תביעה לפיצויים בגין ניזקי גוף שנגרמו לתובע בתאונה, שלטענתו היא תאונת דרכים.
רקע והעובדות שאינן במחלוקת והמחלוקת
התובע, יליד 13.4.1975, נפגע בשתי תאונות ופצוי בגין שתיהן נתבע תחילה בתביעה זו.
בתאונה הראשונה, שאירעה ביום 16.1.18, נפגע התובע כנהג ברכב שלו.
גם כאן היתה הנתבעת מבטחת השמוש ברכבו של התובע וגם כאן הוכרה התאונה על ידי המל"ל כתאונת עבודה ובמסגרתה אובחנה לתובע חבלה בברך ימין ונקבעה לו בגינה נכות אורתופדית צמיתה בשיעור של 10%, המהוה בעניינינו "קביעה על פי דין".
בגין פגיעתו בתאונה שולם לתובע סך כולל של 68,387 ₪ (דמי פגיעה בסך 1,224 ₪ וגמלת נכות בסך 67,163 ₪).
מהפן המשפטי, נשאלת השאלה האם נפילתו ופציעתו של התובע בנסיבות בהן החל בפריקת המזרן, נכללת בהגדרת "תאונת דרכים".
כידוע הגדרת "תאונת דרכים" מחייבת קיומו של נזק גוף שניגרם "עקב שימוש ברכב מנועי למטרות תחבורה". המונח "שימוש ברכב מנועי" מוגדר כך:
"נסיעה ברכב, כניסה לתוכו או ירידה ממנו, החנייתו, דחיפתו או גרירתו, טפול-דרך או תיקון-דרך ברכב, שנעשה בידי המשתמש בו או בידי אדם אחר שלא במסגרת עבודתו, לרבות הדרדרות או היתהפכות של הרכב או היתנתקות או נפילה של חלק מהרכב או מטענו תוך כדי נסיעה וכן הנתקות או נפילה כאמור מרכב עומד או חונה, שלא תוך כדי טיפולו של אדם ברכב במסגרת עבודתו ולמעט טעינתו של מטען או פריקתו, כשהרכב עומד" (ההדגשה – לא במקור).
...
מעבר לכך, אין בידי לקבל את טענות התובע גם, או בראש ובראשונה, מהטעם שמדובר בטיעון עובדתי חלופי שאין לו מקום (מעבר להיותו הרחבת חזית).
סיכומם של דברים
תביעת התובע נדחית.
התובע ישלם לנתבעת הוצאות משפט (אגרת בית משפט והוצאות העד שזומן על ידה בסך 350 ₪, כפי שנפסק בדיון) וכן שכ"ט עו"ד בסך של 5,850 ₪.