מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעת נזיקין בגין פציעת תלמיד בבית ספר

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

כאשר זוהתה המנוחה לראשונה בקירבת המוצב, וכאשר, עקב תחילת הירי לעברה, הניחה את התיק שנשאה בקירבת המוצב, עובר למנוסתה – סברו החיילים כי מדובר בפעילות חבלנית עוינת של חדירה התקפית למוצב וניסיון לפוצץ בקירבתו מטען חבלה, והגיבו בהתאם בנוהל קרב של ירי והסתערות על המטרה.
לפיכך, במוקד ההכרעה בתביעת נזיקין זו עומדת התנהלותם בפועל של חיילי המוצב בכללותם, שלגביה כל עדות נוספת של סרן ר' הייתה נפסלת ממילא, בהיותה "עדות שמועה". מתצלום האויר ת/2 כשלעצמו, ובודאי בצרוף ההמחשה של צלומי השטח מעמדת התצפית [מוצג 8], והסרטון שליווה את ביקורו של סרן ר' במוצב גירית, אשר צורף לתצהירו – עולה כי המדובר במוצב גבוה, הנראה בכל האיזור, אשר שוכן בטבורו של שטח מבודד נרחב, ומרוחק כ-200 מטרים מן הבית הקרוב ביותר, ולמעלה מ-500 מטרים מבית-הספר הקרוב ביותר.
למעלה מן הצורך אעיר כי בסירטון הנזכר נראות חבורות של תלמידות בדרך הרחבה המובילה לבית הספר.
הראיות שלפניי הביאוני, איפוא, לאותה מסקנה שאליה הגיע בית הדין הצבאי, בהכרעת הדין בעיניין סרן ר', לאמור: "בביקורנו במוצב, לאחר שראינו במו עינינו היכן נימצאת שכונת תל-סולטן שממנה הגיעה המנוחה, והיכן נמצא בית הספר הסמוך לשכונה, שוכנענו מעל לכל ספק, כי המנוחה לא הייתה בדרכה לבית הספר בעת שהגיעה לשערי המוצב, שכן הדרך למוצב היא בכיוון שונה לחלוטין מהדרך לבית הספר. שוכנענו גם כי אין כל אפשרות ממשית שגורם תמים יגיע בטעות לקירבת המוצב, שכן בין המוצב לשכונה הסמוכה מפרידים כמה מאות מטרים של שטח חולי קשה לתנועה, וידוע לכל שמדובר באיזור ביטחוני מיוחד שאסור בתנועה" [שם, עמ' 76].
בהתאם לכך נקבע בחוק הנזיקים כי "טענה המדינה, כטענה מקדמית, כי אינה אחראית בנזיקים בשל כך שהמעשה שבשלו נתבעה הוא פעולה מלחמתית, כאמור בסעיף קטן (א), ידון בית המשפט בטענה לאלתר, ואם מצא כי המעשה הוא פעולה מלחמתית כאמור, ידחה את התביעה" [שם, סעיף 5(ב), אשר הוסף במסגרת תיקון מס' 8 לחוק הנזיקים מיום 16.7.12].
...
המסקנה כי החיילים נהגו שלא כדין משותפת, אפוא, לנקודות המבט של הוראות הפתיחה באש, של דיני הרשלנות ושל המשפט הבין-לאומי ההומניטרי.
לפיכך, דין תביעת הנזיקין בגין מותה הטראגי של המנוחה – להידחות.
התביעה נדחית ללא צו להוצאות.

בהליך תובענה ייצוגית (ת"צ) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

הרקע והצדדים להליך המבקשת היתה תלמידת בית ספר בשנת הלימודים תש"ע. באחד משיעורי הספורט ניחבלה לאחר שנתקלה בשולחן אגב ריצה.
לאור המסמכים הרפואיים ובהתבסס על חוות הדעת של ד"ר וסרלאוף דחתה כלל את תביעת המבקשת וכלשונה "נכות בגין חבלה 2.5% בגין החבלה – ולפיכך אין זכאות לפצוי" (נספח י"א לבקשת האישור).
לציין כי לבד מבקשת אישור התובענה כייצוגית נגד כלל, הגישה המבקשת תביעת נזיקין נגד בית הספר, עירית אשדוד ומדינת ישראל בגין התאונה – ת"א 8670-07-15.
...
בהתאם לחוק תובענות ייצוגיות, די בקביעה זו כי לא שוכנעתי שקיים סיכוי סביר שהשאלות שהעלתה המבקשת תוכרענה לטובת חברי הקבוצה כהגדרתה בבקשת אישור התובענה הייצוגית, כדי לדחות את בקשת האישור, כך גם אומר, למעלה מהצורך כי ממילא נובע מהחלטתי כי אף התנאי הקבוע בסעיף 8(א)(2) לחוק תובענות ייצוגיות אינו מתקיים.
סוף דבר ראיתי לדחות את בקשת האישור זאת לאחר שבחנתי את שאלת התקיימותם של התנאים בסעיף 8(א) לחוק תובענות ייצוגיות והגעתי למסקנה שאין להיעתר לבקשת אישור התובענה הייצוגית משלא מצאתי את בקשת האישור מתאימה להתברר כייצוגית.
אין בקביעה זו כדי להביא למסקנה שטענות המבקשת אינן ראויות לבירור כשלעצמן, אלא שהליך התובענה הייצוגית בהעדר תשתית ראייתית מינימאלית לקיום הליך שכזה, אינו האכסניה המתאימה לבירורן, ונכון היה למבקשת שתפעל לבירורן בהתאם להלכת פלוני.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום אשדוד נפסק כדקלמן:

מבוא לפני תביעה שהוגשה על-ידי מ' א' (קטין), באמצעות הוריו האפוטרופסים הטבעיים, במסגרתה נטען, כי התובע נפל ונחבל במרפק ידו בחצר בית הספר בו הוא לומד, בשל קיומה של אבן בולטת אשר ניצבה בדרכו, בעוד הוא נושא מגשי מזון עבור חבריו.
התובע טען בכתב התביעה, כי הנתבעת עוולה כלפי ברשלנות, היות שלא הבטיחה כי בית הספר מנוהל ומתוחזק כראוי, בכך שלא ניתנו הוראות בטיחות כראוי לצוות המורים, לא דאגה למעברים בטוחים עבור תלמידי בית הספר, וכי דרשה מהתובע שהוא קטין לשאת משקל ואוכל חם, כאשר עניין זה איננו מתפקידו.
אחריות הנתבעת הטלת אחריות בנזיקין בגין עוולת הרשלנות, המעוגנת בסעיף 35 לפקודת הנזיקין [נוסח חדש] (להלן - "פקודת הנזיקין"), מחייבת הוכחה של ארבעה יסודות מצטברים: קיומה של חובת זהירות של המזיק כלפי הניזוק; התרשלות של המזיק; קיומו של נזק, וקיומו של קשר סיבתי (עובדתי ומשפטי) בין ההתרשלות לבין הנזק שניגרם לניזוק (ראו ע"א 3521/11 וגנר נ' עבדי (פורסם במאגרים משפטיים 22.06.2014)).
לבסוף, ככל שתימצא אחריות, אזי יהיה מקום לידון בטענת התובע ביחס למשמעות התפקודית של הנכות הרפואית שנקבעה על-ידי פרופ' ר' מושיוב המומחה מטעם בית המשפט, ואף בכימות הנזקים הממוניים ושאינם ממוניים שנגרמו לו. אופן הוכחת רשלנות טרם כניסה לטענות התובע ביחס לאחריות הנתבעת, יש לומר, כי על מנת להוכיח את תביעתו, ועל מנת לאפשר לנתבעת להיתגונן, הרי שהייתה מוטלת על התובע החובה להכנס לפרטי הרשלנות הנטענת, הן בכתב התביעה והן בתצהיר העדות הראשית, ואין די בטענות כלליות בהקשר זה. בעיניין זה פסק בית המשפט המחוזי בתל-אביב בע"א 3801/06 שרית עובדיה נ' עריית הרצליה (פורסם במאגרים משפטיים 18.02.2008) כך: "הלכה יסודית ועתיקת יומין בדיני הנזיקין קובעת כי על התובע בתביעת רשלנות, להכבד ולהיכנס לפרטי הרשלנות הנטענת, תוך פירוט כל העובדות הכרוכות בטענה, על מנת שהנתבע יוכל להיתגונן כראוי בפני התובענה.
...
סוף דבר לאור כל האמור לעיל, התביעה נדחית.
כנגזר מכך, נדחית גם ההודעה לצד ג'.
בנסיבות שבהן התובע הינו קטין והפגיעה היא תוצאה של נפילה בשטח בית הספר, אזי הגם שלא הוכחה כל אחריות לנתבעת או לצד ג', החלטתי שלא לעשות צו להוצאות.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום בת ים נפסק כדקלמן:

לפניי תביעה לפי פקודת הנזיקין [נוסח חדש], לפיצויים בגין ניזקי גוף שנגרמו לתובע, כתוצאה מכך שנפל עליו שולחן בכיתת בית הספר בו למד, בזמן ההפסקה, ופגע באצבעות כף יד (להלן: "התאונה").
בדו"ח זה נרשם כי השולחן נפל בגלל שתלמיד ניתקל בו. כן נרשם בו כי הדו"ח מולא על ידי מזכירת בית הספר, לימור, והוא נחתם על ידי מנהל בית הספר, מר ערן בן פורת, שהעיד בבית המשפט.
התובע אמר: "זה לא רק אני, בני והתובע. היינו בכיתה, היינו שם עוד ילדים, זה היה מהלך שלם, התובע ניפצע, יש בלגן, סביר להניח שיכול להיות שהמזכירה שאלה- 'ילדים, מה קרה, מה היה?', אז סיפרו לה איזה סיפור ואז זה מה שרשמו בדו"ח, אבל אני לא זוכר שיצא לי לדבר" (עמ' 6 שו' 1 לתמליל).
...
סיכום הנזק לסיכום, להלן הפיצוי שנפסק לתובע בראשי הנזק השונים: כאב וסבל- 15,000 ₪.
סוף דבר בהתאם לתוצאה אליה הגעתי, תביעת התובע מתקבלת.
הנתבעת תשלם לתובע את הסכום של 68,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום אשדוד נפסק כדקלמן:

העובדות שאינן שנויות במחלוקת התובעת הנה ילידת 07.03.1999, ובעת קרות התאונה הייתה קטינה, תלמידת בית ספר, וממילא לא עבדה בעת הארוע.
בת"א (אשד') 17321-08-21 קיסילב נ' עריית רמת-גן (פורסם במאגרים משפטיים 24.07.2023) דנתי בתביעה דומה, בה טענה התובעת, כי נפלה ונחבלה עקב קיומו של מפגע במדרכה.
בכל הקשור לניתוח עוולת הרשלנות נרשם על-ידי בפסק הדין כך: "הטלת אחריות בנזיקין בגין עוולת הרשלנות, המעוגנת בסעיף 35 לפקודת הנזיקין, מחייבת הוכחה של ארבעה יסודות מצטברים: קיומה של חובת זהירות של המזיק כלפי הניזוק; התרשלות של המזיק; קיומו של נזק, וקיומו של קשר סיבתי (עובדתי ומשפטי) בין ההתרשלות לבין הנזק שניגרם לניזוק (ראו ע"א 3521/11 וגנר נ' עבדי (פורסם במאגרים משפטיים 22.06.2014)).
...
"כדי לקבוע את שיעור הנכות התפקודית לעניין קביעת שיעור נזקיו של הנפגע לפי חוק הפיצויים, שומע השופט הדן במשפט ראיות לעניין תפקודו של הנפגע, כישוריו וסגולותיו, רמת השכלתו, תחומי עיסוקו ועוד כיוצא באלה היבטים, שאינם בתחום מגבלותיו הרפואיות של הנפגע דווקא. על-פי המכלול ועל-פי מיגוון המרכיבים יקבע השופט, בסופו של דבר, את שיעורה של הנכות התפקודית של אותו נפגע. אכן, הנכות הרפואית, כפי שנקבעה על-ידי המומחים הרפואיים, היא רכיב חשוב מאוד בקביעת הנכות התפקודית, אך אין היא ייחודית, והשוני בדרגות הנכות למיניהן יכול, כאמור, שיהיה רב" (ע"א 516/86 אררט חברה לביטוח בע"מ נ' אזולאי, פ"ד מ(4) 690, 703, 705 (1986); ראו גם ע"א 61/03 אריה חברה ישראלית לביטוח בע"מ ואח' נ' אבני ([פורסם בנבו], 4.7.05) פסקה 10; דוד קציר פיצויים בשל נזק גוף כרך א 246 – 251 (מהדורה חמישית, 2003)).
סוף דבר לאור כל האמור לעיל, התביעה מתקבלת.
הנתבעת תשלם לתובעת פיצוי בסך של 76,000 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו