מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעת נזקי עזבון ותלויים בגין מוות בתאונה

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בפרק זה אנו דנים בשלב השני של תביעת התלויים, הוא הוכחת הנזק הממשי שניגרם לתובעת בגין מות בנה בתאונה.
אמנם הפסיקה לגבי אובדן שירותי בן איננה רבה, אך אפנה לכך שקיימים מקרים בהם ניתן להורים שבנים נפטר על פניהם פיצוי בראש נזק זה, בהיותם בין התלויים בו [ראה, למשל, פסיקתה של כב' השופטת זהבה אגי בענין ת"א (שלום ת"א) 65976-07 עיזבון המנוח זאהו ז"ל נ' רסידו מאגרי אנוש (פורסם; 2.1.2012)].
...
סוף דבר לאור כל האמור לעיל, אני פוסק כי: התביעה הנדונה מתקבלת כך, שהנתבעת תשלם לתובעת 2 סך של 540,000 ₪.
כמו כן, תשלם הנתבעת לתובעת 2, החזר שכר טרחת עורך דין בסך 82,134 ₪.
עוד תשלם הנתבעת לתובעת 2 - החזר סך האגרה ששילמו התובעים בנדון, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית ממועד תשלומה לבית המשפט; וכן - החזר הוצאות העדים שהעידו מטעמה בנדון ככל שנפסקו על ידי בית המשפט.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

התביעה הנדונה היא תביעת ההורים, הן - בגין הנזק שנטען כי נגרם להם כתלויים בשל מותה של התובעת בתאונה, והן - כיורשיה התובעים בשם עיזבונה.
...
לאור כל האמור לעיל, אני פוסק כי: התביעה הנדונה מתקבלת, כך שהנתבעת 2 תשלם לתובעים, ביחד ולחוד, סך של 245,500 ₪.
עוד תשלם הנתבעת 2 לתובעים, ביחד ולחוד, הוצאות משפט והחזר שכר טרחת עורך דין בסך 48,000 ₪; וכן - החזר האגרה ששילמו התובעים בנדון, והחזר הוצאות ששולמו על ידם למומחה (בכפוף - להצגת חשבוניות), כשהחזר אגרה והוצאות המומחה ישולמו בלוויית הצמדה וריבית כדין ממועד הוצאתם על ידי התובעים.
בהיעדר פרטים מזהים – אני מורה כי ניתן לפרסם פסק דין זה. ניתן היום, כ"ג תשרי תשפ"ב, 29 ספטמבר 2021, בהעדר הצדדים.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

לפניי תביעה לפיצויים בגין ניזקי עיזבון ותלויים מכוח חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים, תשל"ה – 1975.
עוד שוכנעתי, כי בעקבות פטירת המנוחה, התובע 2 מתקשה לבצע בעצמו את מטלות משק הבית, וודאי בהקף שנהגה המנוחה לבצע, וכן שוכנעתי כי התובעת 3 ובני מישפחה נוספים ממלאים, או מנסים למלא, את החלל שהותירה המנוחה בכל הנוגע לטפול במשק הבית, ומסייעים לתובע 2 במטלות הכרוכות בניהול משק הבית.
...
לאחר שבחנתי את טענות הצדדים ואת הראיות הדלות שהובאו בהקשר זה, כמו גם העובדה שהתובעת 4 לא העידה ותצהירה הוצא מהתיק, אני פוסק, על דרך האומדנה את שיעור הפיצוי בגין רכיב נזק זה בסך של 15,000 ₪.
סבורני, כי לא עלה בידי התובעים להוכיח, ברמה הנדרשת במשפט אזרחי, עתירתם לפיצוי בגין רכיב נזק זה ועל כן, אני דוחה עתירה זו. ניכויי מל"ל מוסכם על הצדדים כי סכום הניכויים עומד על סך של 252,653 ₪.
סוף דבר לפיכך, ומכל המקובץ אני פוסק לתובעים פיצויים בסך של 1,303,176 ₪, לפי הפירוט כדלקמן: השנים האבודות – 1,236,829 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

מבוא לפני תביעת התובעים לפיצויים בגין ניזקי תלות, עזבון ומיטיבים בעקבות פטירת המנוח, יליד 12.3.1996 לאחר שניפצע פצעים קשים בתאונת דרכים מיום 6.1.2018 בהיותו כבן 22 בלבד.
בנסיבות אמנם אין מדובר בנזקי תלות בהיעדר תלויים ולכן גם אין לדבר על אבדן שירותים ומן הראוי לדחות ראש נזק זה (ר' ע"א (י-ם) 3654/09 איי.אי. ג'י. חברה לביטוח בע"מ נ' עזבון המנוחה ליאת אשוש ז"ל (6.5.2010) בו מציין ההרכב בראשות כב' סגן הנשיא זילברטל, כתוארו אז, בהתייחס לאבדן שירותים כי "...רק מי שהיה תלוי בה זכאי לו כחלק מהפסדיו כתלוי").
...
דרישה זו כמובן נדחית.
סה"כ תשלם הנתבעת לתובעים את הסך של 1,395,495 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בית המשפט קבע נתיבים לאופן חישוב ההפסד באותן 'השנים אבודות' - בהוספת ידה לתחשיב הידות ששמש שנים רבות בתביעות התלויים ("ידת החיסכון"; מה שהתובעות בעניינינו מכנות "הידה הרעיונית"); זאת - על מנת שאפשר יהיה לחלץ בסופו של יום ידת קיום המנוח (עלות הקיום החודשי השוטף של המנוח) - שהיא קטנה יותר, ולכמת את באמצעות הפחתתה של ידת הקיום במוקטנת את החיסכון "שנחסך" מהעזבון בגין מותו המוקדם של המנוח בתאונה.
האם מוצג כאן טיעון מוסרי ממשי, שיכול להוות רכיב בעיצוב תפיסת הדין בחלוקת הנזק הצבורי, לפיו יש לראות בילדים שאינם תלויים כמי שזכאים עקרונית בתביעת עזבון הוריהם לנתח משמעותי יותר מסך 'הפסד השנים האבודות', מאשר - הורים לילד בן 20 שלדאבון הלב נהרג בתאונה? שאלה קשה! שאלה שאינני מתכוון לידון ולהכריע בה. די לי בהנמקות שאני מציג בענין קביעת שיעור ההוצאות שיש לנכות, בנסיבות של מות הורה לילדים בוגרים שהוא 'נטול תלויים' – ליישום 'מתוה המחצית'.
...
לסיכום, בגין התביעה הנדונה הנדונה זכאי העיזבון לפיצויים בסך 600,942 ₪ [529,765 + 51,177 + 20,000].
לאור כל האמור לעיל, אני פוסק כי: התביעה הנדונה מתקבלת, כך שהנתבעות תשלמנה לכל אחת משתי התובעות, סך של 300,471 ₪.
עוד תשלמנה הנתבעות לתובעות, ביחד, החזר שכר טירחת עו"ד בסך 91,403 ₪, וגם הוצאות משפט בסך 500 ₪ נכון להיום, וכן – החזר האגרה ששילמו התובעות בנדון בסך 715 ₪ (ביום 2.12.2020), בצירוף ריבית והצמדה כדין ממועד תשלומה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו