כמו כן, באותה תקופה חלו תקנות התעבורה (הוראת שעה) תש"ף-2020, כאשר במסגרתן הוארך המועד לתשלום האגרה ב-90 יום.
דיון והכרעה:
עסקינן כאמור בתביעה בה עותר התובע לתשלום תגמולי ביטוח בגין ניזקי רכוש למשאיתו, שניגרם בבעטיו של ארוע תאונתי, ושלטענתו של התובע, הוא זכאי לו מכח פוליסת הביטוח המקיף, שרכש מאת הנתבעת.
כך נאמר בעיניין זה בע"א 8535/01, ליפשיץ נ' מדינת ישראל, פד"י נז(6)656, 663:
"חוק הפיצויים הנו, ביסודו, חוק סוצאלי, ועיקרון האחריות המוחלטת הקבוע בו נועד להגשים מטרות אחדות, שבית-משפט זה עמד עליהן לאורך השנים בפסיקתו. ראשית, נועד החוק לייעל את הליכי המשפט בתיקי תאונות דרכים ולקצרם – הליכים שקודם לכן היו ממושכים ומסורבלים – ובכך להקל על הנפגעים בקבלת הפצוי. כמו כן נועד החוק להקל את העומס הרב שהוטל על בתי-המשפט כתוצאה ממתכונת ההליכים הקודמת, אשר הייתה כרוכה בבירור שאלת האשם, על כל הקשיים הנובעים מכך. ואחרונה, אך לא מבחינת חשיבותה, היא המטרה שלפיה יובטח פיצוי לכל אדם הנפגע בתאונת דרכים בלא קשר לשאלת אשמם של אחרים או אשמו שלו תוך פיזור הנזק והטלתו על כלל המשתמשים ברכב באמצעות מנגנון ביטוח חובה" (ההדגשה איננה במקור – נ"ש).
כן ראה האמור ברע"א 7451/19, עיזבון המנוח גבריאל אסולין ז"ל נ' דרויש, ניתן ביום 12.10.20, בסעיף 42 לפסק דינו של כב' השופט יצחק עמית:
"חוק הפיצויים הוא חוק סוצאלי. ביסודו עומדת תפיסה חברתית המכתיבה את הצורך להעניק פיצוי למי שניגרם לו נזק גוף כתוצאה מתאונת דרכים".
אין להקיש מהוראותיו הייחודיות של חוק הפלת"ד, שיש בהן הוראות מחודשות, הנוגעות למקרה בו סבל אדם נזק גוף מחמת תאונת דרכים, וללמוד מהן למקרים אחרים שבדיני הנזיקין.
...
לאחר עיון בטענות הצדדים נחה דעתי, כי דין התביעה להידחות, וכי יש לקבוע, כי המועד הקובע ממנו יש למנות את פרק הזמן הנדרש בפוליסה לשם הענקת כיסוי ביטוחי הינו מועד הנפקת רשיון הנהיגה התקף, יום 1.9.20.
לכן בא המחוקק שם ומחדש, כי לעניין נפגעי תאונות דרכים, חרף אי קיומו של רשיון נהיגה תקף מחמת אי תשלום אגרה, יהיה זכאי הנזקע לפיצוי בגין נזקי הגוף שלו
בכל הקשור לטענת התובע, הנזכרת לעיל, ולפיה בעצם נהיגתו ברכב בעת התאונה לא הציב את המבטחת בפני סיכון מיותר והחמרת הסיכון עפ"י הפוליסה, היות שהנתבעת עצמה קבעה בפוליסה שיינתן כיסוי ביטוחי מבלי צורך להוכיח נהיגה בפועל במשך שנת הוותק הנדרשת וללא קשר לרכישת מיומנות באותה שנה – גם דין טענה זו להידחות.
סוף-דבר:
סיכומם של דברים, התביעה נדחית.