אשר לקביעות הרפואיות בעיניינו של התובע, טענה הנתבעת, כי מלכתחילה קבע רופא הקרן ביום 12.03.18 כי אין סיבה רפואית מספקת לפרישתו או להפסקת עבודתו של התובע, וכי הוא מסוגל לעבודה במשרה מלאה בעבודה המתאימה להשכלתו, הכשרתו, כישוריו ומגבלותיו (נספח 2 לכתב ההגנה); ביום 16.07.18, לאחר שנבדק בין היתר ע"י רופאי עיניים מומחים, קבע רופא הקרן כי אין מקום לשנות את החלטתו מיום 12.03.18, וכי כל תלונותיו של התובע הן תוצאה של ניתוח הלייזר להסרת משקפיים שבגינם התובע תבע את בית החולים בעילה של רשלנות רפואית; בתאריך 12.11.18, לאור ערר שהתובע הגיש, היתכנסה ועדה רפואית לעררים של קרן הפנסיה, שכללה, בין היתר, מומחה ברפואה תעסוקתית.
הואיל והועדה הרפואית לעררים קבעה כי נכותו של התובע נובעת במלואה מניתוח העיניים שעבר בשנת 1997, ובשים לב לכך שמדובר בקביעה רפואית, וכן לאור העובדה שקבל פיצוי כספי בעקבות התביעה הנזיקית שהגיש בשעתו כנגד בית החולים, הרי שבהתאם לתקנון, הוא אינו זכאי לקבלת קצבת נכות.
לפיכך, אין מדובר בעניינינו במצב בו אדם הופך נכה על פי תקנון הקרן (היינו מצוי באי כושר במהלך תקופה העולה על 90 יום), ובאותו מועד זכאי לתבוע פיצויים על פי פקודת הנזיקין ועל כן פונה לקרן בבקשת הלוואה על חשבון הפצוי המגיע לו עד להכרעה בתביעת הנזיקין, כאמור בסעיף 32 לתקנון.
...
האם התובע, מר עמירן שרמן (להלן – התובע) זכאי לתשלום קצבת נכות מקרן מבטחים (להלן – הנתבעת או קרן הפנסיה), וזאת בניגוד לקביעת הוועדה הרפואית לעררים של קרן הפנסיה? זוהי השאלה בה עלי להכריע בתיק זה.
אקדים אחרית לראשית ואציין, כי לאחר שנתתי את דעתי לטענות הצדדים, החלטתי לדחות את התביעה, והכל כמפורט להלן.
בנוגע לטענה, לפיה הוועדה לא פירטה בהחלטתה ממה מורכבת נכותו של התובע בשיעור 50%, למרות שאובחנו אצלו פגימות נוספות, דין טענה זו להידחות.
כך או כך, ממילא אין לקביעת אחוזי הנכות במקרה שלפנינו נפקות מעשית בקשר לקבלת גמלת נכות, ומכאן אני דוחה את הטענה כי מדובר בפגם המצדיק את החזרת עניינו של התובע לוועדה.
אחרית דבר
לאור כל האמור לעיל, התביעה נדחית.