בפני בקשת התובעת, כי אורה על מינוי מומחה רפואי בתחום הא.א.ג. בעקבות ניזקי גוף שנגרמו לה, לטענתה, בתחום זה עקב מעורבותה בתאונת דרכים מיום 16.1.13 נשוא תובענה זו.
ההתנהלות התובעת עד כה – על קצה המזלג:
עסקינן בתביעה לפיצויים מכוח חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים (להלן: "פלת"ד"), שהוגשה לבית המשפט כנגד הנתבעת עוד ביום 14.09.18.
המומחה סבר, כי לא נותרה לתובעת נכות נוירולוגית צמיתה, ו"כי תלונותיה נושאות אופי בעיקר נפשי .
הנתבעים מציינים עוד בתגובתם לבקשת המינוי, כי ראשית הראייה הנדרשת הנה לא רק לעצם קיומה של הנכות הנטענת, אלא גם לקיומו של קשר סיבתי בין הנכות ובין התאונה, קשר סיבתי אשר לעמדת הנתבעים אינו קיים בעניינינו.
נוכח האמור, קיים קושי רב למצוא ראשית ראיה לנכות של התובעת בתחום הא.א.ג עקב התאונה.
...
אשר לדרישת הרצף הטיפולי נקבע –
"עוד הובהר כי גם העדר רצף טיפולי אין בו, כשלעצמו, כדי לאיין מינויו של מומחה רפואי וכי הדרישה לרצף טיפולי אינה דרישה קונקלוסיבית (בר"ע (מחוזי חיפה) 1317/05 טומשפולבסקי נ' הדר חברה לביטוח בע"מ (2006); בר"ע (מחוזי תל אביב) 1303/02 אורן נ' אלבז (2002); בר"ע 48716-07-12 (שלום -ת"א) סמיון וולרי נ' כלל חברה לביטוח (2012))."
(רע"א 1764-03-23 (מחוזי מרכז) פלונית נ' פלוני (פורסם בנבו, 2.4.23))
השאלה הינה אפוא, האם במקרה זה הצביעה התובעת על "ראשית ראיה" כנדרש בתחום הא.א.ג, המצדיקה מינויו של מומחה מטעם בית המשפט?
לאחר שעיינתי בבקשה והנספח לה ובתגובה, כמו-גם בפסיקה הנוהגת בנדון דידן, וחרף חלוף הזמן הניכר בין שני מועדי בדיקות השמיעה ומאפייני הטנטון שנערכו לנתבעת, פרק זמן של כעשור ללא תיעוד רפואי המעיד על רצף טיפולי בתווך, מצאתי כי יש לקבל את הבקשה למינוי מומחה בתחום א.א.ג., אם כי בדוחק רב.
אכן, כטענת התובעת, בהתאם למסמכים הרפואיים אשר היא צירפה לכתב התביעה, בחודשים הסמוכים לאחר התאונה מתועדים תלונותיה בדבר ירידה בשמיעה וטנטון, כאשר המסמך האחרון לאותה תקופה הסמוכה לתאונה המתעד זאת, הינו ביקורה אצל רופא א.א.ג מיום 12.8.13.
חרף העובדה כי עסקינן בתביעה לנזקי גוף בהתאם לפלת"ד, אך בשים לב לעיתוי הגשת הבקשה למינוי המומחה בתחום א.א.ג. (כ- 5 שנים ממועד הגשת התביעה וכעשור לאחר קרות התאונה), כמו גם לדלות החומר הרפואי התומך בה, כפי שעמדתי על כך לעיל, אני מורה כי התובעת תישא בשלב זה בשכר טרחת המומחה.
לפיכך אני מורה, כי הנתבעת תפקיד בקופת ביהמ"ש סך 4,600 ₪, עד ליום 15.05.23, להבטחת תשלום שכר טרחת המומחה שימונה, ותמסור על כך הודעה תואמת לתיק.