מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעת נזיקין בגין רכב פגום שנרכש מנתבעת

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום כפר סבא נפסק כדקלמן:

בין התובע לנתבע נערך זכרון דברים למכירת הרכב, על פיו נמכר הרכב בסכום של 215,000 ₪, כשמד האוץ מצביע על 113,592 ק"מ, וכאשר התובע והנתבע חתמו על הצהרה לפיה: "לאחר שהקונה בדק את מצבה המכאני והחיצוני של המכונית כולל פגיעות או תיקונים שנעשו או שיש צורך לבצעם על חשבון הקונה, ולא יהיו לקונה כל תביעות או דרישות או טענות בגין מצב הרכב." התובע, סוחר מכוניות, רכש מהנתבע את הרכב בחודש יוני 2018, ומכר אותו לצד ג' כשלושה חודשים לאחר מכן.
התובע הפנה לסעיף 12 לחוק החוזים (חלק כללי) (חובת תום לב במשא ומתן), הפרת קיום חוזה בתום לב בהתאם לסעיף 39 לחוק החוזים, גרם הפרת חוזה על פי סעיף 62(א) לפקודת הנזיקין, בגין גרימת הפרת החוזה של התובע כלפי צד ג', ועשיית עושר שלא במשפט ומרמה על פי סעיף 56 לפקודת הנזיקין, בגין הצגת מצג שוא.
ר' לעניין זה החלטה מיום 25.2.20, לפיה "היה ותתעורר היתנגדות להגשת כל מיסמך שהוא שלא באמצעות עורכו, ידרוש ב"כ הצד המתנגד כי עורך המסמך יובא למועד ההוכחות, והודעה זו תמסר ע"י הצד המתנגד לצד רלוואנטי תוך 14 יום מהיום." הנתבע בחר שלא לזמן לעדות את מוסך אורכיד, לא לגבי המסמכים ולא בכלל לגבי טענותיו כי לא ידע על פגם ברכב, וכי נימסר לו על ידי המוסך שלא קיים פגם ברכב, ויתר טענותיו לגבי ידיעותיו בזמן מכירת הרכב בנוגע למצבו המכני.
...
לאור האמור, ובשים לב לעדויות מומחים אל מול העדרם של עדים שיכולים לתמוך בגרסת הנתבע, אני קובעת כי התקלה ברכב היתה ידועה לנתבע עוד קודם לכן, או לכל הפחות הצורך לפרק את המנוע על מנת לבחון אותה, כפי שעולה ממסמכי המוסכים ועדויות המומחים.
טענתו כי לא ידע על התקלה נדחית ונותרה כטענה בעל פה כנגד מסמכים בכתב.
בעניין זה נדחית טענת הנתבע כי סעיף העברת האחריות והעדר התביעות בזכרון הדברים למכירת הרכב פוטר אותו מאחריות באופן מוחלט וגורף.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2021 בשלום קריות נפסק כדקלמן:

השריפה פרצה במכבש (רכב מכני, להלן: "המכבש" או "הרכב") במסגרת תקופת האחריות (תוך פחות משנה ממועד שבו נקנה) אלא שלטענת הנתבעת המקור לשריפה נובע משימוש לא תקין / רשלני במכבש או טיפולים שבוצעו בו שלא במוסך מורשה וכן התקנת התקנים חצוניים שיכולים היו לגרום לשריפה.
אפילו לא הועלתה טענת רשלנות כלפי הנתבעת במועד התיקון,, הרי שהנתבעת עצמה טענה כי אירוע של שריפה ברכב הוא אירוע חריג, ומשום כך לא ברור מדוע לא ביקשה לבחון בזמן אמת את סיבת השריפה כדי לשקול פנייה ליצרן, כדי לוודא שאירוע שכזה לא יחזור על עצמו כמייבאת ומשווקת של המוצר, וזאת במנותק מהשאלה אם תוגש נגדה תביעת פיצויים אם לאו.
כך גם לא ידעו למסור פרטים לגבי טענה שהועלתה בשלב מאוחר יותר לפיה לכאורה נציג מטעם הנתבעת הגיע קודם לשריפה לבדוק את הרכב בשל תקלה לכאורה.
" עם זאת, אני דוחה את טענות התובעת בדבר היפוך נטל הראיה מכוח סעיפים 39 ו-41 לפקודת הנזיקין.
...
התנאי השלישי – נראה לבית המשפט שאירוע המקרה שגרם לנזק מתיישב יותר עם המסקנה שהנתבעת לא נקטה באמצעי זהירות סבירים מאשר עם המסקנה שהיא נקטה באמצעים אלה (ר' לדוגמה - ע"א 377/85 רינה נעים נ' משרד החינוך והתרבות, פ"ד מב(1), 153, עמ' 159-160).
התוצאה: אני מקבל את התביעה.
הנתבעת תשלם לתובעת את הסכומים הבאים: 6,453 ₪ - סכום הפיצוי ששילמה התובעת למבוטחת.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום עפולה נפסק כדקלמן:

כמו כן, הנתבעים טוענים כי התובע ידע שהרכב עבר תאונה שכן ביקש מקרוב מישפחה שלו מר גדי עמוסי, סוחר רכב ידוע, לבדוק את הרכב לפני הרכישה.
הנתבעים טוענים כי לא ידעו פגם זה אודות הרכב מכיוון שהוא הועבר אליהם במסגרת עסקת תיווך מסוחר רכב בשם נימר שלא גילה להם עובדה זו. טענה זו נזנחה בסיכומים, וכבר מטעם זה יש לדחותה.
דהיינו מההסכם עולה כי הפחתת ערכו של הרכב בגין אותן טענות בגינן הוגשה התביעה(קריא היותו רכב השכרה ורכב אובדן הלכה בעבר) הפחיתה בעת המכירה מערכו של הרכב 30,000 ₪.
לפני סיום: בטרם סיום אציין כי סיכומי הנתבעים היתמקדו בטענה שהתובע לא הצליח להוכיח את תביעתו היות ומדובר בתביעה נזיקית, ושהוא לא הוכיח את סכום הנזק שניגרם לו ולכן לא מגיע לו פיצוי.
...
הנתבעים ישלמו לתובע, ביחד ולחוד פיצוי בסך של 20,000 ₪ (רכיב הפיצוי בגין הרכב) בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק ממועד הגשת התביעה ועד היום.
כן ישלמו הנתבעים ביחד ולחוד פיצוי נוסף בסך של 8,000 ₪ בערכו כיום (בגין עוגמת הנפש) .
כן ישלמו הנתבעים לתובע הוצאות המשפט ושכ"ט עו"ד בסך כולל של 9,000 ₪ .

בהליך תיק אזרחי דיון מהיר (תאד"מ) שהוגש בשנת 2023 בשלום בת ים נפסק כדקלמן:

רקע התובעת, אסף ליס ניהול ציי רכב ותחבורה בע"מ (להלן: "התובעת") רכשה מהנתבעת 1, קרסו מוטורס בע"מ (להלן: "קרסו") רכב מסוג "ניסן אקסטרייל" נושא מספר רשוי 832-41-101 (להלן: "הרכב").
התובעת עותרת לפצוי בסך כולל של 24,950 ₪ המורכב מעלות החלפת מגדש הטורבו ברכב, בסך של 11,950 ₪; מהפסד שניגרם לתובעת בגין ימי עמידה של הרכב בסך של 11,000 ₪; ומשכר טירחת המומחה מטעמה, שאת חוות דעתו צרפה לכתב התביעה.
ההוראות הרלוואנטיות לענייננו הנן ההוראות הבאות: סעיף 1.6 לכתב האחריות קובע כי: "בתקופת האחריות היבואן יתקן או יחליף, בהתאם להנחיות היצרן, על חשבונו, כל מוצר תעבורה מקורי ברכב שסופק על ידי יצרן הרכב ואשר יש בו פגם שמקורו בכשל בייצור או בחומרים לקויים וזאת בכפוף לתנאים המפורטים בכתב האחריות. מוצרי התעבורה בהם נתגלה הפגם והמוחלפים בתיקון הנכלל באחריות זו הנם רכושו הבלעדי של היבואן.." (ההדגשה אינה במקור – ר"א).
כמו כן האחריות אינה חלה במקרה בו לא קוימו הוראות האחזקה וההפעלה של הרכב כגון "המשך נסיעה או הפעלת המנוע או מערכות אחרות ברכב למרות התראות המחייבות את הדממת המנוע ו/או הפסקת פעולות מערכות הרכב". המחלוקת המרכזית בין הצדדים מיתמקדת בסיבת הכשל במגדש הטורבו ברכב בגינו הובא הרכב לתיקון במוסך ביום 3.3.2021.
אין אני מקבלת טענה זו. על מנת להעביר את הנטל לנתבעת, בהתאם להוראות סעיף 41 לפקודת הנזיקין (נוסח חדש), על התובעת למלא אחר התנאים המצטברים הכלולים בסעיף: א. להוכיח – להבדיל מהעלאת השערות – כי לא הייתה לה ידיעה או לא הייתה לה יכולת לדעת מה היו למעשה הנסיבות שגרמו למקרה אשר הביא לידי הנזק.
...
עוד טוענת התובעת כי היא אינה יודעת ואין באפשרותה לדעת את הנסיבות הממשיות אשר גרמו לכשל או לתקלה במנוע הרכב וכי התקלה מתיישבת יותר עם המסקנה לפיה הנתבעות או מי מטעמן לא נקטו זהירות סבירה והנטל עובר לנתבעות להוכיח שלא חלה לגביהן התרשלות.
נוכח כל האמור, לאחר שבחנתי את מכלול הראיות שהוצגו בפניי, מצאתי כי התובעת לא הרימה את הנטל להוכחת תביעתה ועל כן יש לדחותה.
הצדדים לא הביאו ראיות לכך ועל כן מסקנתי לפיה התביעה לא הוכחה נותרת בעינה.
סוף דבר: לאור כל האמור לעיל, התביעה נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום כפר סבא נפסק כדקלמן:

התובעת הגישה נגד הנתבעות תביעת שבוב כספית לסך של 365,955 ₪ בעילה נזיקית.
העובדות שבבסיס המחלוקת בחודש מרץ 2013, חברת "מטרופולין תחבורה ציבורית" בע"מ (להלן: "מטרופולין"), רכשה מהנתבעת 1 את האוטובוס, במסגרת עסקה לרכישת 92 אוטובוסים.
הנתבעת 1 אחראית לתקלות בכלי רכב שהיא מייבאת אך ורק במקרים של פגם בייצור הרכב.
...
טענתה של התובעת בסיכומיה, כי יש להעביר את נטל הראיה אל כתפי הנתבעת 2 לפי הוראות ס' 41 לפקודת הנזיקין [נוסח חדש], נדחית.
מסקנתי היא שהערכות השמאי היו סבירות ולא נסתרו.
תביעת התובעת נגד הנתבעת 2 נדחית.
התובעת תשלם לנתבעת 2 שכ"ט עו"ד בסך של 40,000 ₪ בתוספת מע"מ. סכומי פסק הדין ישולמו תוך 30 יום מהיום.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו