לפניי תביעה לפי פקודת הנזיקין [נוסח חדש], לפצוי בגין ניזקי גוף, שנגרמו לתובע בתאונה מיום 18.6.13, שארעה, לטענתו, בשמורת הטבע – נחל הבניאס, במהלך טיול מטעם העבודה (להלן: "השמורה" או "הטיול" או "התאונה" לפי העניין).
על-פי המתואר בכתב-התביעה, בסמוך לאחר תחילת מסלול ההליכה בשמורה, הגיע התובע, ביחד עם יתר המשתתפים, למאגר המים של הנחל והתאונה ארעה בתום השהייה במים, בעת שהחל לצאת בחזרה לכיוון מסלול ההליכה, החליק ונפל ארצה "כתוצאה מכך שהאבנים היו רטובות".
הנתבעות, כך נטען בכתב-התביעה, התרשלו כלפי התובע בכך, שלא העבירו הדרכת בטיחות בטרם היציאה למסלול ההליכה; לא בדקו האם קיימים במקום גדרות, מעקות אחיזה ושלטי אזהרה המתריעים מפני סכנת החלקה ולא התאימו את רמת הקושי של מסלול ההליכה לקבוצת המשתתפים; לא דאגו ללווי של חובש ובכך מנעו מהתובע קבלת טפול רפואי ראשוני עם קרות התאונה וכמו כן, על אף שהפציר, כי במצבו בעקבות התאונה אינו מסוגל עוד להמשיך ללכת, פינו אותו לקבלת טפול רפואי רק לאחר שנאלץ ללכת כברת דרך של כששה קילומטרים ובכך אף גרמו להחמרה במצבו הרפואי כתוצאה מהתאונה.
בהקשר זה כבר נפסק, כי "בקביעתה של חובת הזהירות הקונקרטית ... לא כל נזק צפוי (מבחינה פיסית) הוא נזק שיש לצפותו (במישור הנורמאטיבי)... חיי היום יום מלאים סיכונים, אשר לעיתים מתממשים וגורמים נזקים, מבלי שיוצרי הסיכונים יישאו באחריות בנזיקין. הטעם לכך הוא, שאותם סיכונים טבעיים ורגילים הם לפעילות האנוש המקובלת, ובגינם נקבע, כעניין של מדיניות משפטית, כי חובת זהירות קונקרטית אינה מתגבשת. סיכונים אלה סבירים הם, וחיי חברה מתוקנים לוקחים בחשבון... עד כמה שסיכונים אלה טבעיים הם ורגילים לאותה פעילות, אין בגינם אחריות... אכן, מי שהולך בדרך או יורד במדריגות עשוי לעתים למעוד ולהחליק... אלה הם סיכונים סבירים. אשר יש להכיר בהם ולחיות עימם בחיי היום-יום. ההולך לבית-מרחץ אינו יכול להתלונן על שהריצפה חלקה... והמתנדנד בנדנדה אינו יכול להתלונן על נזק, הנובע מסיכונים, שהם טבעיים לאותה נדנדה ... המשחק עם כלב עשוי להישרט... והרוכב על סוס עשוי ליפול ממנו..." [ההדגשה אינה במקור] [ע"א 145/80 שלמה ועקנין נ' המועצה המקומית בית שמש ואח' פ"ד לז(1) 113].
...
מכל מקום שוכנעתי, כי התובע לא נדרש להליכה עצמאית, הכרוכה בדריכה מלאה על הרגל לאחר התאונה, זאת בהינתן עדות התובע בעצמו, ממנה עולה, כי מהרגע שאירעה התאונה, המנהל "תמך" בו, "עזר" לו ובעת שהודיע, כי "לא מסוגל יותר ללכת", אז "בחור אחד די חסון" נשא אותו "על הכתפיים ... והלך את המרחק עד המקום שהגיע הג'יפ" [ההדגשה אינה במקור] (עמוד 32 בשורות 7-13 ועמוד 47 בשורות 6-9).
לנוכח המפורט לעיל בהרחבה ובהעדר הוכחת היסודות המקימים עילת תביעה כנגד הנתבעות, אין מנוס אלא מדחיית התביעה וכך אני מורה.
עם זאת, בנסיבות העניין ומששוכנעתי באשר לעצם קרות התאונה; בשים לב לנזק המשמעותי שנגרם לתובע בעטיה; נסיבות חייו המצערות של התובע כמתואר בהרחבה בעדותו לפניי ולפנים משורת הדין, מצאתי לקבוע, כי כל צד יישא בהוצאותיו.