מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעת נזקי גוף בתאונת דרכים: מחלוקת על חבות ונזק

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2019 בשלום טבריה נפסק כדקלמן:

הנתבעת אינה חולקת על החבות והמחלוקת בין הצדדים היא בשאלת גובה הפיצויים בלבד.
עוד נאמר שם בעמוד 543: "השאלה הצריכה תשובה, בסופו של יום, היא שאלת הגריעה מכושר ההישתכרות של התובע. "להבדיל אם כן, מ'נכות רפואית' ו'הפסד כושר הישתכרות', אשר קביעתם נידרשת לצורך קביעת הפיצויים בתביעה כמו זו שבעניינינו – תביעה בגין ניזקי גוף בתאונת דרכים – אין הכרח לקבוע את שיעורה של ה'נכות התפקודית', בית המשפט יכול לקבוע את הפסד כושר ההישתכרות מבלי שיידרש לקבוע את שיעור הנכות התפקודית. כך במקרה שהפסד כושר ההישתכרות יקבע על סמך ראיות ונתונים שיבואו בפני בית המשפט, ואשר יאפשרו קביעת ההפסד בפריט זה, או ללא קביעה מדויקת של שיעור הנכות התפקודית. אך קביעת שעור הנכות התפקודית יכול שתשמש כלי עזר לקביעת הפסד כושר ההישתכרות ובמקרים רבים היא אכן משמש מודד לקביעתם". וכן ראה ע"א 3049/93 גירוגיסיאן נגד רמזי, פורסם ביום 8/6/95: "שהפסד כושר ההישתכרות ייקבע על סמך ראיות ונתונים שיבואו בפני בית-המשפט, אשר יאפשרו קביעת ההפסד בפריט זה, אף ללא קביעה מדויקת של שיעור הנכות התפקודית. אך קביעת שיעור הנכות התפקודית יכול שתשמש כלי עזר לקביעת הפסד כושר ההישתכרות." בעניינינו, הובאו ראיות ממשיות לגבי שכרו של התובע כמפורט להלן.
...
לסיום הדיון בראש נזק של הפסד השתכרות לעבר, הוא נזק מיוחד שיש להוכיח באמצעות ראיות מוצקות, אני קובעת כי התובע לא הוכיח כי נגרמו לו כל הפסדי שכר ולפיכך אין מקום לפסיקת הפסדי שכר לעבר לתובע.
לסיום, התביעה מתקבלת.
הנתבעת תשלם לתובע סכום כספי בסך של 26,727 ₪ בתוספת שכר טרחת עו"ד בשיעור של 13% וסכום האגרה ששולמה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום רמלה נפסק כדקלמן:

לפניי תביעה בגין ניזקי גוף שנגרמו לתובעת במהלך תאונת דרכים.
הצדדים חלוקים על שיעור הנכות והנזק שנותר לתובעת בעקבות התאונה.
הנתבעת 2 הייתה מבטחת הרכב ובהתאם להודעה שמסרה בהליך (לאחר דיון הוכחות) היא נוטלת על עצמה את החבות ומכירה בכיסוי הבטוחי (הודעה מיום 24/11/2019).
...
לאחר שעיינתי בטענות הצדדים, בתיעוד הרפואי ובחוות דעת המומחה מטעם בית המשפט שוכנעתי כי התובעת נזקקה לעזרה משמעותית בתקופה הסמוכה לתאונה וכי סביר שהיא נזקקת לעזרה מתונה גם היום, ותזקק לעזרה מתונה גם בעתיד, לבטח כאשר תתבגר עוד ונכותה (בגב ובירך) תכביד ותקשה על תפקודה.
סוף דבר התביעה מתקבלת.
סה"כ נזקי התובעת הם כדלקמן: עזרת צד ג' הוצאות רפואיות ואח' 35,000 ₪ 20,000 ₪ נזק לא ממוני 21,836 ₪ סה"כ פיצוי 76,836 ₪ אחר כל האמור, הנתבעת תשלם לתובעת סך בשיעור של 76,836 ₪, בצירוף שכ"ט עו"ד ומע"מ בשיעור15.21% מן הסכום שנפסק וכן החזר הוצאות משפט (בהתאם לקבלות).

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

רקע כללי בפניי תביעה לניזקי גוף שנגרמו לתובעת, ילידת 1951, לאחר שנפגעה כהולכת רגל על ידי אופנוע שבו נהג הנתבע 1 בתאונה שהתרחשה ביום 3.9.19 (להלן: "התאונה").
הינה כי כן - לצורך מתן פסק הדין ניתן להקדים ולציין כי הצדדים אינם חלוקים על חבותה של הנתבעת והדיון ייערך בשאלת הנזק בלבד.
כאב וסבל הצדדים אינם חלוקים על הפצוי בגין ראש הנזק הלא ממוני, ומעמידים אותו בהתאם לתקנה 2 לתקנות הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים (חישוב פיצויים בשל נזק שאינו ממון), תשל"ו-1976 ולשיעור הנכות (הרפואית) על 10,065 ₪.
...
אני שבה ומבהירה כי סכום הפיצוי הינו מעבר לתשלומים שהועברו על ידי המוסד לביטוח לאומי בגין פציעתה של התובעת, ולפיכך אני דוחה את בקשת הנתבעת להורות על ניכוי סכומים אלו מהפיצוי המתקבל.
אינני מוצאת לנכון להיעתר למבוקש בעניין זה. גם אם אני יוצאת מנקודת הנחה כי הוראת סעיף 16 לחוק, איננה שוללת את שיקול דעת בית המשפט לעניין פסיקת שכר טרחת עו"ד, אינני סבורה כי זהו המקרה בו יש לחרוג משכר הטרחה המקסימלי בהתאם לחוק.
במקרה דנן - הגם שהנתבעת הכחישה חבותה לאורך ההליך, והגם שיש להצר על העיכוב שחל בבירורה של התביעה לאור המועד בו נאותה הנתבעת לחזור בה מכפירתה בחבות, הרי שבסופו של יום נוהל דיון ההוכחות בשאלת הנזק בלבד, ובהתאם לכך התנהל דיון מהיר שבתומו הושמעו סיכומי הצדדים בעל פה. בנסיבות אלו אני מורה לנתבעת לשלם לתובעת פיצוי בסך 60,065 ₪ לו יצטרף שכ"ט עו"ד בשיעור 13% ומע"מ וכן אגרה כפי ששולמה בתוספת הצמדה מיום התשלום.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום חדרה נפסק כדקלמן:

בית משפט השלום בחדרה ת"א 62119-01-19 גאנם נ' מסארוה ואח' בפני כב' השופטת קרן אניספלד תובעת אנואר גאנם ע"י עו"ד האני אבו פנה ועו"ד סלאח מרזוק נתבעים 1. אחמד מסארוה (נתבע 1 וצד שלישי) ע"י עו"ד עלאא עתאמנה ועו"ד עומר זחאלקה 2. קרנית - קרן לפצוי נפגעי תאונות דרכים 520040225 ע"י עו"ד אילן חגי 3. הראל חברה לביטוח בע"מ 520004078 (נתבעת 3 וצד רביעי) ע"י עו"ד ענבל פז פסק-דין בנושא החבות
לפני תביעה לפצוי נזק גוף לפי חוק פיצויים לנפגעי תאונות דרכים.
בלב המחלוקת ניצבה שאלת זהוי הכלי שפגע בתובעת: שמא מדובר ברכב פרטי מתוצרת טויוטה מ.ר. 6398410 (להלן הרכב או הטויוטה) – שאז חלה החבות בפצוי על נתבעת 3, מבטחת הרכב בזמן התאונה (להלן הראל), או שמדובר בטרקטורון שפגע בתובעת וברח מהמקום (להלן הטרקטורון) – ואזי חלה חובת הפצוי על נתבעת 2 (להלן קרנית).
אין בכך לאיין את מלוא עדות הדודה בדיון ביום 15.6.2022; נאמרו בו דברים מפיה שאין מחלוקת על דיוק התרגום לגביהם (בשים לב לכך שבאי-כוח התובעת ובאי-כוח אחמד דוברי ערבית).
...
נחה דעתי מעל לדרוש במבחן מאזן ההסתברויות כי גרסת הנתבע, אין בה לבדה כדי לקבוע ממצא בדבר היות הרכב המבוטח בהראל מעורב בתאונה.
התובעת תשלם לכל אחד מהנתבעים בנפרד את הוצאות ההליך בסך 5,000 ₪ ושכ"ט עו"ד בסך 17,550 ₪ (כולל מע"מ) בערכי יום פסק-הדין.
עם דחיית התביעה, נדחית ההודעה לצד שלישי ששיגרה קרנית לנתבע 1 וכן ההודעה לצד רביעי ששיגר נתבע 1 להראל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2024 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

השאלות השנויות במחלוקת האם בנסיבות העניין אחראית קרנית לפצות את התובע בגין ניזקי הגוף שנגרמו לו? ככל שהתשובה לכך חיובית- האם זכאית קרנית להפרע, ואם כן- ממי? האם מהנתבע הנוהג ברכב או מהבעלים של הרכב או מהמעסיק מחלקם או מכולם? על מנת להשיב לשאלת זכות החזרה של קרנית למי מהצדדים, יש לבחון האם הוכח כי הבעלים של הרכב לא ידע כי הרכב אינו מבוטח? האם זכאית קרנית להפרע גם מהנהג הפוגע? של מי היתה האחריות להסדיר את הפוליסה- של הנתבע- דהיינו, הנהג הפוגע, או של צדדי ג' - המעסיק או הבעלים של הרכב הפוגע? לאחר שאקבע את שאלת האחריות וזכות החזרה של קרנית למי מהצדדים, הצדדים חלוקים ביניהם אף בשאלת הנזק שכן קיימת מחלוקת על הקף הפגיעה של התובע ועל הממצאים הרפואיים שלו, והדבר ייבחן בהתאם לחומר הרפואי המצוי בתיק וחוות דעת של מומחה בית המשפט.
בשים לב כי אין מחלוקת כי התובע נפגע בתאונת דרכים ואין מחלוקת כי לרכב הפוגע לא היתה פוליסת ביטוח תקפה במועד התאונה, ולכן דין התביעה של התובע כנגד קרנית להיתקבל והתובע זכאי לפצוי מאת קרנית בגין ניזקי הגוף, שיוכחו על ידו ואשר שנגרמו לו, בעקבות תאונת הדרכים ועיקר המחלוקת בין הצדדים, נסובה סביב זכותה של קרנית לחזור למי מצדדי ג'.
סיכום ביניים לעניין שאלת החבות נוכח כל האמור לעיל אני קובעת כי תביעת התובע בגין ניזקי הגוף שנגרמו לו בתאונת הדרכים מושא ההליך מתקבלת בזאת וקרנית מחויבת לפצות את התובע בגין ניזקי גוף אלו.
...
לאחר שעיינתי בסיכומי הצדדים בדבר בסיס השר של התובע ערב התאונה, הרי שהתחשיב שבוצע ע"י הנתבעת בסעיף 16 לסיכומים מטעמה, מקובל על בית המשפט ואני מוצאת להעמיד את בסיס השכר של התובע, בשערוך להיום על סך של 4,500 ₪.
סוף דבר הנתבעת קרנית - תשלם לתובע את הסכום שפסקתי לעיל.
כמפורט לעיל, דינה של ההודעה לצדדי ג' 2 ו-3 ( מור ומשה סבן) להתקבל והם אחראים ביחד ולחוד ובשים לב לחלוקה שנקבעה להשיב לקרנית את כל הסכומים שהיא עתידה לשלם בתוספת שכר טרחת עורך דין בשיעור של 13% + מע"מ כחוק מהסכום שפסקתי לעיל לאחר ניכויי מל"ל. ההודעה לצד ג' של קרנית כנגד צד ג' 1 (יהודה אלירן) נדחית, ואני מחייבת את צדדי ג' 2-3 בשים לב להתנהלותם כפי שעלתה בתיק לפניי, ביחד ולחוד, לשלם לצד ג' 1 שכר טרחת עורך דין בשיעור של 13% + מע"מ מהסכום שפסקתי לעיל לאחר ניכויי מל"ל. לא נעלם מעיניי משמעותו של פסק הדין כלפי צדדי ג' 2-3, וכי המדובר במשמעות כספית לא מבוטלת וצר לי על כך. אולם, מתן היתר לעובדים לעשות שימוש ברכב מנועי, ללא ביטוח חובה מנוגד לחוק ומהווה מחדל חמור ביותר, אשר יש לו תוצאות כספיות לא מבוטלות, כדוגמאת פסק דין זה. הסכומים ישולמו בתוך 30 יום ויישאו הפרשי הצמדה וריבית כדין.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו