על פי נסח רישום הבית המשותף, אל תת חלקה זו מוצמדת מרפסת גג (נספח 1 לתצהיר התובעת; להלן: "דירת הנתבעת").
התובעת פיצוי כספי בסך של 43,915 ₪ בתוספת 1,200 ₪, בכפולת מספר החודשים, ממועד הגשת התביעה ועד למועד בו יתוקן הטיח והצבע בדירת התובעת, כל זאת בצרוף הוצאות משפט, שכר טירחת עו"ד ומע"מ.
משהועבר התיק לבית משפט זה, העמידה התובעת את תביעתה על סך של 52,315 ₪, זאת נוכח חלוף הזמן ממועד הגשת התביעה למפקח על רישום מקרקעין ועד למועד העברתה לבית משפט זה בחודש מרץ 2020, ולפי תחשיב של אובדן דמי שכירות בסך של 1200 ₪ לחודש.
ביהמ"ש קיבל את דעתה של שופטת בית המשפט המחוזי הדן בעיניין, לפיה: "אין כל יחס ישר בין הסכום הנידרש לתיקון, לבין הסבל ועוגמת הנפש שרוכש דירה עלול לסבול עקב ליקויים בדירה. הדוגמא הטובה ביותר לכך הוא נושא הרטיבות. לעיתים ניתן לתקן ליקוי זה בסכום זעום, אולם הנזק בבצוע לקוי, או באי תיקון האיטום, והסבל ועוגמת הנפש - יכולים להיות עצומים..."
לאחר בחינת מכלול הנסיבות אני מקבלת את דרישת התובעת לפסיקת פיצויים בגין עגמת הנפש והטרחה שנגרמו לה בסך 7,000 ₪, שהנו פיצוי סביר בנסיבות העניין.
...
ביהמ"ש קיבל את דעתה של שופטת בית המשפט המחוזי הדן בעניין, לפיה: "אין כל יחס ישר בין הסכום הנדרש לתיקון, לבין הסבל ועוגמת הנפש שרוכש דירה עלול לסבול עקב ליקויים בדירה. הדוגמא הטובה ביותר לכך הוא נושא הרטיבות. לעיתים ניתן לתקן ליקוי זה בסכום זעום, אולם הנזק בביצוע לקוי, או באי תיקון האיטום, והסבל ועוגמת הנפש - יכולים להיות עצומים..."
לאחר בחינת מכלול הנסיבות אני מקבלת את דרישת התובעת לפסיקת פיצויים בגין עגמת הנפש והטרחה שנגרמו לה בסך 7,000 ₪, שהינו פיצוי סביר בנסיבות העניין.
סוף דבר
התביעה מתקבלת בחלקה.
הנתבעת תשלם לתובעת סך של 21,350 ₪.