מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעת נזיקין ולשון הרע בגין עיקול חשבונות בנק

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2016 בשלום טבריה נפסק כדקלמן:

זוהי תביעה לפסיקת פיצויים המוגשת בהתאם להוראות חוק איסור לשון הרע, התשכ"ה - 1965 (להלן "חוק איסור לשון הרע"), שבמרכזה עומדים עיקולים שהוטלו על חשבון בנק המתנהל על שם התובע, על ידי הנתבעת.
ככל שלפנינו מקרה של פירסום לשון הרע, ובהיעדר טענה לתחולתן של ההגנות הקבועות בהוראות חוק איסור לשון הרע, יידרש לבחון את שאלת גובה הפיצויים להם זכאי התובע? כפי שעולה מכתב התביעה, התובע סומך את יתדות תביעתו על עילת תביעה "נזיקית, לשון הרע", במסגרת התביעה עותר התובע לקבלת פיצויים ללא הוכחת נזק, בסכום של 70,000 ₪.
יפה לענייננו פסיקת כב' השופט אמנון כהן בע"א (מח' ים) 45661-12-10 עו"ד רזיאל גסלר נ' עריית ירושלים (ניתן ביום 24.3.2011), שם נדון עניינו של עורך דין שעתר לקבלת פיצוי כספי בגין פירסום לשון הרע כלפיו, שניגרם לו, בעקבות עיקול שהטילה עריית ירושלים על חשבונות הבנקים שלו בשל דו"ח חניה שלא שולם.
...
לאחר בחינה מעמיקה של הדברים, באתי לכלל מסקנה ולפיה אין מנוס בנסיבות התיק דנן מדחיית ההודעה.
סוף דבר: אשר על כן הנני מקבלת את התביעה בחלקה ומחייבת את הנתבעת לשלם לתובע סך של 20,000 ₪, בנוסף לנ"ל הנתבעת תשלם לתובע את הוצאות המשפט בסך 1,761 ₪ וכן שכ"ט עו"ד בסך 7,000 ₪ בתוספת מע"מ עליו כחוק.
ההודעה לצד ג' נדחית ובנסיבות העניין הדחיית תיעשה ללא צו להוצאות.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2014 בשלום קריות נפסק כדקלמן:

פסק דין בפניי תביעה כספית ונזיקית, בגין עוולת לשון הרע, על סך 66,000 ₪ בראשית הדברים אציין, כי ביום 16.03.14 ניתן על ידי פסק דין חלקי, המורה על מחיקת ההודעה כנגד הצד השלישי.
אף הפסיקה נתנה את דעתה על כך וקבעה, כי אין כל פסול בנוהל מסוג זה. יפים לעניין זה האמור בע"א 1167/01 עריית ראשון-לציון נ' בנק הפועלים בע"מ , ס (3) 553: "סעיף 7 לפקודת המסים מאפשר, על פי פרושו הנכון, לפקיד הגבייה להורות על עיקול אצל צד שלישי כשקיימת סבירות שהצד השלישי מחזיק נכסים של החייב, ואין לידרוש ממבקש העיקול כי ידע או יוכיח את דבר קיומו של הנכס המעוקל בידי צד שלישי כתנאי מוקדם להטלת העיקול. כך אשר לצד שלישי בדרך כלל וכך ביתר שאת אשר לצד שלישי שהוא תאגיד בנקאי נוכח ההסתברות הגבוהה כי החייב מנהל חשבון בבנק זה או אחר. כפועל יוצא מכך אין לידרוש ממבקש העיקול על פי פקודת המסים, גם בהעדר הוראת חוק ספציפית דוגמאת זו שבסעיף 45א לחוק ההוצאה לפועל, המאפשר המצאת צוי עיקול למשרד הראשי או למען הרשום של תאגיד בנקאי, כי יצביע על סניף מסוים שבו מיתנהל חשבון הבנק; יש לאפשר לו להמציא את צו העיקול למשרד הראשי של הבנק או הבנקים אשר בהם, על פי הערכתו, עשוי החייב לנהל חשבון. פרשנות זו של סעיף 7 לפקודה מתיישבת היטב עם תכליתה של הפקודה ליתן בידי הגופים המוסמכים לכך מנגנון יעיל ומהיר לצורכי גבייה". אכן, הנתבעת התרשלה בייחוס החוב לתובע, וכן באי שליחת כל הודעה מוקדמת ו/או התראה לתובע, טרם הטלת העיקולים, אך אין בשליחת הודעות העיקול לסניפי הבנקים השונים משום לשון הרע כלפי התובע.
...
משכך, אני דוחה את טענות התובע לגבי ראש נזק זה. לעניין המישור השני- התובע טוען, כי התנהלות הנתבעת הינה עוולה לפי פקודת הנזיקין, המהווה התרשלות לשמה וכן פרסום שקר מפגיע.
משכך אני קובע, כי התרשלות הנתבעת לא הביאה לכדי נזק ממשי לתובע, המזכה במתן פיצוי לתובע על פי פקודת הנזיקין [נוסח חדש] ועל כן, טענות התובע לעניין ראש נזק נדחות אף הן. מכל המקובץ דלעיל, אני קובע כי דין התביעה להידחות כאמור.
לעניין הוצאות- על אף קביעתי, כי התרשלות הנתבעת בייחוס החוב לתובע ושליחת הודעות העיקול על שמו, לא גרמו נזק ממשי לתובע, אני סבור כי נגרמה לו מכך עוגמת נפש מסוימת, אם כי החלטתי בנסיבות העניין אין בה כדי להקנות פיצוי כספי ועל כן החלטתי כי האיזון הנכון הינו דחיית התביעה, וזאת ללא צו להוצאות.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2021 בשלום צפת נפסק כדקלמן:

לפניי תביעה נזיקית, לשון הרע בסך של 50,000 ₪ התובעת טענה כי היא נשואה ומתגוררת בכפר גוש חלב על בעלה, עובדת והייתה מבוטחת של נתבעת 1 (להלן "הנתבעת") .
"הלכה פסוקה ומנחה שנפסקה בבית המשפט המחוזי היא, שעצם הטלת עיקול, עונה על יסוד הפירסום הנידרש, מהוה לשון הרע, ופוגעת בשם הטוב של האדם שעל חשבונותיו מוטל העיקול, וזאת מאחר שהצגת התובעת כמי שלא פורעת חובותיה יש בה כדי לפגוע בשמה הטוב, בעיני בנקאי סביר ובעיני ספקים ולקוחות סבירים. וראו לעניין זה : ע"א (י-ם) 45661-12-10 עו"ד רזיאל גסלר נ' עירית ירושלים [פורסם בנבו] (24.03.11):
בדיון, התובעת טענה לראשונה כי לא יכלה לקבל הלוואה עקב העיקול שהוטל בבנק על מנת שהבן שלה יוכל ללמוד בתל אביב וכך נצבר ממנו ללמוד וכעדותה עמ' 4 שורה 14-18: מתי ראית את המכתב לראשונה.
...
לאר שעיינתי בטענות הצדדים ושמעתי את העדים שהופיעו בפני , הגעתי למסקנה כי התובעת לא הוכיחה כי נגרם לה נזק בגין מעשי ומחדלי הנתבע ודי בכך כדי לדחות את התביעה.
טענה זו לא נטענה בכתב התביעה ולא בתצהירי עדות ראשית של התובעת ועלתה לראשונה רק בדיון ועל כן, דינה להידחות .
סוף דבר: התביעה נדחית .

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2022 בשלום קריות נפסק כדקלמן:

ענייננו בתביעה לתשלום פיצויים על סך 70,000 ₪, לפי חוק איסור לשון הרע, תשכ"ה – 1965 (להלן: "חוק איסור לשון הרע") בעקבות הטלת עיקול על חשבון הבנק של התובעת.
בעקבות התאונה הוגש נגד הנהג כתב אישום והתנהלה תביעה אזרחית נזיקית.
לטענת התובעת היא נקלעה למצב מביך בגלל העיקול שהוטל על החשבון, נבצר ממנה להשתמש בחשבון באופן תקין, דבר אשר פגע ביציבותה הכלכלית, בתכניותיה, בהתנהלות חייה ושל בני משפחתה התלויים בה. כן הדבר גרם לה לבושה מול פקידי הבנק המכירים אותה באופן אישי ופגע בתדמיתה בכפר לאור מקצועה הרגיש.
...
אין בידי לקבל טענה זו, שכן לא זו בלבד שהתובעת הצהירה מבעוד מועד כי היא זו שתפעל לזימונו, העמדתו של זה לחקירה נגדית על ידי התובעת מתבקשת בנסיבות העניין נוכח טענותיה בדבר המסירה שלטענתה הייתה לקויה ושקרית.
לכך אוסיף, כי מקום בו מייחסת התובעת לשליח טענות בעלות גוון פלילי (זיוף של תצהיר מוסר והגשת תצהיר שקרי), הנטל הרובץ לפתחה הינו גבוה יותר ולא שוכנעתי כי בנסיבות העניין התובעת עמדה בו: "הגם שהנטל הוא של מאזן הסתברויות, כמקובל במשפט האזרחי, הרי שכמות הראיות ורף הראיות הנדרש לגבי טענה מעין-פלילית נוסח זיוף ותרמית הוא גבוה יותר. קיימת זיקה בין חומרת הטענה לעוצמת ההוכחה הנדרשת להוכחת הטענה, ומקום בו מועלית טענת תרמית וזיוף, על בית המשפט לבחון את הראיות בזהירות ובקפדנות" (ראו: ע"א 3546/10‏ ‏ אליהו מישאלי נ' אולגה קליין, פסקה 14 (פורסם בנבו, 18.04.2012)).
כך או כך, לא היה מקום להעלות דרישה לפיצוי נוסף, זו משעה שהתובעת כימתה את תביעתה אך ורק בסך של 70,000 ₪, ובהתאם לא שילמה את האגרה הנוספת הנדרשת במקרה זה. אשר על כן, נוכח כל המפורט לעיל, התביעה נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2012 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

בפני תביעה נזיקית ותביעה בגין לשון הרע.
התובע טוען כי הטלת העיקול מבלי להודיע לו מראש על כך ומבלי לאפשר לו למנוע את הטלת העיקול או לפעול להסרתו מהוים פירסום לשון הרע וגרמו לו נזקים בשל תביעה שהוא עלול לקבל מרוכש הרכב.
לדבריו את העברת הבעלות הוא ביקש לעשות בסניף דואר קרוב למשרדו לכן גם הבושה בכך שלא ניתן היה לבצע את העברת הבעלות בשל עיקול היתה גדולה יותר.
הפסיקה הכירה לא אחת בהטלת עיקולים על חשבון בנק או על רכוש כפרסום לענין חוק זה. השאלה היא האם עומדת לנתבעת אחת או יותר מההגנות שבחוק לשון הרע.
...
המצהירים נחקרו ולאחר עיון בטענות הצדדים ובראיות באתי למסקנה כי אמנם יש מקום לפיצוי התובע ואולם פיצוי זה יהיה נמוך משמעותית מסכום הפיצוי אותו מבקש התובע ואלה נימוקי: אין ספק שהטלת עיקול מהווה פרסום לשון הרע כהגדרתו בחוק איסור לשון הרע.
לאור כל האמור נראה, כפי שנכתב לעיל, שיש מקום לפיצוי התובע ואולם יש להעמיד את הפיצוי על הצד הנמוך בשל רשלנותו התורמת הגבוהה של התובע שלא טרח לטפל בענייני דוחות החניה שלו על אף ההתרעות הרבות שנשלחו לו. אני מעמיד איפוא את הפיצוי שינתן לתובע על סכום של 5,000 ₪ מסכום זה יש לקזז תחילה את סכום חובותיו של התובע בגין דוחות החניה ואת היתרה תשלם לו הנתבעת תוך 30 יום.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו