התביעה הנזיקית שלפניי נוגעת לשתי תאונות עבודה שהתרחשו במקום העבודה.
בנימוקי הוועדה הרפואית המחוזית של משרד הבריאות לאישור פרישתה נרשם: "כח עזר עבודה הדורשת מאמץ גופני כולל הרמת משאות. סובלת ממגבלות אורטופדיות בכתף ימין ובברכיים המונעים ממנה לבצע עבודתה התקנית. מאחר ומצבה יציב ולא נמצאה לה עבודה חלופית שאינה דורשת מאמץ פיזי הוועדה בדיעה שיש מקום לפרישתה"[footnoteRef:2].
העובדה שלא זומנה לעדות הגב' לילי סברנסקי שנרשמה בטופס כעדה לארוע, בהנתן שזו עובדת של הנתבעת, לא פועלת בהכרח לחובת התובעת, שהרי זו עדה בשליטת הנתבעת.
"היא הייתה בצד השני, אחנו שתיים עם מנוף, אני עם מנוף והיא עוזרת, אנחנו ביחד, לא יודעת איך להסביר, אנחנו ביחד עם המנוף, אני בצד אחד והיא מהצד של החולה, או הפוך"[footnoteRef:16] [16: פרו' עמ' 4]
במצב דברים זה, ובדומה לדיון לעיל בשאלת האחריות ביחס לתאונה הראשונה, גם כאן אני קובעת כי מחדל הנתבעים להציג ראיות מטעמן מהוה סיוע לעדותה היחידה של התובעת, ודי בכך כדי לקבוע שטענות התובעת בנוגע לרשלנות המעסיק הוכחו, ולו בענין העידר הדרכה מתאימה בעקבות מעבר למחלקת הסיעודי מורכב והשמוש במנוף או בכלל בטיפול בחולה כבד משקל.
ד"ר קאופמן משיב שאם היה מדובר בפגיעה טראומטית של פריקת כתף או אי יציבות "אי אפשר לפספס את זה, ביחוד לא רופא שהוא טראומטולוג, שהוא אמון על זהוי מוקד הכאב, בפירוש היא הלכה ונבדקה על ידי רופאים יותר מאחד וטופלה על ידי מטפלים בהקשר של היד ולא בהקשר של הכתף, לבוא חצי שנה אחרי ולהגיד שיש כאבים בכתף ולייחס את זה לתאונה לפני חצי שנה, כרופא זה לא סביר ולא נתקלתי במקרה כזה. זה עניין ראייתי וזו דעתי. הקשר הסיבתי לתאונה הוא לחלוטין לא סביר"[footnoteRef:17] [17: פרו' עמ' 23 ]
ביום 31.8.14 קיבלה התובעת תעודת מחלה למשך 30 ימים מד"ר עוזר יורם מומחה לכירורגית כף היד.
...
"היא הייתה בצד השני, אחנו שתיים עם מנוף, אני עם מנוף והיא עוזרת, אנחנו ביחד, לא יודעת איך להסביר, אנחנו ביחד עם המנוף, אני בצד אחד והיא מהצד של החולה, או הפוך"[footnoteRef:16] [16: פרו' עמ' 4]
במצב דברים זה, ובדומה לדיון לעיל בשאלת האחריות ביחס לתאונה הראשונה, גם כאן אני קובעת כי מחדל הנתבעים להציג ראיות מטעמן מהווה סיוע לעדותה היחידה של התובעת, ודי בכך כדי לקבוע שטענות התובעת בנוגע לרשלנות המעסיק הוכחו, ולו בענין העדר הדרכה מתאימה בעקבות מעבר למחלקת הסיעודי מורכב והשימוש במנוף או בכלל בטיפול בחולה כבד משקל.
אני מתרשמת כי מצבה הבריאותי ומגבלותיה שרובן ככולן אינן קשורות לתאונה השניה, העובדה שהיא עובדת מדינה ונהנית מפנסיה תקציבית, חלוף השנים בעבודה מאומצת זו והתבגרותה, כל אלו הביאו אותה לכלל מסקנה כי כדאי לפעול לפרישתה המוקדמת.
כך או כך התביעה נבלעת בתגמולי המל"ל ולכן התובעת אינה זכאית לכל פיצוי בגין תאונה זו.
סוף דבר
אני מחייבת את הנתבעת לפצות את התובעת בסך 10,000 ₪ בגין כאב וסבל שנגרמו לה עקב התאונה הראשונה שנמצאה באחריות הנתבעת.
אני דוחה את תביעת התובעת לפיצוי בגין התאונה השניה.