עתה, דורשת היא מן הנתבעות (או מי מהן) שיבוב בסכום זה.
התובענה מופנית כלפי ארבעה גורמים: הנתבעת 1-היא המוביל היבשתי שקיבל את המטען לחזקתו והיה עליו למסרו למבוטח; הנתבעת 2-מנהלת מסוף המטענים בנתב"ג, אצלה נתקבל המטען מאת המוביל האווירי; הנתבעת 3-העוסקת בשילוח מטענים ועמילות מכס; הנתבעת 4-מבטחתה של הנתבעת 1.
הממצא העובדתי הוא כי המטען דנן נעלם ואבד לאחר שהנתבעת 1 קיבלה אותו מהנתבעת 2 ואישרה בכתב כי היא מוותרת על תביעות כלשהן נגד הנתבעת 2 בקשר למטען (ראו ת/8).
המקור לחבותה של הנתבעת 1 כלפי התובעת יכול שיימצא בדין הנזיקין וביתר דיוק: בעוולת הרשלנות (אגב: התוצאה לא הייתה משתנה אילו נדון העניין במשקפי חוק השומרים, התשכ"ז-1967, שכן דין הנתבעת 1 היה לכל הפחות כדין שומר חינם, הנושא באחריות לפי סעיף 2(א) לחוק השומרים, ככל שפעל ברשלנות).
...
לסיכום, בקליפת אגוז, בפנינו תובענת תיחלוף בגין מטען אשר הגיע לישראל מארה"ב, נימסר לנתבעת 2 והועבר על ידיה לנתבעת 1 לשם הובלתו למבוטח.
ממילא הודעת צד ג' שהגישה הנתבעת 1 נגד הנתבעת 4 מתקבלת ואילו הודעת צד ג' שהגישה הנתבעת 3 כלפי הנתבעת 1 נדחית.
(א)אני מחייב את הנתבעות 1 ו-4, ביחד ולחוד, לשלם לתובעת סך של 98,208 ₪ בצרוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום 20/07/97 ואילך וכן הוצאות משפט בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום ההוצאה ואילך וכן שכ"ט עו"ד בסך 60,000 ₪ + מע"מ, להיום.
(ג) בגדרי להודעת צד ג' שנתקבלה, אני מחייב את הנתבעת 4 לשלם לנתבעת 1 כל סכום שתשלם הנתבעת 1 לתובעת בגבולות הסכומים שנפסקו לעיל בסעיף 22 (א), ככל שאינם עולים על תיקרת הסכום הקבוע ברשימה (קרי: 225,000 ₪, ליום 1.5.96) וכן הוצאות משפט בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום ההוצאה ואילך וכן שכ"ט עו"ד בסך 30,000 ₪ + מע"מ, להיום.