בתאריך 14/08/14 נחתם בין התובע ובעלי הדירות הנוספים לבין הנתבעת הסכם לבצוע פרויקט תמ"א 38 (מסלול חזוק) בבניין (להלן: "ההסכם").
ההליך דכאן:
בתביעה זו עותר התובע לחייב את הנתבעים, ביחד ולחוד, לפצותו בסך של 114,060 ₪ בגין נזקים שנגרמו לו כתוצאה מהפרת הנתבעים את התחייבויותיהם, בגין מחדליהם ומעשיהם במסגרת ביצוע העבודות במסגרת פרויקט התמ"א. התובע טוען כי בשל סרובה של הנתבעת לתקן את הליקויים, נאלץ הוא לשאת בעלויות התיקון בסך של 62,516 ₪ (בתוספת הפרישי ריבית והצמדה).
אומנם, מעדותו של הנתבע עלה כי הוא זה שבחר את קבלן הבצוע הראשון (עמ' 41 ש' 17-21) וכי היה מגיע לבניין מדי יום (עמ' 42 ש' 22-23) ברם, אין במעורבותו של הנתבע בפרויקט לבדה (כמי שהיה לו, אך ברור, אינטרס שהפרויקט יתקדם ויושלם), יהא היקפה אשר יהא, כדי לקיים את יסודות עוולת הנזיקין בעילת רשלנות כלפי התובע ( ולא למותר יהיה להפנות לסעיף 8.6 להסכם, לפיו חובת הפיקוח על קבלני המשנה חלה על הנתבעת, והיא גם זו שאחראית על בחירתם).
בהפנותה לסעיף 8.8 להסכם הדגישה הנתבעת את זכותה לבצע העברת צנרת תשתיות ברכוש המשותף לצרכי הפרויקט וטענה כי זו אחת ההשלכות של מגורים בבניין שבו מתבצע פרויקט מסוג זה.
מקובלת עליי עמדת הנתבעת ומקובלים עליי הסבריה.
...
סוף דבר:
התביעה כנגד הנתבע נדחית.
הנתבעת תשלם לתובע סך של 41,705 ₪, ובנוסף שכ"ט עו"ד (כולל מע"מ) בסך של 9,760 ₪.
באשר לפסיקת ההוצאות:
לאור הוראות פרק י"ח לתקנות סדר הדין האזרחי תשע"ט-2018 ובשים לב לתכלית החיוב בהוצאות שהינה שיפוי בגין הוצאות ההליך בהתחשב בתוצאותיו, במשאבים שנדרשו לניהולו ובהתנהלות בעלי הדין, החלטתי מתאריך 28/12/22, דחיית התביעה כנגד הנתבע; לאחר שקילת כלל הנתונים, לרבות הסכום עליו הועמדה התביעה, לכתחילה, והסכום שנפסק בפסק הדין - מצאתי לחייב את הנתבעת לשלם לתובע הוצאות בסך של: 4,905 ₪.