עוד נטען, כי ביום 22.07.15 היתקבל אצל המבטחת מכתב דרישה לתשלום ניזקי רכב הצד השלישי בעקבות התאונה.
כך גם, בתכתובת דוא"ל שנשלחה ע"י הגב' שרון שלום, תביעות צד ג' איילון, מיום 02.11.15, נכתב כדלקמן: "תוצאות חקירת רישיון נהיגת מבוטח (המנוח- הערה שלי מ.כ.) מעלה כי מבוטח ידע על שלילה בזמן התאונה וההסדר לכאורה לא היה אמור להיות מאושר מלכתחילה ובהמשך לכך צריך לדחות את ג' ולהפנותו למבוטח. נא בחינה ואישור בבקשה". כך גם בהמשך, ביום 07.11.15 כותבת הגב שלום: "הי לוסי-יש איזו אינדיקאציה לשלילה- האם נבדק ואושר על ידך?"
ביום 28.12.16 ביצעה המבטחת העברה בנקאית למוסך על סך 49,000 ₪ בגין ניזקי רכב צד שלישי.
לשאלת בית המשפט, האם הרכב נשוא התביעה עדיין ברשות הנתבעים, השיבה אשת המנוח: "אולי הוא נמכר כשבעלי היה בחיים. אני לא יודעת..." (שם, עמ' 10 ש' 32-31)
דיון והכרעה
לאחר שנסקרו טענות הצדדים ונפרסה המסכת הראייתית שהוצגו לפניי, נראה איפוא, כי השאלה העיקרית הניצבת בפנינו הנה, האם עלה בידי המבטחת להוכיח, כי במועד התאונה ידע המנוח כי רישיון הנהיגה שלו נפסל, וכפועל יוצא מכך, נהג ביודעין ללא כסוי בטוחי בר תוקף.
אפשר שאילו היתה טענת התליית רישיון הנהיגה מובאת לידיעת המנוח באותה העת, ובטרם בוצעו התשלומים למוסך או למצער בסמוך אליהם, היה האחרון יכול להמציא ראיה ולהוכיח כי דבר הדואר בנוגע להתליית הרישיון לא נתקבל ולא הובא לידיעתו, או אף לתקוף את הודעת ההתליה מיסודה בכל הנוגע לצבירת הנקודות וכיו"ב.
שהוי ונזק ראייתי
במסגרת כתב ההגנה, טוענים הנתבעים להיזק ראייתי בשל השהוי הרב בהגשת התביעה.
...
סבורני, כי בנסיבות העניין, התנהלות המבטחת מלמדת אפוא כאלף עדים כי המבטחת "ישנה על זכויותיה" ולמעשה זנחה את זכות התביעה.
בשולי הדברים אך לא בשולי חשיבותם, אביא מדבריי הרמב"ם היפים לענייננו: "חייב אדם להזהר ביתומים ואלמנות מפני שנפשן שפלה למאד ורוחם נמוכה אע"פ שהן בעלי ממון אפילו אלמנתו של מלך ויתומיו מוזהרים אנו עליהן שנאמר כל אלמנה ויתום לא תענון. והיאך נוהגין עמהן. לא ידבר אליהם אלא רכות. ולא ינהוג בהן אלא מנהג כבוד. ולא יכאיב גופם בעבודה ולבם בדברים קשים. ויחוס על ממונם יותר מממון עצמו" (רמב"ם, הלכות דעות, ו, י [ז]; ההדגשה שלי – מ.כ.)
סוף דבר - התביעה נדחית.
אני מחייב את התובעת בתשלום הוצאות ושכ"ט בא-כוח הנתבעים בסך כולל של 5,000 ₪, אשר ישולמו תוך 30 יום מהיום, אחרת ישאו הפרשי הצמדה וריבית כחוק.