בעתירתו לחיוב הנתבעת בתשלום פיצוי בסך של 33,333 ₪, טוען התובע כי בדחייתה את פניותיו אליה ואל חברות השרות שאמורות היו לסייע לו בהערכת ותיקון נזקים שנגרמו לו כתוצאה מהצפת חדר המכונות התת קרקעי הצמוד לבריכה הבנויה בחצר ביתו בקיסריה, היא פעלה שלא כדין ובנגוד לתנאי הפוליסה.
", והוסיף: "... אני חושב שחב' ביטוח היתה צריכה להגיד לי להחריג את הבריכה אם היא לא התכוונה לבטח אותה, או להגיד לי כמה לבטח את זה בנפרד. כשיש לי פוליסת ביטוח, שיש לי שם סעיף של מה זה דירה ומה זה חלק צמוד, מבחינתי הבריכה היא כמו מחסן קבוע שצמוד לבית ...".
את הנזקים שנגרמו לו כתוצאה מן האירוע, תיאר התובע כך: "...החלפתי את משאבת הסיחרור של הבריכה. שלמתי עבור התיקון, ההגעה של האנשים באותו הארוע. שאיבה ביום שבת עולה כסף. ייבוש עולה כסף. הייתי צריך להוציא את כל המים מהבריכה ולנקות אותה...". לכתב תביעתו צרף התובע חשבוניות וקבלה בגין שאיבת וריקון מים מהבריכה, אספקת והתקנת משאבה ועוד בסך כולל של 5,184 ₪, הצעת מחיר כוללת מטעם חברת "י.ג.ל", בסך של 49,300 ₪ ללא מע"מ, וכן את חוות דעתו של השמאי שנשלח אליו מטעם הנתבעת.
בנוסף לכך קיים בפוליסה סעיף הנושא את הכותרת "הרחבה לניזקי מים ונוזלים אחרים" בו מובהר כי "הרחבה זו מכסה אובדן או נזק כתוצאה מהימלטות או דליפה של נוזלים מתוך מיתקני האינסטלציה וההסקה של הדירה". עוד מצוין בסעיף זה כי "תיקון הנזק ייעשה באמצעות חברת "שחר".
· השאלה העיקרית הדורשת הכרעה במקרה זה היא האם חדר המכונות התת קרקעי הצמוד לבריכה הבנויה בחצר ביתו של התובע מהוה חלק קבוע של הדירה או כזה המחובר אליה חיבור של קבע?
בע"א 2587/12 מלונות צרפת ירושלים בע"מ נ' מנהל מס דבח איזור ירושלים (ור' גם פסק הדין שניתן בדנ"א 5200/13 שהתקיים באותו מקרה), קבע בית המשפט העליון כי המבחן העקרי בבחינת הגדרתו של "מבנה" כ"מבנה המחובר חיבור של קבע" הנו מבחן הכוונה המקורית של ייעוד המבנה, וכי מבחני העזר הם "המבחן הפיסי" שעניינו בשאלה אם האובייקט ניתן להפרדה מן המבנה מבלי שייגרם נזק ממשי לאחד מהם, "המבחן הכלכלי" שעניינו בשאלה אם האובייקט יאבד שיעור ניכר משוויו עקב ההפרדה, "מבחן אופי וזהות האובייקט", "מבחן זהות המקרקעין וערכם הכלכלי לאחר הנתוק" ולבסוף גם "מבחן השכל הישר".
· התצלומים שצורפו לכתב התביעה וגם אלה שהוגשו מטעם הנתבעת (נ/1), מלמדים בעיני על כך שהבריכה הנדונה מהוה חלק בלתי נפרד מדירת התובע שכן היא בנויה בצמוד ובמחובר אליה ולכן גם חדר המכונות המשרת אותה צריך להחשב כחלק ממנה.
· אשר לאופן שבו פעל התובע מרגע גילוי ההצפה ולאופן היתנהלות הנתבעת בעקבות כך –
חוק חוזה הביטוח, התשמ"א-1981 קובע כדלקמן:
קרה מקרה הביטוח, על המבוטח להודיע על כך למבטח מיד
לאחר שנודע לו, ועל המוטב להודיע למבטח, מיד לאחר שנודע
לו, על קרות המקרה ועל זכותו לתגמולי הביטוח; מתן הודעה
מאת אחד מאלה משחרר את השני מחובתו.
...
· מפני כל אלה, לנוכח העובדה שפנייתו הראשונית של התובע היתה לבעל מקצוע חיצוני ולא לחברת "שחר" מחד גיסא, אך מאחר שאני מקבלת את טענתו לפיה הוא התנהל באופן הזה מכיוון שמדובר היה בליל שישי והוא בקש להקטין את נזקיו ככל שניתן מאידך גיסא, אזי בהעדר ראיות לקשר סיבתי בין ארוע ההצפה והצורך בהחלפת לוח החשמל ושאר החלקים הנזכרים בהצעת המחיר מטעם חברת "י.ג.ל", ומאחר שחוות דעת ועדות השמאי מטעם הנתבעת שכנעוני כי סכום התביעה מופרז ואינו מבוסס דיו אם בכלל, החלטתי לקבל את התביעה בחלקה, דהיינו בחיוב הנתבעת לפצות את התובע בסכום ששולם על ידו לחברת "י.ג.ל" ולא מעבר לכך.
סוף דבר, התביעה מתקבלת בחלקה.
הנתבעת תשלם לתובע את הסך של 5,184 ₪ בתוספת הוצאות בסך 500 ₪ ובסה"כ
5,684 ₪.