מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעת נזיקין בגין פציעות מדרגנוע בתחנת רכבת

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום נצרת נפסק כדקלמן:

מונחת לפניי תביעתו של מר יוסי אורן (להלן: "התובע"), לפיצויים לפי פקודת הנזיקין [נוסח חדש], בגין ניזקי גוף שנגרמו לו כתוצאה מנפילתו במהלך ירידה במדריגות נעות בנמל התעופה בן גוריון (להלן: "נתב"ג").
הנתבעת מס' 2 הנה רכבת ישראל בע"מ (להלן: "הנתבעת 2"), שמפעילה תחנת רכבת בנתב"ג. על-פי הנטען בכתב התביעה, ביום 22/2/2013, סמוך לשעה 9:00 בבוקר, התובע נפגע בגופו עקב מעידה של אחד הנוסעים שגרמה להשמטות כבודה מידו (להלן: "המזוודה"), וגלגולה במדריגות הנעות (להלן: "הדרגנוע"), בתחנת הרכבת בנתב"ג, עד לפגיעתה בחוזקה בתובע.
על פי אלה, בזמן ירידתו של התובע בדרגנוע מכיוון הטרמינל בנתב"ג לכיוון תחנת הרכבת בנתב"ג, נשמטה מזודה מידי נוסע אחר שירד בדרגנוע, מאחורי התובע, והמזוודה התגלגלה במדריגות הנעות עד שפגעה בעוצמה בתובע, העיפה אותו באויר וגרמה לחבלה בחלקים שונים בגופו של התובע, בחלקו השמאלי.
...
לאור כל המקובץ נחה דעתי כי דין התביעה להידחות.
סוף דבר לאור המקובץ לעיל, הריני דוחה את התביעה.
בנסיבות העניין, לפנים משורת הדין ולמרות עלויות ניהול ההגנה המשוערות, ראיתי לעשות את הדחיית ללא צו להוצאות ואני קובעת כי כל צד ישא בהוצאותיו.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

מבוא בפניי תביעה נזיקית בקשר עם ניזקי גוף שארעו לתובע בעקבות פציעתו מיום 5.7.18 עת עלה יחד עם אישתו על דרגנוע בתחנת הרכבת יבנה מערב, כשלפתע בחור צעיר שעלה אף הוא לדרגנוע כשהוא אוחז אופניים חשמליים, איבד משיווי משקלו ונפל יחד עם אופניו על התובע ואישתו, כולם הדרדרו מטה.
...
מקובלת עליי טענת הנתבעות, לפיה לא מצופה מהרכבת להעמיד פקח ליד כל דרגנוע, לכל אורך שעות הפעילות של הרכבת.
לסיכום מהמקובץ לעיל עולה המסקנה כי התובע לא הוכיח כי הנתבעת התרשלה ולא פעלה כמצופה ממנה ומשכמותה, כדי לדאוג לבטחונם של נוסעיה.
אשר על כן אני דוחה את התביעה.
אעיר לסיום, למקרה שדעתי לא תתקבל בסופו של יום, לולא הייתה התביעה נדחית כי אז היה מגיע לתובע פיצוי בסך של 35,000 ₪, בהתחשב בנכות הרפואית הצמיתה (9.75%), בהתחשב בכך שעוד קודם לתאונה סבל התובע ברעד קשה ביד שמאל, נותרה אם כן הגבלה תפקודית קלה הנוגעת לטווחי תנועה של אגודל ימין ובהתחשב בכך שהתובע פנסיונר בן 79 בעל מחלות רקע.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

התביעה הוגשה במקורה נגד רכבת ישראל (להלן: הרכבת) ומבטחתה; בהמשך, ונוכח טענתן של אלו כי האחריות לתחזוקת תחנת הרכבת של נתב"ג, לרבות הדרגנועים, מוטלת על רשות שדות התעופה (להלן: רש"ת), וזאת מכח הסכם בין השתיים, תוקנה התביעה על ידי צירופה של האחרונה להליך כנתבעת נוספת.
מודל זה יפה במיוחד למקרים שהם ב"ליבת דיני הנזיקין", לגביהם התפתחה בפסיקת בתי המשפט חזקה של חובת זהירות, כמו מעביד כלפי עובד, נותן שירות כלפי לקוח, רופא כלפי חולה, בעלים או מחזיק במקרקעין כנגד המבקר בהם.
באותו מקרה נפגע התובע בעת שירד בדרגנוע המוביל מבית הנתיבות אל רציף הרכבת, כאשר מזודה שנשמטה מידו של נוסע אחר שירד בדרגנוע פגעה בו, הדפה אותו בעוצמה והוא נחת על שיני הדרגנוע ונחבל.
...
אוסיף, כי מאז חודש אוגוסט 2016 לא הציג התובע תיעוד רפואי נוסף המעיד על פנייה לגורם רפואי כלשהו בקשר לתאונה וגם בכך יש לתמוך במסקנה כי אין לנכויותיו כל השלכה תפקודית.
ראשי הנזק בשקילת כל האמור לעיל, אני קובעת לתובע פיצוי על פי ראשי הנזק כדלקמן: כאב וסבל התובע ביקש פיצוי בסך 200,000 ₪; הנתבעות מנגד הציעו בתחשיבן פיצוי של 20,000 ₪ ובסיכומים בסיום שמיעת ההוכחות - 15,000 ₪.
סך כל הנזק: נזקו של התובע מסתכם, איפוא, בסך של 37,000 ₪ כדלקמן: כאב וסבל: 25,000 ₪ הפסדי שכר בעבר: 6,000 ₪ גריעה מכושר השתכרות: --- עזרת הזולת: 4,000 ₪ הוצאות רפואיות ונסיעות: 2,000 ₪ סך הכל: 37,000 ₪ סוף דבר אשר על כן, אני מחייבת את הנתבעות, יחד ולחוד, לשלם לתובע סך של 37,000 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו