מבוא
לפניי תביעה לפיצויים בגין ניזקי גוף לפי פקודת הנזיקין [נוסח חדש].
מאחר שבית הספר אינו אישיות משפטית, התביעה נמחקה נגדו בהסכמה בפסק דין מתאריך 8.6.22.
שאלת ההשגחה
המסגרת הנורמאטיבית
אין מחלוקת כי לא כל תאונה ניתן למנוע, וחובת ההשגחה של המורים וצוות בית הספר אינה יכולה להיות בכל מקום ובכל רגע.
אפרט:
התובע סובל מתסמונת CIPA, המאופיינת בעיקר בחוסר תחושה של כאב, ולא היה אף תלמיד נוסף בבית הספר שסבל מתסמונת זו. התובע הרבה להפצע עוד לפני התאונה, סבל משברים שהחלימו חלקית ובאיטיות, ומזיהומים שונים, אצבעותיו היו חבושות, שכן נהג לכרסם אותן, ושיניו הקדמיות נעקרו על מנת שלא יגרמו לו נזקים נוספים.
בדו"ח חינוכי של בית הספר מיולי 2010, כשלוש שנים לפני התאונה נשוא התביעה (עמ' 6 לראיות המדינה), נכתב בקשר עם כישוריו המוטוריים, כי התובע משחק בדרך כלל לבד בגלל קשיי השפה מהם הוא סובל, יש לו נטייה לאלימות כלפי ילדים כצורת משחק או כדרך לשעשע את עצמו, יש מגע לא מקובל בגוף האחר, לעיתים פותר בעיות באלימות, נמשך לילדים אלימים, כשתכנית המוגנות הביאה לשפור ניכר בהתנהגות זו. עוד צויין באותו דו"ח כי התובע מפחד מהמעלית אך נמשך אליה כל הזמן, אינו מפחד להפצע ולא נזהר מפגיעה, הוא קופץ מגבהים ניתקל בכוונה בחפצים, ומחפש תשומת לב בצורה שלילית.
בין יתר התפקידים המפורטים בחוזר המנכ"ל, מוזכרים "הגשת עזרה פיזית לתלמידים מוגבלים מבחינה מוטורית ומבחינה תפקודית", וכן "דאגה לניקיונו האישי של התלמיד, לניקיון סביבתו ולשלומו", "סיוע לתלמידים המתקשים בניידות (ובכלל זה העברת תלמידים בכסאות גלגלים)...", "טפול בתלמידים והשגחה עליהם בעת פעילות בחצר ובכיתה... על פי ההנחיות של הנהלת בית הספר" (ההדגשות שלי, שס"מ).
...
לאור כל האמור, טענה המדינה כי ניתן להעריך פיצוי בסכום של 30,000 ₪, המבטא את ההפרש בין הוצאות התובע כיום, לאלו שהיו מנת חלקו עובר לתאונה.
לאור כל האמור, אני פוסקת לתובע פיצוי גלובלי לעבר, מאז התאונה במרץ 2013 ועד היום, תקופה של 126 חודשים, בגין העזרה המסויימת העודפת שנדרשה לו כתוצאה מהתאונה, המוערכת בכ- 500 ₪ לחודש מעבר לעזרה שקיבל התובע לפני התאונה, בסכום של 63,000 ₪.
סוף דבר
בהתאם לתוצאה אליה הגעתי, תביעת הוריו של התובע מתקבלת.