בעניינינו תביעת הורים, פלסטינאים תושבי השטחים, לפיצויים בגין הנזקים שנגרמו בגין תאונת דרכים בה משאית פגעה בבתם הקטנה, הולכת רגל; פגיעה שגרמה למותה.
שלישית, בכל הקשור לתפקידו של בית המשפט הישראלי במתן פסק דין במקרה בו הנפגע הוא פלסטינאי בתאונת דרכים בשטחים, אינני מסכים לתובנה שמבקשים הנתבעים להפיק מענין איובי, לפיה - במתן פסק דין על פי הדין הפלסטינאי - במקום בו קיימות מחלוקות או סתירות בפסיקות הפלסטניות (בשיטה משפטית בה, בהעדר - "תקדים מחייב" מובנה חוסר וודאות) – באופן אוטומאטי נחשב השופט הישראלי בפסיקתו - כ"יוצר הלכה חדשה".
ורביעית, וזה העיקר - לנוכח הוראת הדין בפקודת רכב מנועי, שכאמור מפנה את השופט הישראלי לידון במחלוקת על פי "דין המקום", הותרת "היישום הנכון" של הדין - רק "לשופט היושב בתוך עמו" (כפי שמוצע בענין איובי), לתפיסתי, פוגעת גם בשיוויון של הצדדים הנידונים על פי הדין הפלסטינאי בתביעות תאונות דרכים בבית המשפט בישראל, לעומת - אלו הנדונים בבית המשפט הפלסטינאי.
התובעים עותרים להחזר בגין שכר טירחת עו"ד - גבוה מזה ניתן על פי דין בתביעות היתנהלות על פי חוק הפלת"ד, ומפנים לכך שבחוק הפלסטינאי אין הוראה מקבילה להוראה של סעיף 16 לחוק הפלת"ד. התובעים מפנים למאמץ המיוחד, שלעמדתם - הושקע בבירור תביעה זו, ומבקשים כי יקבע השעור המקובל בתביעות הנזיקיות – 20% בתוספת מע"מ.
הנתבעים מתנגדים לבקשה זו, ומפנים לכך שהמומחה מטעם התובעים אישר בחקירתו כי שכר טירחת עו"ד בתיקים כאלה המתנהלים בבתי המשפט הפלסטינאים נמוך מאוד; אך עיון בפרוטוקול מעלה כי עדותו היא ש"יש ויש", וכי ישנם בשטחים שופטים כאלה שקובעים שכר טירחה לפי אחוזי הפלת"ד [עמ' 16 לפרו' מיום 8.7.2019].
...
לאור כל האמור לעיל, אני פוסק כי:
התביעה הנדונה מתקבלת, כך שהנתבעת 2 תשלם לתובעים, ביחד ולחוד, סך של 245,500 ₪.
עוד תשלם הנתבעת 2 לתובעים, ביחד ולחוד, הוצאות משפט והחזר שכר טרחת עורך דין בסך 48,000 ₪; וכן - החזר האגרה ששילמו התובעים בנדון, והחזר הוצאות ששולמו על ידם למומחה (בכפוף - להצגת חשבוניות), כשהחזר אגרה והוצאות המומחה ישולמו בלוויית הצמדה וריבית כדין ממועד הוצאתם על ידי התובעים.
בהיעדר פרטים מזהים – אני מורה כי ניתן לפרסם פסק דין זה.
ניתן היום, כ"ג תשרי תשפ"ב, 29 ספטמבר 2021, בהעדר הצדדים.