מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעת נזקי גוף בתאונת דרכים: חבות ונזק בהיעדר כיסוי ביטוחי

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום ראשון לציון נפסק כדקלמן:

בפניי תביעה לפיצויים בגין ניזקי גוף לפי חוק פיצויים לנפגעי תאונות דרכים, תשל"ה - 1975 (להלן: "החוק") עקב תאונת דרכים שארעה לתובעת ביום 9.10.2017 במהלך נסיעה באוטובוס.
העידר כסוי בטוחי הנתבעות טענו עוד כי התובעת לא הוכיחה כי רישיונו של נהג האוטובוס היה תקף במועד התאונה, ועל כן לא הוכחה חבות המבטחת.
...
אני דוחה את הטענה.
לפיכך, מקובלת עלי קביעתו של המומחה לקבוע לתובעת את מלוא שיעור הנכות בהתאם לסעיף 37 (7) (א) לתקנות המל"ל. לא מצאתי כי נפלה בחוות דעת המומחה טעות, לא כל שכן, טעות בולטת לעין, המצדיקה התערבות בעניין זה. אף טענת הנתבעות, לפיה מגבלותיה של התובעת ערב התאונה הם שגרמו להגבלה בכיפוף לפנים ולא התאונה, דינה להידחות.
סוף דבר נוכח האמור אני מקבל את התביעה ומחייב את הנתבעות, ביחד ולחוד, לשלם לתובעת סך של 62,785 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

תביעה לניזקי גוף בעילה לפי חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים, תשל"ה – 1975.
במוקד התובענה טענה להעדר כסוי בטוחי, בשל העובדה כי על רישיון הנהיגה של התובע הוטלה הגבלה, בהתאם לחוק ההוצאה לפועל.
פסק דין זה יעסוק בשאלת החבות ושאלת גובה הנזק כפי שיפורט להלן.
סוף דבר, ומהנימוקים שפורט לעיל אני קובע כי התאונה מכוסה בכיסוי בטוחי על ידי הנתבעת וכי עליה לפצות את התובע על נזקיו שיפורטו לעיל.
...
ביום 10/5/21 סיכמו הצדדים את טענותיהם בעל פה. הכרעה ודיון לאחר ששקלתי טענות הצדדים הגעתי למסקנה כי דין התביעה להתקבל.
ביום 24/2/2015 הגיש התובע תגובה לבקשת הנושה בה כתב "אבקש את כבודו לא לענות בחיוב לבקשת הזוכה היות והנני עובד כאיש אחזקה.....". אני קובע כי תגובה זו מתייחסת לבקשה שהוגשה והיא באה בתגובה אליה כאשר היא אינה מתייחסת להחלטה שניתנה בעקבותיה.
לכן אני דוחה את הטענה.
סיכום לסיכום יש לפסוק לתובע את הסכומים כדלקמן: כאב וסבל 186,088 ₪ הפסדי שכר לעבר 473,350 ₪ עזרה והוצאות לעבר 130,000 ₪ הפסד כושר השתכרות לעתיד 690,806 ₪ הוצאות ועזרה לעתיד 870,000 ₪ הפסד תנאים סוציאליים 145,570 ₪ סה"כ 2,495,814 ₪ התובע קיבל ומקבל קצבת נכות כללית ושירותים מיוחדים.
לכן אני מחייב את הנתבעת לשלם לתובע סך של 1,743,041 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום קריית גת נפסק כדקלמן:

פרק ראשון - רקע כללי התובעת, ילידת 1991, הגישה תביעה זו לפצוי כספי בגין נזק גוף שניגרם לה בתאונת דרכים ביום 26.11.2016, כאשר היתהפכה עם טרקטורון ליד אילת.
אשר לחבות - אם ייקבע כי התאונה אירעה בטרקטורון המבוטח, כי אז תפול החבות על המבטחת של הטרקטורון המבוטח, הנתבעת 6 הפול חברה לביטוח בע"מ (להלן: "הפול"), ואילו אם ייקבע כי התאונה אירעה בטרקטורון ללא ביטוח, כי אז תפול החבות על הנתבעת 1 קרנית הקרן לפצוי נפגעי תאונות דרכים (להלן: "קרנית"), אשר הגישה הודעה לצד שלישי נגד הנתבעים 2-5, בעלת הטרקטורון ללא ביטוח, החברה שהשכירה את הטרקטורון מנהלה ובעל המניות בחברה (להלן יכונו הצדדים השלישיים כולם: "והבה").
סיבת ההחלפה, לפי עדי והבה, לא נגעה איפוא להעדר ביטוח, אלא לתקלה! מוריס והבה העיד כי מייד כאשר רק ניגשו, העובד עמית והלקוחות התובעת ועורקבי, לטרקטורון ללא הביטוח הוא יצא והורה להחליפו (ע' 87 ש' 5 – 10 לפרו').
נפסק כי מוטלת חבות אישית על המנהל, שהתרשלותו הביאה למצב בו אדם נהג ללא כסוי בטוחי תקף.
...
לא התעלמתי מטענות אלה ואחרות לגבי אמינותה של התובעת, אולם בסופו של דבר, בסוגייה המהותית של זיהוי הטרקטורון עליו נהגה, לא הוצג כל הסבר מניח את הדעת, מדוע שלא לאמץ את עדות התובעת, שהיתה בהירה, בטוחה ומחוזקת ע"י ראיות אחרות: התובעת הסבירה היטב מדוע היא משוכנעת שהטרקטורון שצולם על ידה, שלפי מספרו הוא הטרקטורון הלא מבוטח, הוא זה שבו ארעה התאונה.
פרק שישי - סיכומו של דבר לאחר שנקבע כי התאונה ארעה בטרקטורון ללא הביטוח, אני מחייב את קרנית לשלם לתובעת סכום כולל של 126,000 ₪, בצירוף שכר טרחה והוצאות בסכום כולל של 19,165 ₪ והשבת האגרה הראשונית ששולמה, הכול בניכוי שכר טרחתו של המומחה בתחום האורתופדי דר' קורנגרין, אשר לא מצא נכות צמיתה.
התביעה נגד הפול נדחית, ומאחר והפול צורפה אך ורק לנוכח טענת קרנית ווהבה כי כלי הרכב שהיה מעורב בתאונה היה טרקטורון המבוטח על ידה (ר' בקשה מיום 13.2.2019), הרי שאני מחייב את קרנית לשלם לפול שכר טרחה והוצאות בשיעור כולל של 19,165 ₪.
אני מקבל את ההודעה לצד שלישי באשר לצדדי ג' 2, 3, 4 (החברה, טל ומוריס), אשר ישיבו לקרנית, יחד ולחוד, כל סכום ששולם על ידה, לתובעת או לפול, בצירוף שכר טרחה והוצאות בסכום נוסף וכולל של 19,165 ₪, וכן השבה של עלות שכר הטרחה של חוות הדעת של המומחה בתחום הנוירולוגי בו נשאה קרנית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

בתביעה לניזקי גוף שנגרמו לתובע בתאונת דרכים מבוא ביום 3.8.14 בערב התובע נהג ב"אוטובוס זעיר פרטי" מסוג מרצדס מ.ר. 52-171-14.
נוכח סרוב המבטחת של המיניבוס להכיר בחבות, הגיש התובע תביעה לפי חוק פיצויים לנפגעי תאונות דרכים תשל"ה-1975 (להלן: "חוק הפלת"ד") ובמסגרתה תבע את המבטחת מנורה ולחילופין את "קרנית". "קרנית" הכחישה גם היא החבות וטענה כי התאונה מכוסה על ידי "מנורה", לחילופין, התובע אינו זכאי לפצוי בשל כך שהוא הנהג ברכב הלא מבוטח, והחוק מגביל זכאותו (ס' 7(5) לחוק הפלת"ד), וכי לא מדובר בנהג תמים, אלא במי שידע שאין ביטוח וכמי שנחשב לבעל הרכב מכוח החזקתו במניות חב' האחים תור – בעלת הרכב.
האם מנורה מושתקת מלטעון להעדר כסוי אם זו "הסעה בשכר", נשאלת השאלה האם "מנורה" מושתקת מלטעון להעדר כסוי בטוחי, שעה שכיסתה את ניזקי הרכוש, הגישה תביעת שבוב נגד הנהג הפוגע, במסגרתה הצהירה על כסוי בטוחי וקיום עילת שבוב בהתאם לחוק חוזה ביטוח התשמ"א-1981.
...
כהמשך ישיר למסקנה זו, אני דוחה התביעה נגד "קרנית" ונגד נתבע 3 (הנהג הפוגע) ומחייבת את התובע לשאת בהוצאותיהם בסך 11,700 ₪ לכל אחד מהם.
אני מפנה לסיכומי ב"כ נתבע 3 (סעיפים 66-69), המקובלים עליי, ואני קובעת כי לא חל סעיף 7 (5) לחוק הפלת"ד. לו קרנית היתה נושאת בנזק, היא היתה זכאית לשיבוב מבעלת הרכב , צד שלישי 1, כאמור בסעיף 9(3) לחוק הפלת"ד. אני מסופקת אם קמה לה עילת תביעה נגד מנהל החברה בסאם (ס' 2 ב' בהודעה לצד שלישי ששליה לא הוכח).
סוף דבר אני מחייבת את נתבעת 1 לשלם לתובע סך של 59,184 ₪ (36,400 ₪ כאב וסבל , 60,000 ₪ פיצוי גלובאלי לעתיד ו-2,000 ₪ הוצאות, בניכוי 39,216 ₪).

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

על כן, במקרה שלנו, משפיצתה קרנית את הנפגע, שאין בידו לתבוע את הפיצויים בגין נזק הגוף שניגרם לו עקב תאונת דרכים מאת מבטח, עומדת לה זכות חזרה בהתאם להוראת סעיף 9(א) לחוק הפיצויים, ובין השאר, עומדת לה זכות חזרה כנגד משוללי הזכאות על פי חוק הפיצויים.
ההלכה על פיה יש לידון ולהכריע בעניינינו, סוכמה בע"א 1872/22 הנ"ל כך: "... למי ששילם פיצויים לפי חוק הפלת"ד (לדוגמא, קרנית) עומדת זכות חזרה - הן כלפי מי שנהג ברכב ללא כסוי בטוחי מתאים; הן כלפי בעל הרכב או המחזיק בו שהתיר לאחר לנהוג ברכב ללא כסוי בטוחי מתאים. זכות זו מותנית בקיומו של אשם בהתנהגות הנהג או המתיר; כשהנטל להוכיח את קיומו רובץ לפתחו של משלם הפצוי (ראו: אליעזר ריבלין תאונת הדרכים 552 (מהדורה רביעית, 2011))" [פסקה 14, ההדגשות הוספו].
בפסיקה נקבע בהקשר זה כי "... החוק, שהטיל אחריות מוחלטת, בא לקיים את זכות הנפגע לפצוי ללא הוכחת אשם, ופקודת ביטוח רכב מנועי [נוסח חדש], שהטילה ביטוח חובה, נועדה אף היא להבטיח את הנפגע, שיהיה לו ממי לגבות את הפצוי. המטרה איננה להגן על בעל הרכב או על המשתמש בו. הביטוח נידרש לא כדי להגן עליהם מפני תביעת פיצויים שלא יוכלו לעמוד בה אלא להגן על הנפגע. שלא ימצא את עצמו בפני שוקת שבורה, כשהם לא יוכלו לעמוד בתביעתו. אם בגלל מחדל שלהם אין ביטוח המכסה את החבות, אין להם על מה ועל מי להלין. אין כל אינטרס צבורי בהגנה עליהם מפני עצמם. יש ויש אינטרס צבורי לשמור על כך, שקרנית תוכל לקבל החזר של מלוא הסכומים שנאלצה לשלם בגלל מחדלם" [ע"א 483/84 קרנית קרן לפצוי נפגעי תאונות דרכים נ' אברהם, פ"ד מא(4) 754, 763-764 (1987)].
משכך, אני קובע כי בנסיבות העניין, היה על צד ג' לדעת על העידר הכסוי הבטוחי, ומשנהג בקטנוע ללא ביטוח מתאים, קמה חבותו כלפי קרנית.
...
סוף דבר לאור כל האמור, המסקנה המתחייבת היא כי דין ההודעה של קרנית כנגד צד ג' להתקבל.
אני מחייב את צד ג' לשפות את קרנית במלוא הסכום שהיא שילמה לתובע, דהיינו בסכום של 500,000 ₪.
אשר להוצאות, קרנית הגישה רשימה של ההוצאות הריאליות שנגרמו לה בהליך זה, וכן חשבון שכ"ט עו"ד. אחר שעיינתי באלה, אני מחייב את צד ג' לשלם לקרנית הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בהליך זה בסכום כולל של 60,000 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו