להלן אנמק את מסקנתי זו.
ככלל מרוץ ההתיישנות מתחיל במועד בו נולדה עילת התביעה, מועד זה פורש בפסיקה כמועד שבו היה בידי התובע הכוח להגיש את תביעתו ולקבל את הסעד המבוקש על ידו (ראו לעניין זה דברי השופטת פרוקצי'ה בע"א 9413/03 אילן אלנקוה נ' הוועדה המקומית לתיכנון ובניה ירושלים ואח', דברי השופט אור בע"א 3319/94 יובב פפר נ' הוועדה המקומית לתיכנון ובניה רעננה ואח' פ"ד נא(2), 581, וכן דברי המשנה לנשיאה ריבלין ברע"א 8688/07 יהושע רובין נ' בנק דיסקונט לישראל בע"מ).
לענייננו, מדובר בתביעה לתשלום פיצויים בגין תאונת דרכים שארעה לתובעת ביום 24.2.2008.
הוראת סעיף 89 לפקודת הנזיקין (נוסח חדש), תשכ"ח 1968, שעניינה "תחילת היתיישנות" ולפיה:
לענין תקופת-היתיישנות בתובענה על עוולות - "היום שנולדה עילת התובענה" הוא אחד מאלה:
(1) מקום שעילת התובענה היא מעשה או מחדל - היום שבו ארע אותו מעשה או מחדל; היה המעשה או המחדל נמשך והולך - היום שבו חדל;
(2) מקום שעילת התובענה היא נזק שניגרם על ידי מעשה או מחדל - היום שבו ארע אותו נזק; לא נתגלה הנזק ביום שארע - היום שבו נתגלה הנזק, אלא שבמקרה אחרון זה תיתיישן התובענה אם לא הוגשה תוך עשר שנים מיום ארוע הנזק.
...
נטען על ידי הנתבעת הן בכתב הגנתה הנ"ל והן בבקשתה נשוא החלטתי זו, כי בנסיבות המקרה דנן התביעה הוגשה בחלוף התקופה הקבועה בסעיף 5 (1) לחוק ההתיישנות, התשי"ח-1958 (להלן: "החוק ההתיישנות"), אשר לפיו תקופת ההתיישנות לתביעה שאינה מקרקעין הינה 7 שנים מיום שבו נולדה עילת התביעה.
בנסיבות העניין, לא שוכנעתי כי קיים טעם ענייני וראוי המצדיק הארכת תקופת ההתיישנות.
משכך הם פני הדברים אני קובעת כי אין כל הצדקה בהארכת תקופת ההתיישנות ובנסיבות העניין נדמה כי כל החלטה אחרת עלולה להחטיא את המטרה העומדת מאחורי חוק ההתיישנות הנ"ל והיא בהכרח מנוגדת לעקרונות העומדים ביסודו.
סוף דבר:
לאור כל הנימוקים עליהם עמדתי לעיל, הנני מורה על סילוקה של התביעה על הסף.