מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעת נזקי גוף בגין מעידה ונפילה בשטח עירוני

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום בת ים נפסק כדקלמן:

רקע כללי לפניי תביעה לניזקי גוף שנגרמו לתובעת ילידת 1974, אשר נפגעה ביום 31/5/2018, עת לטענתה פסעה על מדרכה ברחוב הבנים 21 בשטחה המוניציפאלי של עריית רמת גן ונתקלה בשפת מדרכה משובשת, כך על פי הנטען (להלן: "התאונה").
חובה זו כחובה מושגית נקבעה מקדמת דנא בפסיקה עניפה והנה בבחינת הלכה פסוקה שאינה צריכה ראיה, שהרי יחסי שכנות שבין רשות עירונית לבין הולך הרגל הפוסע ברחובותיה, נמצאים בליבת דיני הנזיקין.
יחד עם זאת, בפסיקה נקבע גם כי ככלל, נפילה, מעידה, או החלקה הנם סיכון טבעי ורגיל בפעילות בני האדם ושכיחותו בלתי מבוטלת בשגרת היומיום, ועל כן לא כל נפילה או החלקה תקים חבות אוטומאטית של בעלי המקרקעין בשטחו אירעה הנפילה/החלקה כלפי המבקר.
...
נפתח הדיון בפרק החבות; סוגיית החבות טענות הצדדים לטענת התובעת, התאונה ארעה בשל רשלנותה של הנתבעת בגין תחזוקה לא נאותה של המדרכה, ומשכך ומאחר ומדובר במפגע המהווה סיכון בגינו נתקלה התובעת ונפלה, אזי יש לקבל את התביעה במלואה.
משכך, השאלה הנשאלת אשר סביבה יסוב הדיון היא: האם בנסיבות המקרה דנן ועל בסיס המסכת הראייתית שנפרשה בפני בית המשפט, עמדה התובעת בנטל השכנוע להוכיח את עצם קרות התאונה ונסיבותיה כנטען על ידה, כמו גם קיומו של סיכון צפוי ובלתי סביר, אשר הוא בלבד מקים התנהגות עוולתית ביחס לנתבעת? בשאלה זו יעסוק הפרק הבא; ניתוח עובדתי על בסיס המסכת הראייתית עוד בטרם אדרש לשאלת המפגע הנטען והאם אכן עומד בתנאי בלעדיו אין של "סיכון בלתי סביר וצפוי", אשר רק בהתקיימו מוטלת חבות על המזיק כפי שנקבע בפסיקה, ולאחר עיון מדוקדק בראיות שנפרשו בפניי, באתי למסקנה כי למעשה התביעה כלל לא "מתרוממת" להגיע לשלב של בחינת הסיכון הנטען, שכן התובעת כלל לא עברה את המשוכה הראשונה: להוכיח באילו נסיבות ובאיזה אופן ארעה התאונה.
וכך סיפרה: "...הלכתי לאורך הכביש, ולקראת הסוף הייתה חניה והיו מכוניות ולא יכולתי ללכת על המדרכה, ירדתי לכביש, ואז היה שם תמרור ונכנסתי בו ואז נפלתי בחוזקה על הרצפה. אנשים יצאו מהמכוניות ובאו לעזור לי. עד היום הרגל שלי על הפנים. אני במצב על הפנים. כאשר בית המשפט מציג לי את התמונות שצורפו לתחשיב מטעמי- אני אומרת שהמקום שונה. זה לא פייר. אני מצביעה על המקום שהיה התמרור. כאשר בית המשפט שואל אותי מתי צולמו התמונות ועל ידי מי- התמונות צולמו על ידי אחרי איזה חצי שנה אולי יותר. הייתי עם גבס ואף אחד לא יכול היה לעזור לי. עד שמישהו לקח אותי למקום לצלם. תביני איך שבאה המכונית רצתי מהר לעלות על המדרכה כדי שלא אדרס ואז נפלתי. נפלתי מהמדרכה כי הכל היה שבור. כאשר בית המשפט מבקש ממני להראות על גבי התמונות היכן המפגע ממנו נפלתי- בתמונות שמוצגות לי אני אומרת שעליתי על המדרכה פה ונפלתי. אבל הם שינו. מה זה הדבר הזה? ... כאשר בית המשפט שואל אותי האם התמונות משקפות מצב שקדם לתאונה או לאחריה- זה נראה לי התמונות שאחרי השינוי. כי כל המרצפות היו שבורות. התמרור היה אמור להיות פה. את רואה? נכנסתי בעמוד הזה ובום נפלתי על הרצפה חצי שעה עד שבא מישהו לעזור לי. זה לא עמוד זה תמרור. אני איבדתי את ההכרה. ברגע שהאמבולנס בא לא יכולתי לדבר בקושי נשמתי. זה היה תמרור". (הדגשות שלי- א.ב) לשון אחר, בתיאור חופשי ובלתי מעובד לתצהיר עדות ובשפתה של התובעת, תיארה זו האחרונה נסיבות שונות לחלוטין ממה שטענה בצורה כוללנית בכתב התביעה ובתצהיר העדות עליו חתמה חודשיים לאחר אותה ישיבת קדם משפט.
אין בידי לקבל הסבר דחוק זה אשר בא מפיו של בא כוחה של התובעת במקום שיבוא "מפי הגבורה", קרי מפי התובעת עצמה.
לאור כל המקובץ לעיל, והגם שמוכנה אני לקבל טענת התובעת לנפילה ברחוב של הנתבעת באותו יום מר ונמהר מבחינתה, באתי למסקנה כי התובעת לא הוכיחה את נסיבותיה של התאונה הנטענת, לא הוכיחה קיומו של קשר סיבתי בין נפילה זו לבין מפגע כלשהו במדרכה, לא כל שכן כזה שיש להטיל על הנתבעת חבות לגביו.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

תביעה לקבלת פיצויים בגין ניזקי גוף.
בתצהיר עדותה הראשית (להלן – מוצג ת/1), התובעת הצהירה כך: "ביום 2.3.15, בשעה 15:00 או בסמוך לכך, עת הלכתי על המדרכה הציבורית העשויה מאבנים מישתלבות ברח' כרמל אליאס בטירת כרמל, נפצעתי בתאונה, כאשר לפתע נתקלה רגלי בשקע עמוק שנוצר בין האבנים המשתלבות אשר יצאו ממקומן ו/או לא הונחו כראוי ו/או שקעו, באופן שיצר הפרש גובה בינן לבין שאר אבני המדרכה וכתוצאה מכך אני מעדתי, איבדתי את שיווי משקלי ונפלתי בעוצמה על צד ימין של הגב והכתף ונחבלתי בצורה קשה בחלקי גופי השונים ובמיוחד בכתף ימין (מסכת העובדות הנ"ל תקרא להלן - התאונה)". (ראו סעיף 4 (א) במוצג ת/1).
הנתבעת אף הוציאה לשטח הנטען אנשים מטעמה לתיקון המפגע, בסמוך לאחר קרות הארוע (ראו: נספח ב' למוצג ת/1 (להלן – ת/1/ב)).
שאלת האחריות: לית מאן דפליג, כי מוטלת חובת זהירות מושגית על רשות עירונית לדאוג לבטיחות הדרכים ולמניעת מכשולים שעלולים לסכן את שלום הציבור.
מצב המדרכה, כמשתקף מהתמנות (נספח א' למוצג ת/1) מעיד על כך כי מדובר במפגעים שנוצרו לא בן רגע, אלא עם הזמן.
...
גובה הפיצוי: בגין ראש הנזק הלא ממוני (כאב וסבל) - בהתחשב במכלול הנתונים: גיל התובעת, תקופת ההחלמה, מהות הטיפול שניתן, שיעור וטיב הנכות הרפואית, אני קובעת, כי בגין ראש נזק זה, התובעת זכאית לפיצוי בסך של 65,000 ₪.
בראש הנזק של הוצאות רפואיות והוצאות נסיעה לעבר - אמת הדבר כי התובעת הציגה קבלות על סכומים זעומים מאוד, אולם לאחר עיון במסמכים הרפואיים, ובהתחשב במספר הביקורים לטיפולים, שוכנעתי כי יש לפסוק לתובעת פיצוי גלובלי בסך של 5,000 ₪.
לסיכום מהמקובץ לעיל, אני מקבלת את התביעה ומחייבת את הנתבעת, לשלם לתובעת פיצויים בסך של 120,000 ₪ בצירוף סך של 28,080 ₪ בגין שכ"ט עו"ד ובצירוף סך של 3,705 ₪ בגין הוצאות משפט (עלות חוות דעת המומחה מטעם התובעת ואגרת פתיחה).

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום אילת נפסק כדקלמן:

בפני תביעת ניזקי גוף.
התובעת, ילידת 23.7.1973, טוענת שביום 3.11.2017 נפלה על הקרקע בשל העובדה שרגליה נתקלו במכסה בור ביוב שהתרומם בשל לחץ הפסיעה שהופעל עליו על ידה, שכן לא היה מחובר חיבור של קבע לקרקע, ונגרמו לה ניזקי גוף (להלן: "התאונה/הארוע").
היות ומדובר בשטח ערוני, כאמור בעדותו של אלי גל, עובד הנתבעת 2, בעמוד 25 לפרוטוקול מתאריך  9.5.2021 (החל משורה 19) - הוא נמצא באחריות הנתבעת 1 .
על התובעת, שרצתה לייחס את הבור לנתבעת 2 למרות שמכסה הבור אינו נראה ככזה השייך לנתבעת 2, להוכיח את אמירתה בעיניין זה והיא לא עשתה כן ואף לא הביאה, למצער, עד מטעם פנינת הים על מנת שיעיד שהבור אינו שלו.
באשר לטפול בביבים הנמצאים באחריות תאגיד ערוני,  סעיף 10 לחוק  הרשויות המקומיות (ביוב) תשכ"ב-1962 ("רשות מקומית תחזיק את ביובה במצב תקין להנחת דעתה של רשות הבריאות " ) לא פטר את העיריה מאחריותה בנזיקין בשל ניזקי גוף שנגרמו לציבור הרחב.
...
לאור הצלקת הלא ברורה שגולתה לי אני סבורה כי אין מקום לפצות את התובעת ברכיב זה. הוצאות רפואיות: התובעת טענה כי נגרמו לה הוצאות ואין לצפות שתשמור כל קבלה וקבלה.
סיכום: לאור כל האמור לעיל אני מוצאת לנכון כי הפיצוי ההולם בשקלול כל האמור לעיל עומד על סך 51,584 ש"ח. היות וקבעתי כי על הנתבעת 1 לשאת בתשלום מחצית מסכום זה, על הנתבעת 1 לשלם לתובעת 25,792 ₪ בצירוף הסכומים הבאים: עבור השתתפות בעלות חוות דעת המומחה מטעם בית המשפט (5,500+מע"מ = 6,435 ש"ח) - 50% - דהיינו 3217.50 ש"ח. בהנחה שהנתבעות 1 ו-2 שילמו כל אחת 1,608.75 ש"ח תעביר הנתבעת 1 לנתבעת 2 1608.75 ₪ תוך 30 יום מהיום.
כמו כן תשלם הנתבעת 1 לתובעת את מחצית האגרה ושכ"ט עו"ד בסך 5,850 ש"ח כולל מע"מ. דוחה כאמור את התביעה נגד הנתבעת 2 ומחייבת התובעת לשלם לנתבעת 2 את הסך 5,850 ש"ח כולל מע"מ תוך 30 יום מהיום.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

לפניי תביעה לניזקי גוף שארעו לתובע בגין טענה לנפילה ברחוב, בשטח הצבורי השייך לעריית טירת הכרמל.
אף נאמר כי "נסיון החיים מלמד שנדירים המקרים בהם אין בתוך עדות, בייחוד עדות ארוכה, קטע זה או אחר של אי דיוק, שיכחה או אף הנתקות מתאור האירועים לאשורם, במיוחד מקום שמדובר בעדות שנמסרה זמן רב לאחר הארוע." לכן אי הדיוק שנפל בכל הקשור למועד הפניה לטפול רפואי, וההבדלים המינוריים או הזניחים בין עדות התובע ורעייתו, הם טבעיים ודוקא מעיד על מהימנותם.
בעיניין זה כל מה שהוכח שהמדרכה תוקנה ועובדה אך לא הוכח כי התיקון בוצע על ידי העיריה, שכן התובע משער בעיניין זה. אולם מאידך המצהיר מטעם העיריה לא טרח לבדוק ברשומי המוקד העירוני היה דיווח מטעם התובע.
...
לאחר כל זאת, נחה דעתי שיש לקבל את עדות התובע בנימוק שאני נותן בעדותו אמון מוחלט ומלא.
אני מקבל את הסבריו של התובע בנקודה זו, והתובע הוכיח למעשה כי נכותו בגין התאונה היא נכות הנושאת עמה פאן תפקודית.
בשים לב לכל האמור לעיל, נראה לי נכון וצודק להעמיד את נכותו התפקודית של התובע בגין התאונה על שיעור של 10%.
על כן, אני מחייב את הנתבעת לשלם לתובע סך של 167,379 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2024 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפני תביעה לפיצויים בגין ניזקי גוף שנגרמו לרוכב אופנוע בתאונת דרכים כשהחליק על כתם שמן.
בסמוך לאחר התאונה, ועוד בטרם הגיעה המישטרה למקום, הוזעק למקום עובד עריית רמת גן אשר החל לטפל בכתם השמן, שהשתרע על פני שטח נרחב לכל רוחב הכביש, באמצעות שפיכת שקי נסורת לספיגת השמן.
בהודעתו במישטרה באשר לנסיבות התאונה מעיד התובע, בין היתר, כך: "ואיך שהתחלתי את העיקול ראיתי אופנוע לפני מחליק ונופל. האטתי אבל בכל זאת החלקתי ימינה שמאלה על כתם שמן גדול על כל הכביש... וגם אשה נוספת שבאה לעזור לי החליקה על הכביש מהשמן..." (עמ' 35 למוצגי התובע) בדו"ח פעולה של משטרת ישראל מיום התאונה נרשם שביום 3/11/2020 בשעה 11:11 התקבלה הודעה ממודיע בשם טוהר זהבי על תאונת דרכים ברח' אחד העם 4 ברמת גן. "המודיע מוסר כי 2 אופנועים החליקו עקב כתם שמן על הכביש...". (עמ' 7 למוצגי הנתבעת).
מלבד דו"ח המוקד העירוני שעניינו הדיווח על כתם השמן מיום 3/11/2020 בשעה 11:14 – לאחר קרות התאונה מושא התביעה – ואופן הטיפול במפגע, לא הגישה הערייה את רשימת הדיווחים שקבלה בשעות שלפני התאונה, שמהם ניתן ללמוד שלא קדם דיווח אחר לדווח שהוגש.
...
הנתבעת הציעה בתחשיב הנזק מטעמה פיצויים בסך 25,000 ₪ בראש נזק זה. בהתחשב בשני הניתוחים שעבר התובע, בתהליך ההחלמה הממושך ובתקופות הנכות הזמנית, בנכות הרפואית הצמיתה של התובע ובמגבלות שמהן עתיד התובע לסבול עד אחרית ימיו, אני סבור שסך של 120,000 ₪ הוא פיצוי ראוי בגין נזק שאינו ממוני.
סוף דבר התובע רכב על אופנוע שלא היה מבוטח בביטוח חובה והחליק על כתם שמן גדול שהיה בכביש.
על יסוד כל האמור לעיל, תשלם הנתבעת לתובע את הסכומים הבאים: פיצויים בסך 341,500 ₪; הוצאות משפט בסך 2,500 ₪ (אגרות משפט, שכר עדים ושכר בטלת התובע).
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו