשר לו להכנס. הנתבע 2 לא התרצה מתשובת התובע, פתח את השער ו/או הגדר הנייד בכוח, חזר לרכבו והחל להתקדם לעבר הכניסה, תוך כדי שהתובע עומד ומנסה למנוע ממנו להיכנס. במהלך ניסיון הכניסה, פגע רכבו של הנתבע 2 בתובע, וגרם לו נזק גוף קשה לברך. יצוין כי לאחר הפגיעה הנתבע חזר אחורנית ונמלט מהמקום".
גרסת התובע בתצהירו
ביום התאונה, ב-17:00 לערך, החל התובע את משמרתו כסדרן חניה מטעם החברה בה עבד.
...
לסיכום הדין הרלבנטי אביא מדברי בהחלטה אחרת (סע' 30-31 להחלטה מיום 25.8.19 ב תא (חי') 35839-08-16 פלוני נ' עלי מלחם אבו ח'ליל (להחלטה בערעור עיין רעא (חי') 10741-10-19 מגדל חברה לביטוח בע"מ נ' פלוני):
"30. ברע"א 10907/08 עזבון המנוח רשיד סאמי נ' קרנית הקרן לפיצוי נפגעי תאונות דרכים נקבע עובדתית כדלקמן: הניזוק (שנפטר כתולדת התאונה) מכר סמים לנתבע. מיד לאחר מכן החל הנתבע לנסוע כדי להימלט מן המקום והמנוח הבחין כי שטר כסף שקיבל במסגרת עסקת הסמים, הינו מזויף. הוא ניסה לעצור את הרכב בו נהג הנתבע ע"י כך שקפץ על החלון הקדמי ונאחז בו. לאחר כמה שניות שחרר את אחיזתו ונפל. נקבע כי לא ניתן להפריד בין רצונו של הנתבע לברוח מן המקום תוך כדי ניעורו של המנוח מהרכב עליו נתלה, לבין רצונו להפיל את המנוח, ולא ניתן להפריד בין רצונו להפיל את המנוח לבין כוונתו לפגוע בו. נקבע כי יתכן כי רצה להפיל את המנוח רק כאמצעי לשם קידום בריחתו מן המקום, אולם בכך (בשים לב לכך שהמנוח היה תלוי על הרכב, וכדי לברוח היה צריך להפילו) אין כדי לשלול תחולת החזקה הממעטת שעניינה במעשה המכוון.
לאור מטרות החזקה הממעטת, ברי כי הרצון להפיל אדם הנתלה מבחוץ על רכב, שקול לרצון לפגוע בו.
המניע הסופי של רצון להימלט אינו שולל תחולת חזקה, שכן בסופו של דבר רצה הגנב לפגוע בניזוק, ולו כאמצעי לקידום ההמלטות.
אני סבור אפוא כי מדובר בפגיעה לא מכוונת בסופו של יום, ולפיכך בתאונת דרכים.